ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Άσκηση: Η γυμναστική με άδειο στομάχι καίει 70% περισσότερο λίπος

Άσκηση: Η γυμναστική με άδειο στομάχι καίει 70% περισσότερο λίπος

Άσκηση: Η άσκηση με άδειο στομάχι βοήθησε τους ανθρώπους να κάψουν περίπου 70% περισσότερο λίπος από αυτούς που ασκούνταν δύο ώρες μετά το φαγητό, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η άσκηση με άδειο στομάχι βοήθησε τους ανθρώπους να κάψουν περίπου 70% περισσότερο λίπος από αυτούς που ασκούνταν δύο ώρες μετά το φαγητό, σύμφωνα με μια μελέτη. Οι επιστήμονες του αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ διαπίστωσαν επίσης ότι οι συμμετέχοντες –οι οποίοι έκαναν τόσο νηστεία όσο και άσκηση το βράδυ– δεν αντιστάθμισαν υπερβολικά τις θερμίδες που παραλείφθηκαν νωρίτερα την ημέρα.

Άσκηση με άδειο στομάχι

Ενώ οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα οφέλη της άσκησης θα μπορούσαν να αυξηθούν όταν γίνεται το πρωί μετά από ολονύκτια νηστεία, η έρευνα της ίδιας της ομάδας διαπίστωσε ότι η βραδινή άσκηση, μεταξύ 4 μ.μ. και 8 μ.μ., είναι η πιο δημοφιλής ώρα για τους ανθρώπους λόγω άλλων υποχρεώσεων. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές σχεδίασαν τη μελέτη έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να κάνουν ποδήλατο με ποδήλατο γυμναστικής στις 6:30 μ.μ. σε μέτρια ένταση για 30 λεπτά, πριν ολοκληρώσουν μια χρονομέτρηση για να κάνουν ποδήλατο όσο πιο μακριά μπορούσαν σε 15 λεπτά.

Οι συμμετέχοντες το έκαναν αυτό δύο φορές σε ξεχωριστές ημέρες – μία μετά από επτά ώρες νηστεία και μία μετά από ένα γεύμα δύο ώρες νωρίτερα. Οι ερευνητές μέτρησαν επίσης πόση τροφή έτρωγαν οι συμμετέχοντες στο δείπνο, μετά την άσκηση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, παρόμοια με την άσκηση μετά από ολονύκτια νηστεία, η νηστεία το βράδυ αύξησε την ποσότητα του λίπους που καίγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η ποσότητα του λίπους που καίγεται κατά τη διάρκεια του κύκλου των 30 λεπτών αυξήθηκε κατά περίπου 70% από 4,5 g σε 7,7 g.

Και, ενώ η πρόσληψη θερμίδων στο δείπνο ήταν περίπου 100 kcal μεγαλύτερη για όσους έκαναν νηστεία, η πρόσληψη θερμίδων όλη την ημέρα ήταν κατά μέσο όρο 440 kcal λιγότερες, όταν η άσκηση εκτελούνταν νηστική. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι, παρά τα οφέλη αυτά, οι συμμετέχοντες κάλυψαν ελαφρώς λιγότερη απόσταση κατά τη διάρκεια της χρονομέτρησης των 15 λεπτών, είχαν μικρότερο κίνητρο για άσκηση και απολάμβαναν λιγότερο την άσκηση όταν την έκαναν.

«Θέλαμε να εξερευνήσουμε τον αντίκτυπο της νηστείας άσκησης νωρίς το βράδυ, η οποία διαπιστώσαμε ότι ήταν η πιο δημοφιλής ώρα για άσκηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας», δήλωσε ο Tommy Slater, ερευνητής αθλητικών επιστημών στη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Nottingham Trent. .

Η νηστεία πριν από τη βραδινή άσκηση μπορεί να ωφελήσει ορισμένα στοιχεία της υγείας λόγω της αύξησης του λίπους που καίγεται κατά τη διάρκεια της άσκησης ή με τη μείωση του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν γίνεται τακτικά, μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αντιμετωπίζει τις αιχμές σάκχαρο αίματος μετά το φαγητό. Ωστόσο, παρά αυτά τα οφέλη, η νηστεία κατά τη διάρκεια της ημέρας φαίνεται να μειώνει την απόδοση της άσκησης, τα κίνητρα και την απόλαυση των ανθρώπων, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει μερικούς ανθρώπους να τη διατηρήσουν μακροπρόθεσμα.

Ο Δρ Ντέιβιντ Κλέιτον, ειδικός στη διατροφή και τη φυσιολογία της άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ, είπε: «Ο συνδυασμός άσκησης και νηστείας μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για να αυξηθούν τα οφέλη της άσκησης, επομένως θα θέλαμε να το αξιολογήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εξερευνήστε άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε τη νηστεία ευκολότερη και πιο βολική για τους ανθρώπους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο βοηθάει η άσκηση στην έκκριση ινσουλίνης;

Η αναγραφή θερμίδων σε ετικέτες junk food βοηθά στη μείωση της παχυσαρκίας;

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα γονίδια και η διατροφή στην μακροζωία σας;

Μπορεί η παχυσαρκία να σχετίζεται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πιστώσεις Φόρου για Παιδιά: Σημαντική ανακούφιση σε οικογένειες που βιώνουν οικονομικούς κραδασμούς

Οι μαύρες και οι ισπανόφωνες οικογένειες ήταν πιο πιθανό να είχαν χάσει δουλειές ή να αρρώστησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και, ως εκ τούτου, βίωσαν την απώλεια εισοδήματος που οδηγεί στην ανεπάρκεια τροφίμων και τα σχετικά κακά αποτελέσματα υγείας».

Πρόβλεψη της εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας από πειραματικό εργαλείο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια αναπηρική, ανίατη, αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει το προστατευτικό κάλυμμα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο, το οπτικό νεύρο και τον νωτιαίο μυελό. Στην Καταλονία ο επιπολασμός είναι μεταξύ 123 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους

Ψυχική Υγεία Maryland: Χρηματοδότηση 111 εκ. δολαρίων για οργανισμούς που εξυπηρετούν παιδιά

Ενώ η πανδημία επιδείνωσε τις προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζαν οι μαθητές, αγωνίζονταν ακόμη και πριν από αυτό. Το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των εφήβων αγοριών έχει διπλασιαστεί από το 2010 και μεταξύ των κοριτσιών έχει τριπλασιαστεί, είπε η Hester στη συνέντευξη Τύπου.

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

Τροφές ανάρρωση: Είτε πρόκειται για κρυολόγημα είτε βήχα, στομαχικές διαταραχές ή πυρετό, το φαγητό είναι γενικά το τελευταίο πράγμα στο οποίο τείνουμε να εστιάζουμε όταν είμαστε άρρωστοι.

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.