Επιστημονικά Νέα

Αιώνια νεότητα: Πώς να ζήσετε περισσότερα και καλύτερα χρόνια;

Αιώνια νεότητα: Πώς να ζήσετε περισσότερα και καλύτερα χρόνια;

Αιώνια νεότητα: Τι γνωρίζει η επιστήμη αναφορικά με το προσδόκιμο ζωής για το να ζει κανείς περισσότερο και καλύτερα;

Το να ζεις περισσότερο φαίνεται να είναι το νέο φυσιολογικό. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται νεότεροι σε μεγαλύτερη ηλικία. Ωστόσο, δεν μοιράζονται όλοι οι άνθρωποι αυτήν την εμπειρία γήρανσης. Τι γνωρίζει η επιστήμη αναφορικά με το προσδόκιμο ζωής για το να ζει κανείς περισσότερο και καλύτερα; Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο από ποτέ. Ωστόσο, η γήρανση φαίνεται να είναι μια σχετική εμπειρία.

Ενώ η γήρανση είναι ένα βιολογικό γεγονός, οι επιστήμονες εργάζονται για να επιβραδύνουν ή ακόμη και να αντιστρέψουν τη γήρανση για να διευκολύνουν τα βάρη της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής. Οι επιστήμονες προσπαθούν να προσδιορίσουν πώς και γιατί γερνούν οι άνθρωποι. Ερευνούν πιθανές τεχνολογίες που υποστηρίζουν τη γήρανση. Η άσκηση υγιεινών συνηθειών μπορεί να υποστηρίξει την ποιότητα ζωής σε οποιαδήποτε ηλικία. Η γήρανση είναι αναπόφευκτη ή μήπως δεν είναι? Αν το 60 είναι το νέο 40, όπως λέει ο λόγος, ποιο είναι το νέο 60, το 80 ή παραπάνω; Η γήρανση μπορεί να είναι αναπόφευκτη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κάποιος οδεύει στη μεγαλύτερη ενήλικη ζωή ποικίλλει.Στις ΗΠΑ, ένα άτομο δικαιούται να υποβάλει αίτηση για Medicare στην ηλικία των 65 ετών. Μερικοί θεωρούν αυτή την ηλικία ως «ώριμη ηλικία». Ωστόσο, για κυβερνητικούς σκοπούς, αυτός ο αυθαίρετος αριθμός επιλέχθηκε στα τέλη του 1800 όταν το μέσο προσδόκιμο ζωής ήταν 45 χρόνια. Οι τρέχουσες στατιστικές δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να αναμένουν να ζήσουν κατά μέσο όρο 76 χρόνια . Ωστόσο, πολλά άτομα παραμένουν ζωτικά και ενεργά καθώς πλησιάζουν τα 100. Η χρονολογική ηλικία ενός ατόμου, πόσα ημερολογιακά χρόνια έχουν περάσει, μπορεί να μην συσχετίζεται με τη βιολογική του ηλικία, δηλαδή το πόσο καλά το σώμα διατηρεί τη βέλτιστη λειτουργία.

Πολλοί άνθρωποι απαρνούνται τη γήρανση όταν τα ημερολογιακά χρόνια δεν ταιριάζουν με την εμφάνιση και την αίσθηση τους. Επιπλέον, τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν επίσης μεγαλύτερη υποστήριξη για τη γήρανση χωρίς ηλικία. Ενώ οι στάσεις του κοινού σχετικά με τη γήρανση αλλάζουν, οι ερευνητές συνεχίζουν να ερευνούν τα αίτια της βιολογικής γήρανσης. Το ερώτημα για τους επιστήμονες είναι εάν τα ανθρώπινα κύτταρα είναι αγέραστα, αν συνεχώς αναγεννώνται και αντικαθιστούν τον εαυτό τους, γιατί οι άνθρωποι βιώνουν ασθένειες και φθίνουσα ηλικία; Και το πιο σημαντικό, πώς μπορεί η επιστήμη να επιβραδύνει ή και να αναστρέψει τη γήρανση;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η αλλαγή της διατροφής μπορεί να προσθέσει δέκα χρόνια στη ζωή σας

Τα 6 καλύτερα ροφήματα για μακροζωία

8 Τρόποι να ζήσετε μέχρι τα 100!

Τι είναι η δίαιτα μακροζωίας και πώς να την εφαρμόσετε;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκζεμα: Αιτίες, συμπτώματα και διαχείριση

Έκζεμα: Η ζωή με έκζεμα μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με την κατάλληλη κατανόηση και διαχείριση, τα άτομα μπορούν να ελέγξουν τα συμπτώματά τους και να ζήσουν μια άνετη ζωή.

Η τεχνολογία παπουτσιών μειώνει τον κίνδυνο διαβητικού έλκους στο πόδι

Ο στόχος της τεχνολογίας εσωτερικής σόλας είναι να μετριάσει τον κίνδυνο διαβητικού έλκους στο πόδι αντιμετωπίζοντας μια από τις πιο σημαντικές αιτίες: τη διάσπαση του δέρματος και των μαλακών ιστών λόγω επαναλαμβανόμενου στρες στο πόδι κατά το περπάτημα.

ΣΚΠ: Σημάδια εμφανίζονται στο αίμα χρόνια πριν από τα συμπτώματα

ΣΚΠ: Σε περίπου 1 στις 10 περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας, το σώμα αρχίζει να παράγει ένα διακριτικό σύνολο αντισωμάτων ενάντια στις δικές του πρωτεΐνες χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.