Λαζάνια με λιαστές ντομάτες και ανθότυρο
Νόστιμη χορτοφαγική συνταγή και για μη χορτοφάγους
Υλικά για 6-8 άτομα
500 γρ. λαζάνια
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
250 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
250 γρ. τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
600 γρ. ανθότυρο
Λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι.
Προσθέτετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες.
Στρώνετε τα λαζάνια (άβραστα) σε ένα ταψάκι που προηγουμένως έχετε βουτυρώσει.
Απλώνετε μία στρώση από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα με τα κρεμμύδια και τις λιαστές ντομάτες και μια στρώση ανθότυρο.
Τοποθετείτε μία δεύτερη στρώση από λαζάνια, και επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά με τα υπόλοιπα υλικά για ακόμη δύο φορές (τέσσερις στρώσεις συνολικά).
Μετά την τελευταία στρώση καλύπτετε με κίτρινο τυρί γκούντα.
Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube