Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβήτης: Ερευνητές δημοσιεύουν τη 2η διεθνή έκθεση συναίνεσης για την κλινική μετάφραση της ιατρικής ακριβείας της νόσου

Διαβήτης: Ερευνητές δημοσιεύουν τη 2η διεθνή έκθεση συναίνεσης για την κλινική μετάφραση της ιατρικής ακριβείας  της νόσου

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine, συνοψίζει τα ευρήματα από μια συστηματική επισκόπηση στοιχείων σε όλους τους βασικούς πυλώνες της ιατρικής ακριβείας (πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, πρόγνωση) σε τέσσερις αναγνωρισμένες μορφές διαβήτη (μονογενής, κύησης, τύπου 1, τύπου 2). Οι εν λόγω ανασκοπήσεις εξετάζουν βασικά ερωτήματα σχετικά με τη μετάφραση της έρευνας της ιατρικής ακριβείας στην πράξη.

Διαβήτης: Η ιατρική ακριβείας αποτελεί μέρος της λογικής εξέλιξης της σύγχρονης τεκμηριωμένης ιατρικής, η οποία επιδιώκει τη μείωση των σφαλμάτων και τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων κατά τη λήψη ιατρικών αποφάσεων και συστάσεων για την υγεία. Ο διαβήτης επηρεάζει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, πολλοί από τους οποίους θα αναπτύξουν απειλητικές για τη ζωή τους επιπλοκές και θα πεθάνουν πρόωρα.

“Οι συστάσεις για τον διαβήτη συχνά επικεντρώνονται στο τι λειτουργεί καλά για το μέσο άτομο. Ωστόσο, επειδή ο διαβήτης είναι μια απίστευτα ετερογενής ασθένεια, λίγοι άνθρωποι είναι ο κύριος ή η κυρία “Μέσος όρος” και οι προσεγγίσεις που ταιριάζουν σε όλους αποτυγχάνουν σε πολλούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η ιατρική ακριβείας επιδιώκει να αντιμετωπίσει αυτό το μείζον πρόβλημα”, λέει ο καθηγητής Paul Franks, από το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας, ο οποίος προήδρευσε μιας νέας έκθεσης συναίνεσης. Συνεχίζει τονίζοντας ότι “η ιατρική ακριβείας επιδιώκει να βελτιώσει την πρόληψη και τη φροντίδα του διαβήτη συνδυάζοντας δεδομένα σχετικά με την υγεία ή την κατάσταση της νόσου ενός ατόμου και την ανταπόκριση στα φάρμακα. Ο στόχος είναι να προσαρμόζονται οι συμβουλές που δίνονται σχετικά με την πρόληψη ή τη θεραπεία του διαβήτη στο συγκεκριμένο άτομο, αντί να αρκούνται σε γενικές συμβουλές. Η ιατρική ακριβείας επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη θεραπεία του ατόμου και όχι της νόσου”. Η ιατρική ακριβείας μπορεί δυνητικά να αντιμετωπίσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη την ετερογένεια στην αιτιολογία, την κλινική παρουσίαση και την παθογένεια των κοινών μορφών διαβήτη και τους κινδύνους επιπλοκών. Αυτή η δεύτερη διεθνής έκθεση συναίνεσης για την ιατρική ακριβείας στον διαβήτη συντάχθηκε από την πρωτοβουλία της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ADA)/Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) για την Ιατρική Ακριβείας στον Διαβήτη, στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 εμπειρογνώμονες από όλον τον κόσμο.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine, συνοψίζει τα ευρήματα από μια συστηματική επισκόπηση στοιχείων σε όλους τους βασικούς πυλώνες της ιατρικής ακριβείας (πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, πρόγνωση) σε τέσσερις αναγνωρισμένες μορφές διαβήτη (μονογενής, κύησης, τύπου 1, τύπου 2). Οι εν λόγω ανασκοπήσεις εξετάζουν βασικά ερωτήματα σχετικά με τη μετάφραση της έρευνας της ιατρικής ακριβείας στην πράξη. Συζητούνται βασικά τρέχοντα ζητήματα και περιγράφονται ορόσημα για την ευρεία κλινική εφαρμογή της ιατρικής ακριβείας στον διαβήτη. Συμπληρωματικά έγγραφα θα δημοσιευθούν επίσης στο The Lancet Diabetes & Endocrinology. Η έκθεση θα παρουσιαστεί από τον καθηγητή Paul Franks, Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας και το Ίδρυμα Novo Nordisk της Δανίας σε ειδική συνεδρία στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) στο Αμβούργο (2-6 Οκτωβρίου).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγκόσμιος έλεγχος διαπιστώνει ότι η αντικατάσταση τεστοστερόνης βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε άνδρες με διαβήτη τύπου 2

Θεραπεία διαβήτη τύπου 1 με βλαστοκύτταρα

Το φως της ημέρας είναι καλύτερο από το τεχνητό φως για τον διαβήτη 2

Μελέτη προτείνει μείωση του ορίου διάγνωσης του διαβήτη τύπου 2 σε γυναίκες κάτω των 50 ετών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η υπερκαλιαιμία και πώς αντιμετωπίζεται

Υπερκαλιαιμά: Οι πιο κοινές αιτίες υπερκαλιαιμίας περιλαμβάνουν νεφρική νόσο, υπερβολική πρόσληψη καλίου και αφυδάτωση. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν ανεπάρκεια των επινεφριδίων, λοιμώξεις ή βλάβη των ιστών.

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Σύνδρομο Lemierre: Η πρόγνωση είναι γενικά καλή με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή εάν εμφανιστούν επιπλοκές όπως σηπτικό σοκ ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει να δοθεί προτεραιότητα σε βρέφη υψηλού κινδύνου για ανοσοποίηση RSV 

RSV: Ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε από ερευνητές μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αξιολογήσουν καλύτερα τον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης από RSV σε μεμονωμένα βρέφη, επιτρέποντας στοχευμένες στρατηγικές ανοσοποίησης.

Close Icon