Συνταγές

Σαλάτα Συνταγή: H light εκδοχή της κοτοσαλάτας

Σαλάτα Συνταγή: H light εκδοχή της κοτοσαλάτας

ιδανική τόσο για το ορεκτικό στο τραπέζι, όσο και ένα ελαφρύ γεύμα ή γαρνιτούρα σε κάποιο σάντουιτς.

Σαλάτα Συνταγή: Τι καλύτερο από μια εύκολη και δροσερή κοτοσαλάτα με λίγες θερμίδες; Τέλεια συνταγή για κοτοσαλάτα με κοτόπουλο, λαχανικά και μαγιονέζα λάιτ, ιδανική τόσο για το ορεκτικό στο τραπέζι, όσο και ένα ελαφρύ γεύμα ή γαρνιτούρα σε κάποιο σάντουιτς.

Υπέροχη συνταγή για κοτοσαλάτα με λίγες θερμίδες

  • Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος 20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος 30 Λεπτά
  • Μερίδες 8
  • Energy 210 cal

Για την κοτοσαλάτα θα χρειαστείτε

  • 2 κούπες κοτόπουλο (βραστό ή ψητό, χωρίς κόκκαλα και πέτσες) κομμένο σε κύβους
  • 1 κούπα Αρακά
  • 1 κούπα Καλαμπόκι
  • 1 κούπα Κομμένο κύβους καρότο
  • 1 μέτρια Κομμένη κύβους πατάτα
  • 1 μεγάλη Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 ματσάκι Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • όσο σας αρέσει Αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • 1 κούπα Μαγιονέζα λάιτ

Εκτέλεση

1

Βάζετε τον αρακά, το καλαμπόκι, το καρότο και τις πατάτες να βράσουν για 10 – 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν (προσοχή να μην παραβράσουν). Όταν ετοιμαστούν, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

2

Βάζετε σε μπολ τα λαχανικά, το κοτόπουλο, το μαϊντανό, την πιπεριά και την μαγιονέζα. Ανακατεύετε και δοκιμάζετε για αλατοπίπερο.

3

Σκεπάζετε και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, να δέσουν οι γεύσεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά διατροφής για αψεγάδιαστη σιλουέτα

Δίαιτα: τρως το βράδυ και αδυνατίζεις

Πως θα μαγειρέψετε υγιεινά το κοτόπουλο

Γαρίδες σαγανάκι -Νόστιμο και εύκολο πιάτο

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...

Χούμους σε τρεις εκδοχές

Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη.