Υλικά που θα χρειαστείτε
600 ml κρέμα γάλακτος (όχι light)
3 αυγά
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
75 ml κρασί Marsala ή παλαιωμένο ρούμι
5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
300 ml δυνατού καφέ (κατά προτίμηση espresso)
175 – 200 γρ. μπισκοτάκια για tiramisu
25 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές σκόνη κακάο
Πρώτα φτιάχνετε καφέ εσπρέσο για το γλυκό.
Ξεχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο 3 αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια στον μίξερ μέχρι να φρεσκαριστεί και να γίνει σαν μαρέγκα.
Στο μπολ με τους κρόκους, ρίχνετε 4 μεγάλες κουταλιές μασκαρπόνε και δύο κουταλιές καστανής ζάχαρης. Προσθέτετε μια βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Ρίξτε τον εσπρέσο σε ένα βαθύ πιάτο.
Ρίχνετε τα χτυπημένα ασπράδια στο άλλο μείγμα και ανακατεύετε χτυπώντας καλά.
Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο καφέ και τα στρώνετε σε ένα ταψί.
Ρίχνετε τη μισή κρέμα και απλώνετε καλά με μια σπάτουλα.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα σαβαγιάρ, κάνοντας άλλη μια στρώση από πάνω και ρίχνετε τη υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με κακάο σε σκόνη.
Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube