Διατροφή

Προσδόκιμο ζωής: Τι είναι η δίαιτα μακροζωίας και πώς να την εφαρμόσετε;

Προσδόκιμο ζωής: Τι είναι η δίαιτα μακροζωίας και πώς να την εφαρμόσετε;

Προσδόκιμο ζωής: Η δίαιτα μακροζωίας έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή τα τελευταία χρόνια για τα προτεινόμενα οφέλη της για την επέκταση της νεότητας και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Νιώθετε νωθρότητα μετά από τα Χριστούγεννα; Εάν είστε έτοιμοι να δουλέψετε για τους στόχους υγείας σας για το 2023 μετά από παρακμιακά Χριστούγεννα, έχετε σκεφτεί μια δίαιτα που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο; Οι δίαιτες αυτή την εποχή του χρόνου συνήθως περιστρέφονται γύρω από τον στόχο της απώλειας βάρους, με την απώλεια βάρους να είναι μια από τις πιο κοινές αποφάσεις της Πρωτοχρονιάς παράλληλα με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Τι γίνεται όμως με μια δίαιτα που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο; Η δίαιτα μακροζωίας έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή τα τελευταία χρόνια για τα προτεινόμενα οφέλη της για την επέκταση της νεότητας και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακούγεται πολύ καλό σωστά; Είναι όμως η δίαιτα μακροζωίας κάτι που πρέπει όλοι να ακολουθούμε; Είναι κατάλληλη να την ακολουθήσει κάποιος;

Τι είναι η δίαιτα μακροζωίας;

Η δίαιτα μακροζωίας είναι μια κατά κύριο λόγο vegan δίαιτα με μέγιστη δόση 2-3 μερίδων ψαριών με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο ή θαλασσινών την εβδομάδα (π.χ. σολομός). Συνιστά η πρόσληψη πρωτεΐνης να περιορίζεται στα 0,68-0,79 g/kg σωματικού βάρους, με μια ελαφρά αύξηση της πρωτεΐνης για άτομα άνω των 65 ετών. Τα κορεσμένα λίπη τόσο από ζωικές όσο και από φυτικές πηγές πρέπει να ελαχιστοποιούνται, εκτός από τη ζάχαρη. Ενθαρρύνει την πρόσληψη «υγιεινών» πολυ / μονοακόρεστων λιπαρών και υδατανθράκων ολικής αλέσεως. Συνιστάται επίσης να συμπεριλαμβάνεται 1 πολυβιταμίνη κάθε 2-3 ημέρες.

Όσον αφορά αυτό το διατροφικό μοτίβο, αποτελείται από ένα καθεστώς διαλείπουσας νηστείας. Όσοι είναι υπέρβαροι ή έχουν συνείδηση της αύξησης του σωματικού βάρους συνιστάται να καταναλώνουν 2 γεύματα την ημέρα με δύο σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη που περιέχουν λιγότερες από 100 θερμίδες. Όσοι έχουν υγιές σωματικό βάρος ή ηλικίας άνω των 65 ετών συνιστάται να καταναλώνουν 3 γεύματα την ημέρα με τη συμπερίληψη ενός σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη που περιέχει λιγότερες από 100 θερμίδες. Συνιστάται σε όλους να περιορίζουν το φαγητό σε ένα παράθυρο 12 ωρών (π.χ. 7 π.μ. έως 7 μ.μ.), επιτρέποντας 3-4 ώρες μη φαγητού πριν τον ύπνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βελτιώστε την υγεία σας με τον καινούργιο χρόνο

Προσδιορισμός οδών για την επιβράδυνση της καρδιακής γήρανσης

Πώς θα καταφέρετε να ζήσετε περισσότερο;

4 τρόποι για να αυξήσετε το όριο ζωής σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα