Συνταγές

Λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο

Λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο

Λαχταριστή μακαρονάδα όπως δεν την έχετε ξαναφάει

Η πιο λαχταριστή μακαρονάδα γίνεται στον φούρνο -Χωρίς βράσιμο, φέρνει ικανοποίηση σε κάθε ουρανίσκο

Τα ζυμαρικά δεν είναι φαγητό, είναι παρηγοριά και ιεροτελεστία. Γι’ αυτό άλλωστε λέγονται και comfort food.

Οι pasta lovers ξέρουν ακριβώς τι εννοούμε. Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιάτα που αγαπήσαμε μεγαλώνοντας. Σκέτα, με κιμά, με τυρί, με σάλτσα, με χίλια δύο υλικά, είναι λαχταριστά, χορταστικά, μια ικανοποίηση για τον ουρανίσκο.

Φτιάχνονται με διαφορετικούς τρόπους, αλλά τρώγονται μόνο με έναν!

Τι θα έλεγες για μακαρόνια μαγειρεμένα στον φούρνο; Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις μια πεντανόστιμη μακαρονάδα ψημένη κατευθείαν στο φούρνο χωρίς να βράσεις τα ζυμαρικά.

Μπορεί να ακούγεται λίγο ανορθόδοξο (δεν ξέρω αν θα κάνει τους Ιταλούς χαρούμενους), ωστόσο, βρήκαμε μια λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο.

Είναι εύκολη και ιδανική για όσους δεν θέλουν να παιδεύονται καθώς βάζεις όλα τα υλικά μαζί και τα ψήνεις.

Δες πώς θα φτιάξεις τα yummy ζυμαρικά στον φούρνο:

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

¼ της κούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά μπαχαρικά

1 κουταλάκι αλάτι

ντομάτες κομμένες σε κύβους

½ της κούπας κομμένη πράσινη πιπεριά

½ της κούπας κομμένη κόκκινη πιπεριά

3 κούπες νερό

2 κούπες σάλτσα μαρινάρα

2 φύλλα βασιλικού

2 κούπες μοτσαρέλα

τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Βάζουμε το μακαρόνια σε ένα ταψί και προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, το νερό, τη σάλτσα και τον βασιλικό και ανακατεύουμε ξανά με μια λαβίδα για να πάνε τα υλικά παντού.

Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα για να καλύψει τα μακαρόνια.

Ψήνουμε στον φούρνο για 45-55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μυστικό για απαράμιλλο καφέ φίλτρου

Ριζότο έκπληξη!!! Γευστικότατο… σαν να τρως ντολμαδάκια!…

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολο γιαουρτογλυκό για απόλαυση χωρίς ενοχές

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Σάντουιτς παγωτό χωρίς καμία ενοχή

Βγάλτε τα μπισκότα σοκολάτας από την κατάψυξη και βάλτε μια μεγάλη κουταλιά παγωτού στα τέσσερα από τα οκτώ κομμάτια. Χρησιμοποιήστε τα άλλα τέσσερα μπισκότα για να κάνετε σάντουιτς. Ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου 20-30 λεπτά και ύστερα σερβίρετε!

Tips που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

και αυτό είναι για το βασικότερο συστατικό κάθε κουζίνας: το ελαιόλαδο! Επίλεξε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο που να ολοκληρώνει τη γεύση και το άρωμα κάθε πιάτου!

Μια ελαφρύτερη εκδοχή από τα κλασσικά σουτζουκάκια για το καλοκαίρι

Αλευρώνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να πάρουν χρώμα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί  που έχουμε στρώσει  απορροφητικό χαρτί.

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι

Τρεις αυθεντικές συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Εύκολο φαγητό αν έχεις περίσσευμα από φακές της προηγούμενης μέρας. Αλλιώς, πάμε τη συνταγή: Πλένεις και βάζεις τις φακές για βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και αφήνεις μέχρι να ψηθούν τελείως.

Πεντανόστιμα καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

Θεωρώ ότι μια λεπτή και γλυκιά γεύση όπως το καλαμάρι, οφείλει να συνδυάζεται με υλικά που δεν την ανταγωνίζονται αλλά την συμπληρώνουν και έτσι πάντα επέλεγα ως βάση της γέμισής μου, αφενός το πλιγούρι που είναι γήινο και τραγανό χωρίς εντάσεις και αφετέρου ένα συνδυασμό λαχανικών που να βγάζει γλύκα και ήπιες γεύσεις ώστε να επιτρέπουν στο καλαμάρι να πρωταγωνιστεί.