Συνταγές

Σαλάτα Συνταγή: H light εκδοχή της κοτοσαλάτας

Σαλάτα Συνταγή: H light εκδοχή της κοτοσαλάτας

ιδανική τόσο για το ορεκτικό στο τραπέζι, όσο και ένα ελαφρύ γεύμα ή γαρνιτούρα σε κάποιο σάντουιτς.

Σαλάτα Συνταγή: Τι καλύτερο από μια εύκολη και δροσερή κοτοσαλάτα με λίγες θερμίδες; Τέλεια συνταγή για κοτοσαλάτα με κοτόπουλο, λαχανικά και μαγιονέζα λάιτ, ιδανική τόσο για το ορεκτικό στο τραπέζι, όσο και ένα ελαφρύ γεύμα ή γαρνιτούρα σε κάποιο σάντουιτς.

Υπέροχη συνταγή για κοτοσαλάτα με λίγες θερμίδες

  • Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος 20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος 30 Λεπτά
  • Μερίδες 8
  • Energy 210 cal

Για την κοτοσαλάτα θα χρειαστείτε

  • 2 κούπες κοτόπουλο (βραστό ή ψητό, χωρίς κόκκαλα και πέτσες) κομμένο σε κύβους
  • 1 κούπα Αρακά
  • 1 κούπα Καλαμπόκι
  • 1 κούπα Κομμένο κύβους καρότο
  • 1 μέτρια Κομμένη κύβους πατάτα
  • 1 μεγάλη Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 ματσάκι Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • όσο σας αρέσει Αλάτι, άσπρο πιπέρι
  • 1 κούπα Μαγιονέζα λάιτ

Εκτέλεση

1

Βάζετε τον αρακά, το καλαμπόκι, το καρότο και τις πατάτες να βράσουν για 10 – 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν (προσοχή να μην παραβράσουν). Όταν ετοιμαστούν, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

2

Βάζετε σε μπολ τα λαχανικά, το κοτόπουλο, το μαϊντανό, την πιπεριά και την μαγιονέζα. Ανακατεύετε και δοκιμάζετε για αλατοπίπερο.

3

Σκεπάζετε και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, να δέσουν οι γεύσεις.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικά διατροφής για αψεγάδιαστη σιλουέτα

Δίαιτα: τρως το βράδυ και αδυνατίζεις

Πως θα μαγειρέψετε υγιεινά το κοτόπουλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολο γιαουρτογλυκό για απόλαυση χωρίς ενοχές

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Σάντουιτς παγωτό χωρίς καμία ενοχή

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Tips που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

και αυτό είναι για το βασικότερο συστατικό κάθε κουζίνας: το ελαιόλαδο! Επίλεξε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο που να ολοκληρώνει τη γεύση και το άρωμα κάθε πιάτου!

Μια ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια για το καλοκαίρι

Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι