Συνταγές

Μαγειρική Ζυμαρικά: Απαράβατοι κανόνες για γευστικό αποτέλεσμα

Μαγειρική Ζυμαρικά: Απαράβατοι κανόνες για γευστικό αποτέλεσμα

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...

Μαγειρική Ζυμαρικά: Όλα σε μια μακαρονάδα έχουν να κάνουν με τον χρόνο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς το αγαπημένο πιάτο έχει κι άλλους κανόνες που οφείλεις να σεβαστείς για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Οι παρακάτω κανόνες είναι αυτό που λέμε απαράβατοι.

Λάθος επιλογή ζυμαρικού

Δεν βγαίνουν σε τόσα σχήματα και μεγέθη τα μακαρόνια για πλάκα. Υπάρχει λόγος που η συνταγή σού ζητάει να χρησιμοποιήσεις σπαγγέτι ή πένες. Αν δεν έχεις λοιπόν αυτό που σου λέει, φρόντισε να το αντικαταστήσεις με κάτι αντίστοιχου σχήματος.

Δες τα σαν οικογένειες. Οι πένες αντικαθίστανται με ριγκατόνι, το κοφτό μακαρονάκι με κοχυλάκι, το σπαγγέτι με λιγκουίνι, τα φετουτσίνι με παπαρδέλες κ.ο.κ.

Τυφλή υπακοή στους χρόνους της συσκευασίας

Ο χρόνος μαγειρέματος που μας δίνεται στη συσκευασία δεν είναι Ευαγγέλιο, παρά σύσταση. Η μαγειρική σοφία υποδεικνύει εδώ πως αυτός ο χρόνος συνήθως δεν φτάνει. Σε αυτό ευθύνονται μια σειρά από παράγοντες που δεν είναι κανενός λάθος, από τα σκεύη που χρησιμοποιούμε μέχρι και την ίδια την ηλεκτρική κουζίνα μας.

Όταν παρέλθει λοιπόν το χρονικό διάστημα που μας λέει το κουτί, δοκιμάζουμε ανά 30 δευτερόλεπτα ή 1 λεπτό κι από ένα μακαρόνι, ώστε να έχουμε άμεση επαφή με το αποτέλεσμα.

Το λάθος του φούρνου

Συνταγές που μας καλούν να βάλουμε μετά το βράσιμο τα μακαρόνια στον φούρνο έχουν κι αυτές το μικρό μυστικό τους. Τα μακαρόνια οφείλουν να βγουν από την κατσαρόλα πριν φτάσουν στο στάδιο του al dente. Κι αυτό γιατί το μαγείρεμά τους θα συνεχιστεί στον φούρνο. Είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν al dente βγαίνοντας από τον φούρνο.

Το αλάτι, πάντα το αλάτι

Αυτό είναι και το συχνότερο λάθος. Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο

Συνταγή για νηστίσιμα σπαγγέτι

Ανατροπή στην κουζίνα για gourmet μακαρόνια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.