Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Λαχταριστή συνταγή για ιταλικό tiramisu

Λαχταριστή συνταγή για ιταλικό tiramisu

Υλικά που θα χρειαστείτε


600 ml κρέμα γάλακτος (όχι light)

3 αυγά

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

75 ml κρασί Marsala ή παλαιωμένο ρούμι

5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)

300 ml δυνατού καφέ (κατά προτίμηση espresso)

175 – 200 γρ. μπισκοτάκια για tiramisu

25 γρ. κουβερτούρα

2 κουταλιές σκόνη κακάο

Πρώτα φτιάχνετε καφέ εσπρέσο για το γλυκό.

Ξεχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο 3 αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια στον μίξερ μέχρι να φρεσκαριστεί και να γίνει σαν μαρέγκα.

Στο μπολ με τους κρόκους, ρίχνετε 4 μεγάλες κουταλιές μασκαρπόνε και δύο κουταλιές καστανής ζάχαρης. Προσθέτετε μια βανίλια και ανακατεύετε καλά.

Ρίξτε τον εσπρέσο σε ένα βαθύ πιάτο.

Ρίχνετε τα χτυπημένα ασπράδια στο άλλο μείγμα και ανακατεύετε χτυπώντας καλά.

Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο καφέ και τα στρώνετε σε ένα ταψί.

Ρίχνετε τη μισή κρέμα και απλώνετε καλά με μια σπάτουλα.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα σαβαγιάρ, κάνοντας άλλη μια στρώση από πάνω και ρίχνετε τη υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζετε την επιφάνεια με κακάο σε σκόνη.

Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon