Πολιτική Υγείας

CDC ΗΠΑ: Διόρθωση εσφαλμένης καθοδήγησης κατά της covid-19

CDC ΗΠΑ: Διόρθωση εσφαλμένης καθοδήγησης κατά της covid-19

Ο οργανισμός τόνισε επίσης ότι οι κατευθυντήριες γραμμές προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν, τους κρατικούς και τοπικούς κανονισμούς που ισχύουν ήδη.

CDC ΗΠΑ: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC δεν σημειώνουν πρόοδο, διορθώνουν «εσφαλμένη» καθοδήγηση. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν επικαιροποιηένες οδηγίες για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις νεολαίας κατά τη διάρκεια της COVID-19 το Σάββατο. Τα CDC δεν σημειώνουν πρόοδο, διορθώνουν «εσφαλμένη» καθοδήγηση. Η Nicole Saphier λέει σχετικά με την καθοδήγηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για εμβολιασμένους ανθρώπους να βγάλουν μάσκες κατά τη διάρκεια υπαίθριων αθλητικών εκδηλώσεων. Η ιατρική συνεργάτης της Fox News, Δρ Nicole Saphier υποστήριξε στην εκπομπή « Αναφορές Αμερικής» την Τρίτη ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων «διορθώνουν εσφαλμένη» καθοδήγηση μετά την ενημέρωσή τους σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις νέων κατά τη διάρκεια της πανδημίας των κορωνοϊών.

“Αυτό που ουσιαστικά βγήκε από αυτό ήταν ότι είπαν πως εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν τώρα πραγματικά να πάνε έξω, να περπατήσουν το σκυλί τους, να τρέξουν και να οδηγήσουν ένα ποδήλατο χωρίς να φορούν μάσκες. Αυτό δεν είναι πρόοδος, αυτή είναι μόνο μια διόρθωση στις προηγούμενες λανθασμένες πολιτικές,

Η Saphier σημείωσε ότι αν και τα CDC αποφάσισαν ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί είναι σε θέση να διοργανώνουν μικρές υπαίθριες συγκεντρώσεις και να κάνουν υπαίθρια γεύματα, ενώ η καθοδήγησή των μη εμβολιασμένων ανθρώπων απέδωσε αρνητικό αποτέλεσμα. “Σάντρα, μισώ να το σπάσω σε αυτούς, αλλά, από το περασμένο καλοκαίρι, η πλειονότητα των μη εμβολιασμένων ανθρώπων το έκαναν αυτό και είχε μια αμελητέα συμβολή στη μετάδοση ιών”, δήλωσε η Saphier , προσθέτοντας ότι τα CDC “δεν προχώρησαν πολύ αρκετά με τέτοιες συστάσεις. ” Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν ενημερωμένες οδηγίες για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις νεολαίας κατά τη διάρκεια της COVID-19 το Σάββατο που αφορούν τη φυσική απόσταση, πρόσθεσαν πληροφορίες εμβολιασμού, αφαίρεσαν οδηγίες σχετικά με τα φυσικά εμπόδια και επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για τον έλεγχο και την παρακολούθηση επαφών.

Ο οργανισμός τόνισε επίσης ότι οι κατευθυντήριες γραμμές προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν, τους κρατικούς και τοπικούς κανονισμούς που ισχύουν ήδη.

Οι οδηγίες για τη φυσική απόσταση ευθυγραμμίζονται τώρα με αυτές που είχαν εκδοθεί προηγουμένως για σχολεία. Συνιστάται στους κατασκηνωτές να απέχουν τουλάχιστον ένα μέτρο από τους άλλους στην σκηνή τους και να απέχουν 2 μέτρα ενώ τρώνε και πίνουν. Πρέπει να υπάρχουν “τουλάχιστον 2 μέτρα φυσικής απόστασης μεταξύ των κατασκηνωτών και του προσωπικού, και τουλάχιστον 2 μέτρα μεταξύ των κατασκηνωτών σε διαφορετικές ομάδες.” Οι υπάλληλοι που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν φυσικές αποστάσεις και να φορούν μάσκες, καθώς τα εμβόλια δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στα παιδιά, ανέφερε η υπηρεσία. “Όλοι οι κάτοικοι πρέπει να φορούν μάσκες ανά πάσα στιγμή με εξαιρέσεις για ορισμένα άτομα ή για συγκεκριμένες ρυθμίσεις ή δραστηριότητες, όπως όταν τρώνε και πίνουν ή κολυμπούν”, αναφέρουν οι οδηγίες.

