Συνταγές

Παιδί κολατσιό σχολείο: Δύο υγιεινές και γρήγορες συνταγές

Παιδί κολατσιό σχολείο: Δύο υγιεινές και γρήγορες συνταγές

Παιδί κολατσιό σχολείο: Σε μια εποχή που ο χρόνος είναι πολύτιμος, η εύκολη λύση είναι να δώσουμε χρήματα στο παιδί μας να αγοράσει κάτι από το κυλικείο. Τι γίνεται όμως όταν οι επιλογές του κυλικείου δεν είναι και τόσο «υγιεινές» και η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες χώρες της παιδικής παχυσαρκίας; Μήπως να ζητήσουμε πίσω τα χρήματα και να τα ανταλλάξουμε με ένα σνακ από το σπίτι; Αφιερώστε λιγότερο από 10 λεπτά του χρόνου σας στην προετοιμασία του κολατσιού και θυμηθείτε ότι οι γευστικές συνήθειες που θα πάρει το μικρό παιδί από το σπίτι, θα καθορίσουν κατά μεγάλο μέρος τον σωστό τρόπο διατροφής, όχι μόνο για την περίοδο ανάπτυξης, αλλά για όλη του τη ζωή.

Παρακάτω σας έχω κάποιες γρήγορες και υγιεινές λύσεις που θα καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς. Αν τα παιδιά σας προτιμούν την γλυκιά γεύση για το δεκατιανό τους γεύμα προτείνουμε τα εξής:

Σπιτικές μπάρες δημητριακών

Energy bites (τρουφάκια με βρώμη)

Mπισκότα βρώμης

Σπιτικό cake χωρίς ζάχαρη το οποίο θα απολαύσει όλη η οικογένεια

Energy bites με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι

Υλικά (Για περίπου 25 bites)

⅔ του φλιτζανιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ολικής άλεσης

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

½ φλιτζάνι δάκρια σοκολάτας ή σταφίδα

½ φλιτζάνι λιναρόσπορο

2 κ. σ. μέλι

½ φλιτζάνι τριμμένο ινδοκάρυδο (προαιρετικά, εάν είστε fan της καρύδας)

Εκτέλεση με 4 μόνο βήματα

Ρίξτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους

Ανακατέψτε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν καλά

Καλύψτε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 10’

Start rolling! Πλάστε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και το σνακ σας είναι έτοιμο!

mpares2.jpg

Πιτσάκια muffins

Αν πάλι το παιδί σας προτιμά τις αλμυρές γεύσεις και τείνει να αγοράζει από το κυλικείο έτοιμες πίτες και πίτσες αντικαταστήστε το με τις εξής επιλογές: σπιτικές πίτες και σαντουιτσάκια με γέμιση για όλα τα γούστα. Χρησιμοποιείστε εναλλακτικές επιλογές στο ψωμί χρησιμοποιώντας τορτίγια, κυπριακή πίτα και γεμίσεις με διάφορα τυριά (ανθότυρο, μανούρι, γραβιέρα) προσθέτοντας λαχανικά και τυρί κρέμα ή αβοκάντο ως άλειμμα.

Εύκολη λύση είναι αυγόφετες φούρνου ενώ τα πιτσάκια muffins θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους

Υλικά

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι baking powder

1 κοφτό κουταλάκι ξερό βασιλικό

3/4 κούπας γάλα

1 αυγό

1 κούπα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας

2 κουταλιές της σούπας τριμμένο σκληρό αλμυρό κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

3/4 κούπας κομμένο σε κομματάκια αλλαντικό της αρεσκείας σας

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπείκιν και τον ξερό βασιλικό. Προσθέτουμε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το γάλα

Χτυπάμε με πιρούνι και προσθέτουμε τα τυριά, το αλλαντικό και την πιπεριά.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι για muffins και μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι. Ψήνουμε 20-25 λεπτά

pitsakia.png

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικό για απαράμιλλο καφέ φίλτρου

Ριζότο έκπληξη!!! Γευστικότατο… σαν να τρως ντολμαδάκια!…

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολο γιαουρτογλυκό για απόλαυση χωρίς ενοχές

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Σάντουιτς παγωτό χωρίς καμία ενοχή

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Tips που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

και αυτό είναι για το βασικότερο συστατικό κάθε κουζίνας: το ελαιόλαδο! Επίλεξε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο που να ολοκληρώνει τη γεύση και το άρωμα κάθε πιάτου!

Μια ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια για το καλοκαίρι

Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι

Τρεις αυθεντικές συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Εύκολο φαγητό αν έχεις περίσσευμα από φακές της προηγούμενης μέρας. Αλλιώς, πάμε τη συνταγή: Πλένεις και βάζεις τις φακές για βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και αφήνεις μέχρι να ψηθούν τελείως.

Πεντανόστιμα καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

Θεωρώ ότι μια λεπτή και γλυκιά γεύση όπως το καλαμάρι, οφείλει να συνδυάζεται με υλικά που δεν την ανταγωνίζονται αλλά την συμπληρώνουν και έτσι πάντα επέλεγα ως βάση της γέμισής μου, αφενός το πλιγούρι που είναι γήινο και τραγανό χωρίς εντάσεις και αφετέρου ένα συνδυασμό λαχανικών που να βγάζει γλύκα και ήπιες γεύσεις ώστε να επιτρέπουν στο καλαμάρι να πρωταγωνιστεί.