Επιστημονικά Νέα

4ο Διεθνές Συνέδριο: «Ιατρική Ακριβείας στη Διάγνωση και Θεραπεία Ασθενειών»

4ο Διεθνές Συνέδριο: «Ιατρική Ακριβείας στη Διάγνωση και Θεραπεία Ασθενειών»

Απευθύνεται σε ιατρούς, φαρμακοποιούς, βιολόγους, χημικούς, βιοχημικούς, γενετιστές, χημικούς μηχανικούς, κλινικούς διαιτολόγους, νοσηλευτές και άλλους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας καθώς και σε φοιτητές.

4ο Διεθνές Συνέδριο: Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Διάγνωσης και Θεραπείας (ΕΕΦΑΡΜ) και το Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Συνέδριο Φαρμακογονιδιωματικής – Εξατομικευμένης Διάγνωσης & Θεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023

Κάτω από τον γενικό τίτλο «Ιατρική Ακριβείας στη Διάγνωση και Θεραπεία Ασθενειών» θα συζητηθούν με καταξιωμένους ερευνητές, κλινικούς και εργαστηριακούς ιατρούς και εμπειρογνώμονες, οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής ακριβείας και θα διερευνηθούν μελλοντικές κατευθύνσεις σε τομείς, όπως η Αθλητιατρική, η Νευρολογία, η Αντιμετώπιση Λοιμώξεων, η Δερματολογία – Δερματοφαρμακολογία, η Γυναικολογία, οι Καρδιαγγειακές Παθήσεις και οι Νέες Τεχνολογίες.

Συμμετέχουν διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων οι: Εμμανουήλ Αγγελάκης, Ιωάννα Αναστασοπούλου, Στυλιανός Αντωναράκης, Ευάγγελος Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης, Ουρανία Γεωργοπούλου, Ασημίνα Γκάγκα, Ευθύμιος Δαρδιώτης, Κώστας Δεμέτζος, Σπυρίδων Ζαννιάς, Σοφία Καλανταρίδου, Παρασκευή Κατσαούνου, Έλενα Μαλτέζου, Στέργιος Μόσχος, Μιχαήλ Ράλλης, Νικόλαος Σαλάκος, Sophie Siest, Δημήτριος Σπαντίδος, Κωνσταντίνος Στρατάκης, Νικόλαος Σύψας, Νικόλαος Τεντολούρης, Αριστείδης Τσατσάκης, Νικόλαος Τσιρίκος-Καραπάνος, Λεωνίδας Φυλακτού, Αλέξανδρος Χαλιάσος, Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Γεώργιος Χρούσος κ.α.

Το συνέδριο θα προλογίσουν οι Ευστάθιος Ευσταθόπουλος (Αντιπρύτανης, ΕΚΠΑ), Εμμανουήλ Πικουλής (Κοσμήτωρ Σχολής Επιστήμων Υγείας, ΕΚΠΑ), Χρήστος Ρέππας (Πρόεδρος Τμήματος Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ) και Ευάγγελος Μανωλόπουλος (Πρόεδρος ΕΟΦ) Απευθύνεται σε ιατρούς, φαρμακοποιούς, βιολόγους, χημικούς, βιοχημικούς, γενετιστές, χημικούς μηχανικούς, κλινικούς διαιτολόγους, νοσηλευτές και άλλους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας καθώς και σε φοιτητές.

Τόσο η δια ζώσης όσο και η διαδικτυακή παρακολούθηση είναι δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή μέσω του website του συνεδρίου : https://congress2023.esptnet-eu.gr/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η συλλογική νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ακρίβειας των ιατρικών διαγνώσεων

Γιατί η ιατρική ακριβείας οδηγεί σε καλύτερη φροντίδα του διαβήτη

Πώς βελτιώνεται η ανίχνευση καρκίνου από την τεχνητή νοημοσύνη;

Οι ερευνητές δημοσιεύουν τη δεύτερη διεθνή έκθεση συναίνεσης για την κλινική μετάφραση της ιατρικής ακριβείας του διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τεστ ομιλίας ενός λεπτού θα μπορούσε να βοηθήσει στην αξιολόγηση του κινδύνου άνοιας

«Οι αξιολογήσεις που βασίζονται στην ομιλία είναι μια άλλη ευκαιρία για να εξοικονομήσουμε χρόνο ως γιατροί για να κάνουμε αξιολογήσεις πριν έρθει κάποιος στην κλινική μνήμης», είπε.

Σταδιακή γνωστική εξασθένηση σε ενήλικες με τρέμουλο στα χέρια

Ιδιοπαθής τρόμος: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης και άνοιας που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα άτομα με ιδιοπαθή τρόμο.

Τι είναι η σκωληκοειδίτιδα και πότε πρέπει να αφαιρείται;

Σκωληκοειδίτιδα χειρουργείο: Η σκωληκοειδίτιδα είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, ενός μικρού θύλακα που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος της κοιλιάς.

Τι είναι η νόσος του Addison και πώς αντιμετωπίζεται;

Νόσος Addison: Η νόσος του Addison, γνωστή και ως πρωτοπαθής επινεφριδιακή ανεπάρκεια, είναι μια σπάνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή παραγωγή κορτιζόλης και συχνά ορμονών αλδοστερόνης από τα επινεφρίδια.

Τι είναι η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και πώς αντιμετωπίζεται;

Aγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα (AS) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία και τελικά σύντηξη των σπονδύλων.