Η Saphire είπε ότι τα CDC έπρεπε να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. «Αυτό που θα έπρεπε να είχαν πει είναι ότι προσπαθούμε να μετριάσουμε τους κινδύνους.

Προσπαθούμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μειώσουμε τη διάδοση και ο τρόπος να γίνει αυτό είναι να εμβολιαστείτε, καθώς τα δεδομένα του πραγματικού κόσμου μας λένε ότι είστε ασφαλείς έως και 90% της προστασίας που παρέχει το εβόλιο, όχι μόνο συμπτωματικά από την ασυμπτωματική εξάπλωση αυτού του ιού, οπότε, εμβολιαστείτε και ξεκινήστε να απελευθερώνεστε, “είπε η Saphier.

Η Saphier συνέχισε να λέει, “Έπρεπε να αρχίσουν να λένε στους ανθρώπους, ναι, μπορείτε να αρχίσετε να μπαίνετε μέσα με τους φίλους σας, με την οικογένειά σας και να βγάλετε αυτές τις μάσκες. Μέχρι να πουν στους ανθρώπους ότι μπορούν να αρχίσουν να βγάζουν τις μάσκες τους, οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν να εμβολιαστούν.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόσφατες μειώσεις σε κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ πιθανότατα "κλειδώθηκαν" λόγω εμβολιασμού του πληθυσμού

Αναφορά περισσοτέρων περιπτώσεων θρόμβων μετά από εμβολιασμό covid-19 με εμβόλιο της Johnson & Johnson

Αιχμές στα νεότερα δημογραφικά στοιχεία covid των ΗΠΑ όσον αφορά τα κρούσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτες από τον ΠΟΥ για να διαπιστωθεί εάν εξαπλώνονται μεταλλάξεις πίσω από την ευλογιά των πιθήκων

Ο ΠΟΥ ζήτησε βοήθεια από το κοινό για να βρει ένα νέο όνομα, με έναν ειδικό ιστότοπο όπου ο καθένας μπορεί να κάνει προτάσεις. «Θα ενημερώσουμε το κοινό μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο ΠΟΥ.

Η διευθύντρια του CDC διατάζει αναδιοργάνωση, λέγοντας ότι η απάντηση στην COVID-19 «δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες»

Οι αλλαγές έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενης κριτικής για την απάντηση του οργανισμού στην COVID-19, την ευλογιά των πιθήκων και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Πώς επηρέασε η μετανάστευση και ο covid19 την υγεία το 2021;

Μετανάστευση: Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Παγκόσμιας Μετανάστευσης, η τρέχουσα παγκόσμια εκτίμηση είναι ότι υπήρχαν περίπου 281 εκατομμύρια διεθνείς μετανάστες στον κόσμο το 2020, που αντιστοιχεί στο 3,6 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τι είπε σε συνέντευξη ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα και τα απαιτούμενα μέτρα

Όσον αφορά τα εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Χθες παραλάβαμε 2.300 δόσεις περίπου, ενώ παράλληλα είμαστε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να παραλάβουμε και 100 θεραπείες.

Καταναγκαστική εργασία, πιθανή «σκλαβιά» στην κινεζική Xinjiang, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ

Η Κίνα επέμενε εδώ και καιρό ότι λειτουργούσε κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης στο Xinjiang που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, με τον Πρόεδρο Xi Jinping να επισκέπτεται την περιοχή τον περασμένο μήνα και να χαιρετίζει τη «μεγάλη πρόοδο» που σημειώθηκε στις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα είναι διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή μετά νέο κανόνα του FDA

Ο FDA διευκρίνισε ότι η νέα κατηγορία συσκευών OTC «ισχύει για ορισμένα ακουστικά βαρηκοΐας αγωγιμότητας που προορίζονται για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω τα οποία έχουν αντιληφθεί ήπια έως μέτρια βαρηκοΐα. Οτιδήποτε άλλο είτε πρόκειται για διαφορετικό είδος βοήθειας είτε για κάποιο νεότερο, θα απαιτούσε και πάλι ιατρική συνταγή.

Ο διορισμός άνδρα από τη Σκωτία σε «τσάρο της φτώχειας» προκάλεσε οργή στις γυναίκες

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει ήδη επενδύσει εκατομμύρια λίρες από το 2017 για τη χρηματοδότηση προϊόντων δωρεάν περιόδου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά ο νόμος το καθιστά νομική απαίτηση.

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.