ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Άσκηση: Η γυμναστική με άδειο στομάχι καίει 70% περισσότερο λίπος

Άσκηση: Η γυμναστική με άδειο στομάχι καίει 70% περισσότερο λίπος

Άσκηση: Η άσκηση με άδειο στομάχι βοήθησε τους ανθρώπους να κάψουν περίπου 70% περισσότερο λίπος από αυτούς που ασκούνταν δύο ώρες μετά το φαγητό, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η άσκηση με άδειο στομάχι βοήθησε τους ανθρώπους να κάψουν περίπου 70% περισσότερο λίπος από αυτούς που ασκούνταν δύο ώρες μετά το φαγητό, σύμφωνα με μια μελέτη. Οι επιστήμονες του αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ διαπίστωσαν επίσης ότι οι συμμετέχοντες –οι οποίοι έκαναν τόσο νηστεία όσο και άσκηση το βράδυ– δεν αντιστάθμισαν υπερβολικά τις θερμίδες που παραλείφθηκαν νωρίτερα την ημέρα.

Άσκηση με άδειο στομάχι

Ενώ οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα οφέλη της άσκησης θα μπορούσαν να αυξηθούν όταν γίνεται το πρωί μετά από ολονύκτια νηστεία, η έρευνα της ίδιας της ομάδας διαπίστωσε ότι η βραδινή άσκηση, μεταξύ 4 μ.μ. και 8 μ.μ., είναι η πιο δημοφιλής ώρα για τους ανθρώπους λόγω άλλων υποχρεώσεων. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές σχεδίασαν τη μελέτη έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να κάνουν ποδήλατο με ποδήλατο γυμναστικής στις 6:30 μ.μ. σε μέτρια ένταση για 30 λεπτά, πριν ολοκληρώσουν μια χρονομέτρηση για να κάνουν ποδήλατο όσο πιο μακριά μπορούσαν σε 15 λεπτά.

Οι συμμετέχοντες το έκαναν αυτό δύο φορές σε ξεχωριστές ημέρες – μία μετά από επτά ώρες νηστεία και μία μετά από ένα γεύμα δύο ώρες νωρίτερα. Οι ερευνητές μέτρησαν επίσης πόση τροφή έτρωγαν οι συμμετέχοντες στο δείπνο, μετά την άσκηση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, παρόμοια με την άσκηση μετά από ολονύκτια νηστεία, η νηστεία το βράδυ αύξησε την ποσότητα του λίπους που καίγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η ποσότητα του λίπους που καίγεται κατά τη διάρκεια του κύκλου των 30 λεπτών αυξήθηκε κατά περίπου 70% από 4,5 g σε 7,7 g.

Και, ενώ η πρόσληψη θερμίδων στο δείπνο ήταν περίπου 100 kcal μεγαλύτερη για όσους έκαναν νηστεία, η πρόσληψη θερμίδων όλη την ημέρα ήταν κατά μέσο όρο 440 kcal λιγότερες, όταν η άσκηση εκτελούνταν νηστική. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι, παρά τα οφέλη αυτά, οι συμμετέχοντες κάλυψαν ελαφρώς λιγότερη απόσταση κατά τη διάρκεια της χρονομέτρησης των 15 λεπτών, είχαν μικρότερο κίνητρο για άσκηση και απολάμβαναν λιγότερο την άσκηση όταν την έκαναν.

«Θέλαμε να εξερευνήσουμε τον αντίκτυπο της νηστείας άσκησης νωρίς το βράδυ, η οποία διαπιστώσαμε ότι ήταν η πιο δημοφιλής ώρα για άσκηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας», δήλωσε ο Tommy Slater, ερευνητής αθλητικών επιστημών στη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Nottingham Trent. .

Η νηστεία πριν από τη βραδινή άσκηση μπορεί να ωφελήσει ορισμένα στοιχεία της υγείας λόγω της αύξησης του λίπους που καίγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης ή με τη μείωση του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν γίνεται τακτικά, μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αντιμετωπίζει τις αιχμές σάκχαρο αίματος μετά το φαγητό. Ωστόσο, παρά αυτά τα οφέλη, η νηστεία κατά τη διάρκεια της ημέρας φαίνεται να μειώνει την απόδοση της άσκησης, τα κίνητρα και την απόλαυση των ανθρώπων, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει μερικούς ανθρώπους να τη διατηρήσουν μακροπρόθεσμα.

Ο Δρ Ντέιβιντ Κλέιτον, ειδικός στη διατροφή και τη φυσιολογία της άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ, είπε: «Ο συνδυασμός άσκησης και νηστείας μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για να αυξηθούν τα οφέλη της άσκησης, επομένως θα θέλαμε να το αξιολογήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εξερευνήστε άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε τη νηστεία ευκολότερη και πιο βολική για τους ανθρώπους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο βοηθάει η άσκηση στην έκκριση ινσουλίνης;

Η αναγραφή θερμίδων σε ετικέτες junk food βοηθά στη μείωση της παχυσαρκίας;

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα γονίδια και η διατροφή στην μακροζωία σας;

Μπορεί η παχυσαρκία να σχετίζεται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι οι εγκέφαλοι με περισσότερη βιταμίνη D λειτουργούν καλύτερα

"Αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερη έρευνα για να προσδιορίσουμε τη νευροπαθολογία με την οποία συνδέεται η βιταμίνη D στον εγκέφαλο πριν αρχίσουμε να σχεδιάζουμε μελλοντικές παρεμβάσεις".

Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πιο αποτελεσματική την αυγή, διαπιστώνει μελέτη

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να επιβεβαιώσουν και να βελτιώσουν αυτά τα πρώτα ευρήματα μέσω κλινικών μελετών. Ωστόσο, η ίδια η ιδέα ότι μια θεραπεία μπορεί να γίνει πιο ισχυρή ανάλογα με την ώρα της ημέρας ανοίγει κάποιες εκπληκτικές δυνατότητες.

Νέες ανακαλύψεις για τον αισθητηριακό φλοιό και τους νευρώνες

Εγκέφαλος: Τα νέα ευρήματα σχετικά με τις νευρωνικές δραστηριότητες σε αυτή την περιοχή του εγκεφάλου θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και χρήση των λεγόμενων νευροπροθέσεων.

Πώς επηρεάζεται ο σίδηρος από την ηλικία;

Σίδηρος: Η κατανόηση του τοπίου της γονιδιακής έκφρασης κατά τη διάρκεια της συσσώρευσης σιδήρου που σχετίζεται με την ηλικία μπορεί να μας βοηθήσει να αποσαφηνίσουμε τις μοριακές οδούς και τις πιθανές προληπτικές στρατηγικές κατά των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Πώς σχετίζεται το αλκοόλ με την άνοια;

Άνοια: Τις τελευταίες δεκαετίες, ο εκτιμώμενος παγκόσμιος επιπολασμός της άνοιας έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, από 20,2 εκατομμύρια το 1990 σε 57,4 εκατομμύρια το 2019.