ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Άσκηση: Αθληθείτε περισσότερο από την συνιστώμενη συχνότητα για μακροζωΐα

Άσκηση: Αθληθείτε περισσότερο από την συνιστώμενη συχνότητα για μακροζωΐα

Άσκηση: Οι ενήλικες πρέπει να καλύπτουν 150 έως 300 λεπτά μέτριας ή 75 έως 150 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Αλλά οι άνθρωποι που ξεπερνούν αυτά τα επίπεδα ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν.

Για το μέγιστο προσδόκιμο ζωής, ενδεχομένως να πρέπει να προγραμματίσετε ακόμη περισσότερο από τη συνιστώμενη ποσότητα εβδομαδιαίας άσκησης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι ενήλικες πρέπει να έχουν 150 έως 300 λεπτά μέτριας φυσικής δραστηριότητας ή 75 έως 150 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αλλά οι άνθρωποι που ξεπερνούν αυτά τα επίπεδα ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν. Οι ερευνητές ανέλυσαν περισσότερους από 116.000 ενήλικες σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation της American Heart Association.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν μόνοι τους τη δραστηριότητά τους στον ελεύθερο χρόνο τους σε ερωτηματολόγια πολλές φορές κατά τη διάρκεια των 30 ετών και οι ερευνητές υπολόγισαν τη σχέση μεταξύ του χρόνου και της έντασης της άσκησης με τα ποσοστά θανάτου. Η υψηλότερη μείωση στον πρόωρο θάνατο ήταν σε άτομα που ανέφεραν 150 έως 300 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα ή 300 έως 600 λεπτά μέτριας φυσικής δραστηριότητας, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Dong Hoon Lee, ερευνητής στο το τμήμα Διατροφής στο Harvard. «Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν βρήκαμε επιβλαβή συσχέτιση μεταξύ ατόμων που ανέφεραν τα συνιστώμενα ελάχιστα επίπεδα μέτριας και έντονης σωματικής δραστηριότητας για μακροχρόνιο ελεύθερο χρόνο».

Το συνιστώμενο ελάχιστο μπορεί να μην είναι αρκετό εάν ελπίζετε να ζήσετε περισσότερο, είπαν οι συγγραφείς μιας νέας μελέτης. Παραδείγματα μέτριας δραστηριότητας περιλαμβάνουν:

  • ένα πολύ γρήγορο περπάτημα,
  • το κούρεμα του γκαζόν ή
  • ένα παιχνίδι τένις,

ενώ η έντονη δραστηριότητα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως:

  • πεζοπορία,
  • τρέξιμο ή
  • παιχνίδι ποδοσφαίρου, σύμφωνα με το Harvard.

Τα αποτελέσματα της μελέτης υποστηρίζουν τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ για σωματική δραστηριότητα, αλλά πιέζουν επίσης για υψηλότερα επίπεδα για να δούμε ακόμη περισσότερα οφέλη από τη μεγαλύτερη ζωή, είπε ο Lee.

Πώς να προσθέσετε περισσότερη κίνηση

Μπορεί να σκέφτεστε, «10 ώρες την εβδομάδα μέτριας δραστηριότητας ακούγονται πολλές. Δεν υπάρχει περίπτωση να το δουλέψω με όλες τις υπόλοιπες ευθύνες μου». Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να βελτιώσετε τις προπονητικές σας συνήθειες, σύμφωνα με μελέτη σε πάνω από 60.000 άτομα. Και ναι, μπορεί να χρειαστεί κάποια πρόθεση και προσπάθεια. Αλλά οι μελέτες έχουν δείξει επίσης τους καλύτερους τρόπους για να εργαστείτε στην άσκηση σε ρουτίνες, ώστε να κολλήσουν.

Μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2021 έδειξε ότι τα καλύτερα προγράμματα άσκησης περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό όταν προπονείστε, τη λήψη υπενθυμίσεων, την προσφορά κινήτρων και την αποθάρρυνση της απώλειας περισσότερων από μία προγραμματισμένων προπονήσεων στη σειρά. Εάν οι άνθρωποι ελπίζουν να ενισχύσουν τη σωματική τους δραστηριότητα ή να αλλάξουν τις συμπεριφορές υγείας τους, υπάρχουν πολύ χαμηλού κόστους συμπεριφορικές γνώσεις που μπορούν να ενσωματωθούν σε προγράμματα που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν μεγαλύτερη επιτυχία.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο ωφελεί η αερόβια άσκηση την υγεία των αγγείων του εγκεφάλου;

Σχέση μεταξύ μυϊκής αδυναμίας & επιτάχυνσης στη βιολογική ηλικία

Ποια είναι η σωστή διατροφή για να ζήσετε περισσότερο;

Πόσο καλό κάνει η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσθέστε το γιαούρτι στην καθημερινή σας διατροφή

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι μια νόστιμη και θρεπτική τροφή που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου, στην καλύτερη πέψη, στην ενίσχυση της ανοσίας και σε διάφορα άλλα οφέλη για την υγεία.

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.