Συνταγές

Σαλάτα Συνταγή: H light εκδοχή της κοτοσαλάτας

Σαλάτα Συνταγή: H light εκδοχή της κοτοσαλάτας

ιδανική τόσο για το ορεκτικό στο τραπέζι, όσο και ένα ελαφρύ γεύμα ή γαρνιτούρα σε κάποιο σάντουιτς.

Σαλάτα Συνταγή: Τι καλύτερο από μια εύκολη και δροσερή κοτοσαλάτα με λίγες θερμίδες; Τέλεια συνταγή για κοτοσαλάτα με κοτόπουλο, λαχανικά και μαγιονέζα λάιτ, ιδανική τόσο για το ορεκτικό στο τραπέζι, όσο και ένα ελαφρύ γεύμα ή γαρνιτούρα σε κάποιο σάντουιτς.

Υπέροχη συνταγή για κοτοσαλάτα με λίγες θερμίδες

  • Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος 20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος 30 Λεπτά
  • Μερίδες 8
  • Energy 210 cal

Για την κοτοσαλάτα θα χρειαστείτε

  • 2 κούπες κοτόπουλο (βραστό ή ψητό, χωρίς κόκκαλα και πέτσες) κομμένο σε κύβους
  • 1 κούπα Αρακά
  • 1 κούπα Καλαμπόκι
  • 1 κούπα Κομμένο κύβους καρότο
  • 1 μέτρια Κομμένη κύβους πατάτα
  • 1 μεγάλη Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 ματσάκι Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • όσο σας αρέσει Αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • 1 κούπα Μαγιονέζα λάιτ

Εκτέλεση

1

Βάζετε τον αρακά, το καλαμπόκι, το καρότο και τις πατάτες να βράσουν για 10 – 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν (προσοχή να μην παραβράσουν). Όταν ετοιμαστούν, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

2

Βάζετε σε μπολ τα λαχανικά, το κοτόπουλο, το μαϊντανό, την πιπεριά και την μαγιονέζα. Ανακατεύετε και δοκιμάζετε για αλατοπίπερο.

3

Σκεπάζετε και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, να δέσουν οι γεύσεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά διατροφής για αψεγάδιαστη σιλουέτα

Δίαιτα: τρως το βράδυ και αδυνατίζεις

Πως θα μαγειρέψετε υγιεινά το κοτόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.