Συνταγές

Μαγειρική Ζυμαρικά: Απαράβατοι κανόνες για γευστικό αποτέλεσμα

Μαγειρική Ζυμαρικά: Απαράβατοι κανόνες για γευστικό αποτέλεσμα

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...

Μαγειρική Ζυμαρικά: Όλα σε μια μακαρονάδα έχουν να κάνουν με τον χρόνο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, καθώς το αγαπημένο πιάτο έχει κι άλλους κανόνες που οφείλεις να σεβαστείς για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Οι παρακάτω κανόνες είναι αυτό που λέμε απαράβατοι.

Λάθος επιλογή ζυμαρικού

Δεν βγαίνουν σε τόσα σχήματα και μεγέθη τα μακαρόνια για πλάκα. Υπάρχει λόγος που η συνταγή σού ζητάει να χρησιμοποιήσεις σπαγγέτι ή πένες. Αν δεν έχεις λοιπόν αυτό που σου λέει, φρόντισε να το αντικαταστήσεις με κάτι αντίστοιχου σχήματος.

Δες τα σαν οικογένειες. Οι πένες αντικαθίστανται με ριγκατόνι, το κοφτό μακαρονάκι με κοχυλάκι, το σπαγγέτι με λιγκουίνι, τα φετουτσίνι με παπαρδέλες κ.ο.κ.

Τυφλή υπακοή στους χρόνους της συσκευασίας

Ο χρόνος μαγειρέματος που μας δίνεται στη συσκευασία δεν είναι Ευαγγέλιο, παρά σύσταση. Η μαγειρική σοφία υποδεικνύει εδώ πως αυτός ο χρόνος συνήθως δεν φτάνει. Σε αυτό ευθύνονται μια σειρά από παράγοντες που δεν είναι κανενός λάθος, από τα σκεύη που χρησιμοποιούμε μέχρι και την ίδια την ηλεκτρική κουζίνα μας.

Όταν παρέλθει λοιπόν το χρονικό διάστημα που μας λέει το κουτί, δοκιμάζουμε ανά 30 δευτερόλεπτα ή 1 λεπτό κι από ένα μακαρόνι, ώστε να έχουμε άμεση επαφή με το αποτέλεσμα.

Το λάθος του φούρνου

Συνταγές που μας καλούν να βάλουμε μετά το βράσιμο τα μακαρόνια στον φούρνο έχουν κι αυτές το μικρό μυστικό τους. Τα μακαρόνια οφείλουν να βγουν από την κατσαρόλα πριν φτάσουν στο στάδιο του al dente. Κι αυτό γιατί το μαγείρεμά τους θα συνεχιστεί στον φούρνο. Είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν al dente βγαίνοντας από τον φούρνο.

Το αλάτι, πάντα το αλάτι

Αυτό είναι και το συχνότερο λάθος. Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο

Συνταγή για νηστίσιμα σπαγγέτι

Ανατροπή στην κουζίνα για gourmet μακαρόνια

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).

Χούμους σε τρεις εκδοχές

Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη.

Σαλάτα Καίσαρα. Προέλευση και αυθεντική συνταγή

Σαλάτα Καίσαρα: Μάθε την προέλευση της και την συνταγή της. Η πόλη Τιχουάνα, στην Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού, δεν είναι μόνο γνωστή για το ότι έχει τα πιο διάσημα σύνορα στον κόσμο, αλλά επίσης ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή γαστρονομία της, χάρη στη μαγειρική άνθηση τα τελευταία χρόνια πιο σημαντικό στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ένα […]