Επιστημονικά Νέα

Αιώνια νεότητα: Πώς να ζήσετε περισσότερα και καλύτερα χρόνια;

Αιώνια νεότητα: Πώς να ζήσετε περισσότερα και καλύτερα χρόνια;

Αιώνια νεότητα: Τι γνωρίζει η επιστήμη αναφορικά με το προσδόκιμο ζωής για το να ζει κανείς περισσότερο και καλύτερα;

Το να ζεις περισσότερο φαίνεται να είναι το νέο φυσιολογικό. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται νεότεροι σε μεγαλύτερη ηλικία. Ωστόσο, δεν μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι αυτήν την εμπειρία γήρανσης. Τι γνωρίζει η επιστήμη αναφορικά με το προσδόκιμο ζωής για το να ζει κανείς περισσότερο και καλύτερα; Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο από ποτέ. Ωστόσο, η γήρανση φαίνεται να είναι μια σχετική εμπειρία.

Ενώ η γήρανση είναι ένα βιολογικό γεγονός, οι επιστήμονες εργάζονται για να επιβραδύνουν ή ακόμη και να αντιστρέψουν τη γήρανση για να διευκολύνουν τα βάρη της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής. Οι επιστήμονες προσπαθούν να προσδιορίσουν πώς και γιατί γερνούν οι άνθρωποι. Ερευνούν πιθανές τεχνολογίες που υποστηρίζουν τη γήρανση. Η άσκηση υγιεινών συνηθειών μπορεί να υποστηρίξει την ποιότητα ζωής σε οποιαδήποτε ηλικία. Η γήρανση είναι αναπόφευκτη ή μήπως δεν είναι? Αν το 60 είναι το νέο 40, όπως λέει ο λόγος, ποιο είναι το νέο 60, το 80 ή παραπάνω; Η γήρανση μπορεί να είναι αναπόφευκτη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κάποιος οδεύει στη μεγαλύτερη ενήλικη ζωή ποικίλλει.Στις ΗΠΑ, ένα άτομο δικαιούται να υποβάλει αίτηση για Medicare στην ηλικία των 65 ετών. Μερικοί θεωρούν αυτή την ηλικία ως «ώριμη ηλικία». Ωστόσο, για κυβερνητικούς σκοπούς, αυτός ο αυθαίρετος αριθμός επιλέχθηκε στα τέλη του 1800 όταν το μέσο προσδόκιμο ζωής ήταν 45 χρόνια. Οι τρέχουσες στατιστικές δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να αναμένουν να ζήσουν κατά μέσο όρο 76 χρόνια . Ωστόσο, πολλά άτομα παραμένουν ζωτικά και ενεργά καθώς πλησιάζουν τα 100. Η χρονολογική ηλικία ενός ατόμου, πόσα ημερολογιακά χρόνια έχουν περάσει, μπορεί να μην συσχετίζεται με τη βιολογική του ηλικία, δηλαδή το πόσο καλά το σώμα διατηρεί τη βέλτιστη λειτουργία.

Πολλοί άνθρωποι απαρνούνται τη γήρανση όταν τα ημερολογιακά χρόνια δεν ταιριάζουν με την εμφάνιση και την αίσθηση τους. Επιπλέον, τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν επίσης μεγαλύτερη υποστήριξη για τη γήρανση χωρίς ηλικία. Ενώ οι στάσεις του κοινού σχετικά με τη γήρανση αλλάζουν, οι ερευνητές συνεχίζουν να ερευνούν τα αίτια της βιολογικής γήρανσης. Το ερώτημα για τους επιστήμονες είναι εάν τα ανθρώπινα κύτταρα είναι αγέραστα, αν συνεχώς αναγεννώνται και αντικαθιστούν τον εαυτό τους, γιατί οι άνθρωποι βιώνουν ασθένειες και φθίνουσα ηλικία; Και το πιο σημαντικό, πώς μπορεί η επιστήμη να επιβραδύνει ή και να αναστρέψει τη γήρανση;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αλλαγή της διατροφής μπορεί να προσθέσει δέκα χρόνια στη ζωή σας

Τα 6 καλύτερα ροφήματα για μακροζωία

8 Τρόποι να ζήσετε μέχρι τα 100!

Τι είναι η δίαιτα μακροζωίας και πώς να την εφαρμόσετε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα γονίδιά σας επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Χοληστερόλη: Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου είναι ζωτικής σημασίας για να κατανοήσουμε τι την προκαλεί και ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υπολογιστική μέθοδος μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά με την πάροδο του χρόνου

Προτείνει μια διαδικασία για τη συνεχή παρακολούθηση των μεταβολών στα βακτηριακά γονιδιώματα με την πάροδο του χρόνου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική έρευνα για την ανάπτυξη αντιβιοτικών ή να επηρεάσει τα θεραπευτικά σχήματα.

Πώς κλιμακώθηκε το κόστος της παχυσαρκίας μέσα σε 10 χρόνια

Παχυσαρκία κόστος: Η παχυσαρκία είναι συχνά πρωταρχικός στόχος του προγραμματισμού ευεξίας των εργοδοτών, καθώς είναι μια από τις πιο ακριβές ασθένειες στις ΗΠΑ και συνδέεται συχνά με ακριβές συννοσηρότητες.

Η ισότητα των φύλων ενισχύει τη μακροζωία και για τα δύο φύλα

Προσδόκιμο ζωής: Ενώ ωφελεί κυρίως τη ζωή και την υγεία των γυναικών αρχικά, η πρόοδος στην ισότητα των φύλων βοηθά τους άνδρες να ζήσουν περισσότερο, μειώνοντας τελικά το χάσμα των φύλων στο προσδόκιμο ζωής.

Διαπιστώθηκε καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου σε εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή

Αυτή η νέα μελέτη του Carsten Pietersma και των συνεργατών του εξετάζει την ανάπτυξη των εμβρύων στη μήτρα και διαπιστώνει διαφορές στις εγκυμοσύνες που καταλήγουν σε αποβολή σε σύγκριση με εκείνες που καταλήγουν σε ζωντανές γεννήσεις. Τα στάδια της ανάπτυξης υπολογίζονται από την εξέταση ολογραμμάτων που παράγονται από υπερσύγχρονες τρισδιάστατες εικόνες υπερήχων και εικονικής πραγματικότητας. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να προετοιμάσει τις ασθενείς για μια πρώιμη δυσμενή έκβαση της εγκυμοσύνης, επιτρέποντάς τους ενδεχομένως να λάβουν υποστηρικτική φροντίδα σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης".