Συνταγές

Λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο

Λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο

Λαχταριστή μακαρονάδα όπως δεν την έχετε ξαναφάει

Η πιο λαχταριστή μακαρονάδα γίνεται στον φούρνο -Χωρίς βράσιμο, φέρνει ικανοποίηση σε κάθε ουρανίσκο

Τα ζυμαρικά δεν είναι φαγητό, είναι παρηγοριά και ιεροτελεστία. Γι’ αυτό άλλωστε λέγονται και comfort food.

Οι pasta lovers ξέρουν ακριβώς τι εννοούμε. Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιάτα που αγαπήσαμε μεγαλώνοντας. Σκέτα, με κιμά, με τυρί, με σάλτσα, με χίλια δύο υλικά, είναι λαχταριστά, χορταστικά, μια ικανοποίηση για τον ουρανίσκο.

Φτιάχνονται με διαφορετικούς τρόπους, αλλά τρώγονται μόνο με έναν!

Τι θα έλεγες για μακαρόνια μαγειρεμένα στον φούρνο; Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις μια πεντανόστιμη μακαρονάδα ψημένη κατευθείαν στο φούρνο χωρίς να βράσεις τα ζυμαρικά.

Μπορεί να ακούγεται λίγο ανορθόδοξο (δεν ξέρω αν θα κάνει τους Ιταλούς χαρούμενους), ωστόσο, βρήκαμε μια λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο.

Είναι εύκολη και ιδανική για όσους δεν θέλουν να παιδεύονται καθώς βάζεις όλα τα υλικά μαζί και τα ψήνεις.

Δες πώς θα φτιάξεις τα yummy ζυμαρικά στον φούρνο:

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

¼ της κούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά μπαχαρικά

1 κουταλάκι αλάτι

ντομάτες κομμένες σε κύβους

½ της κούπας κομμένη πράσινη πιπεριά

½ της κούπας κομμένη κόκκινη πιπεριά

3 κούπες νερό

2 κούπες σάλτσα μαρινάρα

2 φύλλα βασιλικού

2 κούπες μοτσαρέλα

τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Βάζουμε το μακαρόνια σε ένα ταψί και προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, το νερό, τη σάλτσα και τον βασιλικό και ανακατεύουμε ξανά με μια λαβίδα για να πάνε τα υλικά παντού.

Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα για να καλύψει τα μακαρόνια.

Ψήνουμε στον φούρνο για 45-55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τυροκροκέτα

Μυστικά που απογειώνουν τη γεύση και του καφέ και του σοκολατένιου κέικ

Γαρίδες σαγανάκι -Νόστιμο και εύκολο πιάτο

Ρίχνετε τμηματικά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ (υπολογίστε 1'-2' από κάθε πλευρά).

Ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και μπλε τυρί

Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).

Μακαρόνια: Λάθη που κάνεις συχνά από την αρχή μέχρι το τέλος

Δεν αλατίζουμε συνήθως το νερό όσο πρέπει, αν και το βραστό νερό είναι το μόνο σημείο της διαδικασίας όπου καρυκεύονται ομοιόμορφα τα μακαρόνια. Το νερό πρέπει να είναι πολύ αλμυρό, θυμίζοντας το θαλασσινό νερό που γεύεσαι μετά τη βουτιά. Τα μακαρόνια δεν θα το απορροφήσουν όλο, άνοστα μια φορά δεν θα ξαναβγούν ποτέ...

Χούμους σε τρεις εκδοχές

Τα ρεβίθια είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών. Αλλά και το ταχίνι περιέχει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη.