Συνταγές

Ορεκτικό”finger food”: “Vol au Vent” με γέμιση κοτοσαλάτα

Ορεκτικό”finger food”: “Vol au Vent” με γέμιση κοτοσαλάτα

Γεμίζουμε κάθε καλαθάκι- βολοβάν με μια ποσότητα κοτοσαλάτας και διακοσμούμε με φύλλα μαϊντανού. Σερβίρουμε τα βολοβάν κρύα.

Ορεκτικό”finger food”: Το ορεκτικό που θα σας προτείνω σήμερα αποτελεί μια κλασική επιλογή “καναπέ” που σερβίρεται σε μπουφέδες γιορτών, εγκαινίων αλλά και γενικά σε ειδικές περιστάσεις.

Παρά πολύ νόστιμο συνοδευτικό για το κρασί! Από τα πιο απλά και διαχρονικά γευστικά “finger food”.

Αυτά που θα χρειαστούμε είναι τα ακόλουθα:

  • *2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 στήθος κοτόπουλου βρασμένο και στραγγισμένο
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με λίγο από το πράσινο μέρος του, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά βρασμένο καλαμπόκι ή κονσέρβας (προαιρετικά)

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 100γρ τριμμένο κίτρινο τυρί ή κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φυλαράκια μαϊντανού για τη διακόσμηση
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για επάλειψη

* Συνιστάται η χρήση κατεψυγμένου φύλλου το οποίο θα έχουμε αποψύξει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 1 ώρα (δε θέλουμε να είναι εντελώς ξεπαγωμένο αλλά να κρατάει λίγο σε υφή, να μην είναι πολύ μαλακό)

Στην πράξη:

  • Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας σε πάγκο εργασίας. Στο ένα φύλλο κόβουμε με στρογγυλό κουπ-πατ μεσαίου διαμετρήματος στρογγυλούς δίσκους ή αλλιώς με ένα ποτήρι κρασιού, εναλλακτικά κόβουμε με κουπ-πατ στρογγυλό “πλισέ” . Στο άλλο φύλλο επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία κόβοντας ίσο αριθμό δίσκων και με μικρότερο κυλινδρικό εργαλείο κόβουμε εσωτερικά κάθε δίσκο κάνοντας έτσι διάτρητα στρογγυλά σχήματα.

  • Ενώνουμε σε ζεύγη ένα – ένα στρογγυλό δισκάκι με ένα διάτρητο (κάτω το ολόκληρο και από πάνω αυτό με την τρύπα). Με ένα πιρούνι κάνουμε γύρω γύρω κάθετες “χαρακές” ώστε να ενωθούν τα 2 φύλλα εναλλακτικά βρέχουμε τις άκρες των κάτω δίσκων με λίγο αυγό ή γάλα. Αλείφουμε εξωτερικά με το διάλυμα αυγού και ψήνουμε στους 180′ βαθμούς μέχρι να φουσκώνουν και να ροδίσουν τα σφολιατάκια. Αφού ψηθούν τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Τα σφολιατάκια θα μοιάζουν με καλαθάκια.
  • Για την κοτοσαλάτα κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το ανακατεύουμε σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο κατά τα γούστα μας.
  • Γεμίζουμε κάθε καλαθάκι- βολοβάν με μια ποσότητα κοτοσαλάτας και διακοσμούμε με φύλλα μαϊντανού.

Σερβίρουμε τα Βολοβάν κρύα.

Σημ. Τα εσωτερικά που περισσεύουν από τα σφολιατάκια δεν τα πετάμε αλλά μπορούμε να τα  πασπαλίσουμε με ζάχαρη και να τα ψήσουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Μπορούμε να συνοδεύσουμε τον καφέ μας βουτώντας τα σε μαρμελάδα ή σοκολάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή για νόστιμη κοτοσαλάτα χωρίς ενοχές

Συνταγή της ημέρας:Κοτοσαλάτα

Μυστικά για ένα επιτυχημένο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.