Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Μια συνταγή για χορτοφάγους και όχι μόνο

Μια συνταγή για χορτοφάγους και όχι μόνο

Λαζάνια με λιαστές ντομάτες και ανθότυρο


Νόστιμη χορτοφαγική συνταγή και για μη χορτοφάγους

Υλικά για 6-8 άτομα

   500 γρ. λαζάνια

   3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

   3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

   2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια

   6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

   250 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα

   250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

   250 γρ. τριμμένη γκούντα για το τελείωμα

   600 γρ. ανθότυρο

   Λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο

   Αλάτι

   Πιπέρι

Εκτέλεση

   Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι.

   Προσθέτετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες.

   Στρώνετε τα λαζάνια (άβραστα) σε ένα ταψάκι που προηγουμένως έχετε βουτυρώσει.

   Απλώνετε μία στρώση από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα με τα κρεμμύδια και τις λιαστές ντομάτες και μια στρώση ανθότυρο.

   Τοποθετείτε μία δεύτερη στρώση από λαζάνια, και επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά με τα υπόλοιπα υλικά για ακόμη δύο φορές (τέσσερις στρώσεις συνολικά).

   Μετά την τελευταία στρώση καλύπτετε με κίτρινο τυρί γκούντα.

   Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon