Πολιτική Υγείας

CDC ΗΠΑ: Διόρθωση εσφαλμένης καθοδήγησης κατά της covid-19

CDC ΗΠΑ: Διόρθωση εσφαλμένης καθοδήγησης κατά της covid-19

Ο οργανισμός τόνισε επίσης ότι οι κατευθυντήριες γραμμές προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν, τους κρατικούς και τοπικούς κανονισμούς που ισχύουν ήδη.

CDC ΗΠΑ: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC δεν σημειώνουν πρόοδο, διορθώνουν «εσφαλμένη» καθοδήγηση. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν επικαιροποιηένες οδηγίες για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις νεολαίας κατά τη διάρκεια της COVID-19 το Σάββατο. Τα CDC δεν σημειώνουν πρόοδο, διορθώνουν «εσφαλμένη» καθοδήγηση. Η Nicole Saphier λέει σχετικά με την καθοδήγηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για εμβολιασμένους ανθρώπους να βγάλουν μάσκες κατά τη διάρκεια υπαίθριων αθλητικών εκδηλώσεων. Η ιατρική συνεργάτης της Fox News, Δρ Nicole Saphier υποστήριξε στην εκπομπή « Αναφορές Αμερικής» την Τρίτη ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων «διορθώνουν εσφαλμένη» καθοδήγηση μετά την ενημέρωσή τους σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις νέων κατά τη διάρκεια της πανδημίας των κορωνοϊών.

“Αυτό που ουσιαστικά βγήκε από αυτό ήταν ότι είπαν πως εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν τώρα πραγματικά να πάνε έξω, να περπατήσουν το σκυλί τους, να τρέξουν και να οδηγήσουν ένα ποδήλατο χωρίς να φορούν μάσκες. Αυτό δεν είναι πρόοδος, αυτή είναι μόνο μια διόρθωση στις προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές,

Η Saphier σημείωσε ότι αν και τα CDC αποφάσισαν ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι σε θέση να διοργανώνουν μικρές υπαίθριες συγκεντρώσεις και να κάνουν υπαίθρια γεύματα, ενώ η καθοδήγησή των μη εμβολιασμένων ανθρώπων απέδωσε αρνητικό αποτέλεσμα. “Σάντρα, μισώ να το σπάσω σε αυτούς, αλλά, από το περασμένο καλοκαίρι, η πλειονότητα των μη εμβολιασμένων ανθρώπων το έκαναν αυτό και είχε μια αμελητέα συμβολή στη μετάδοση ιών”, δήλωσε η Saphier , προσθέτοντας ότι τα CDC “δεν προχώρησαν πολύ αρκετά με τέτοιες συστάσεις. ” Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν ενημερωμένες οδηγίες για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις νεολαίας κατά τη διάρκεια της COVID-19 το Σάββατο που αφορούν τη φυσική απόσταση, πρόσθεσαν πληροφορίες εμβολιασμού, αφαίρεσαν οδηγίες σχετικά με τα φυσικά εμπόδια και επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για τον έλεγχο και την παρακολούθηση επαφών.

Ο οργανισμός τόνισε επίσης ότι οι κατευθυντήριες γραμμές προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν, τους κρατικούς και τοπικούς κανονισμούς που ισχύουν ήδη.

Οι οδηγίες για τη φυσική απόσταση ευθυγραμμίζονται τώρα με αυτές που είχαν εκδοθεί προηγουμένως για σχολεία. Συνιστάται στους κατασκηνωτές να απέχουν τουλάχιστον ένα μέτρο από τους άλλους στην σκηνή τους και να απέχουν 2 μέτρα ενώ τρώνε και πίνουν. Πρέπει να υπάρχουν “τουλάχιστον 2 μέτρα φυσικής απόστασης μεταξύ των κατασκηνωτών και του προσωπικού, και τουλάχιστον 2 μέτρα μεταξύ των κατασκηνωτών σε διαφορετικές ομάδες.” Οι υπάλληλοι που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν φυσικές αποστάσεις και να φορούν μάσκες, καθώς τα εμβόλια δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στα παιδιά, ανέφερε η υπηρεσία. “Όλοι οι κάτοικοι πρέπει να φορούν μάσκες ανά πάσα στιγμή με εξαιρέσεις για ορισμένα άτομα ή για συγκεκριμένες ρυθμίσεις ή δραστηριότητες, όπως όταν τρώνε και πίνουν ή κολυμπούν”, αναφέρουν οι οδηγίες.

Η Saphire είπε ότι τα CDC έπρεπε να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. «Αυτό που θα έπρεπε να είχαν πει είναι ότι προσπαθούμε να μετριάσουμε τους κινδύνους.

Προσπαθούμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μειώσουμε τη διάδοση και ο τρόπος να γίνει αυτό είναι να εμβολιαστείτε, καθώς τα δεδομένα του πραγματικού κόσμου μας λένε ότι είστε ασφαλείς έως και 90% της προστασίας που παρέχει το εβόλιο, όχι μόνο συμπτωματικά από την ασυμπτωματική εξάπλωση αυτού του ιού, οπότε, εμβολιαστείτε και ξεκινήστε να απελευθερώνεστε, “είπε η Saphier.

Η Saphier συνέχισε να λέει, “Έπρεπε να αρχίσουν να λένε στους ανθρώπους, ναι, μπορείτε να αρχίσετε να μπαίνετε μέσα με τους φίλους σας, με την οικογένειά σας και να βγάλετε αυτές τις μάσκες. Μέχρι να πουν στους ανθρώπους ότι μπορούν να αρχίσουν να βγάζουν τις μάσκες τους, οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν να εμβολιαστούν.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόσφατες μειώσεις σε κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ πιθανότατα "κλειδώθηκαν" λόγω εμβολιασμού του πληθυσμού

Αναφορά περισσοτέρων περιπτώσεων θρόμβων μετά από εμβολιασμό covid-19 με εμβόλιο της Johnson & Johnson

Αιχμές στα νεότερα δημογραφικά στοιχεία covid των ΗΠΑ όσον αφορά τα κρούσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος

Ενώ ο Μπολσονάρο έκανε μια ομιλία στη Γενική Συνέλευση το 2019 που επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οτιδήποτε άλλο δεν άρεσε στον τότε πρόεδρο Τραμπ, φέτος, σχεδιάζει να προσπαθήσει να συμπαρασταθεί στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξετάζοντας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η βιώσιμη ανάπτυξη, και η καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 60 και υγειονομικούς

Τρίτη δόση εμβολίου: Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο εμβολιασμός στις μονάδες χρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μαρία Θεοδωρίδου: 3η δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Θεοδωρίδου τρίτη δόση: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύμισε την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους και πρόσθεσε πως μετά από αυτούς σειρά για τρίτη δόση έχουν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας, η ηλικιακή ομάδα των ατόμων άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ: Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός κ. Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Παπαευσταθίου και συζήτησαν για την πορεία της Covid-19 αλλά και για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα αντιμετωπίζει ο Τζο Μπάιντεν λόγω των 10.000 μεταναστών κυρίως από την Αϊτή

Σε δήλωσή του, το Border Patrol ανέφερε ότι αυξάνει το προσωπικό στο Ντελ Ρίο για να διευκολύνει μια «ασφαλή, ανθρώπινη και τακτική διαδικασία». Παρέχονται πόσιμο νερό, πετσέτες και φορητές τουαλέτες, προσθέτει η ανακοίνωση, ενώ οι μετανάστες περιμένουν να μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις.