Συνταγές

Γκουρμέ Μεζές: Καναπεδάκια με Μους Σολομού

Γκουρμέ Μεζές: Καναπεδάκια με Μους Σολομού

 Μια απ’ τις πιο απλές ιδέες είναι μια μους με καπνιστό σολομό που κάλλιστα μπορεί να γίνει καναπεδάκι ή και ντιπ ως καλωσόρισμα σε ένα σπιτικό τραπέζι ή σε μια πιο επίσημη εκδήλωση.

Γκουρμέ Μεζές: Ο καπνιστός σολομός είναι σαφώς από τις πιο αγαπημένες γκουρμέ λιχουδιές ανά τον κόσμο, στολίζοντας σχεδόν υποχρεωτικά κάθε μπουφέ που σέβεται τον εαυτό του. Αποτελεί κατά τεκμήριο εκλεκτό μεζέ ή γεύμα, είτε στην κανονική μορφή του, είτε χρησιμοποιούμενος δημιουργικά.

Μια απ’ τις πιο απλές ιδέες που προτείνω εδώ, είναι μια μους με καπνιστό σολομό που κάλλιστα μπορεί να γίνει καναπεδάκι ή και ντιπ ως καλωσόρισμα σε ένα σπιτικό τραπέζι ή σε μια πιο επίσημη εκδήλωση.

Το καλό μ’ αυτή την ιδέα είναι ότι χρησιμοποιείς μικρή ποσότητα σολομού να δώσεις γεύση στο τελικό μίγμα και έτσι το κόστος είναι χαμηλό. Η βάση είναι το φυσικό κρημ τσιζ που ταιριάζει απόλυτα με τον σολομό έτσι κι αλλιώς.

Από εκεί και πέρα θα χρησιμοποιηθεί κρέμα γάλακτος για να αραιώσει και να βαθύνει την κρεμώδη γεύση, κρεμμυδάκια για να δώσουν μια σπιρτάδα και τραγανότητα, λεμόνι για να δώσει οξύτητα που κοντράρει την λιπαρότητα του συνόλου και βέβαια άνηθος και πιπέρι που ανεβάζουν την αίσθηση φρεσκάδας και δίνουν αιχμή. Και όλα αυτά χτυπιόνται στο μίξερ για να αποκτήσουν αέρινη υφή. Τόσο απλά!

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Συνταγή των 5′ λεπτών, πανεύκολη και σίγουρη.

Υλικά (για ένα ντιπ ή καναπεδάκια)

70 γρ. καπνιστός σολομός

150 γρ. Natural Cream Cheese

20 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

1 κ.σ. χυμό από λεμόνι

1 κ.σ. άνηθο (συν λίγα φυλλαράκια για το σερβίρισμα)

1/8 κ.γ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι

1 μικρό αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες

Τα κράκερ ή το ψωμί της αρεσκείας σας (ταιριάζει πολύ και με μαύρο ψωμί) αρκεί να είναι λεπτοκομμένες οι φέτες

Διαδικασία Παρασκευής:

Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα. Βάζετε στα καναπεδάκια μια φέτα αγγουράκι από κάτω για τραγανότητα και δροσιά. Απλώνετε το μίγμα σε καναπεδάκια είτε με το κουτάλι, είτε ιδανικά με κορνέ. Προσθέτετε λίγο άνηθο από πάνω και αυτό ήταν!

Σερβίρισμα:

Ετοιμάστε τα καναπεδάκια όχι περισσότερο από 15’-20’ λεπτά πριν τα σερβίρετε για να μην μουλιάσει το τραγανό κράκερ από κάτω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια θαλασσινά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη και ποια όχι;

Κορονάϊός: H Διατροφή θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Συνέπειες χαμηλής πρόσληψης ωμέγα - 7 λιπαρών

Τέλειες και υγιεινές συνταγές με θαλασσινά

Προτάσεις για θρεπτικά σνακ με λίγες θερμίδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.