ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Ευκαιρία να απογειώσετε το γεύμα σας με κοκτέιλ

Ευκαιρία να απογειώσετε το γεύμα σας με κοκτέιλ

Ένας αναπάντεχος συνδυασμός που όσοι τολμούν, νικούν!

Τα κοκτέιλ ξέραμε πως προσφέρονταν σε γεύματα και δείπνα εν είδει επιδορπίου, πλάι σε κάποιο γλυκό, άντε και ως απεριτίφ για να ανοίξει η όρεξη.

Κι όμως, το γευστικό πάντρεμα κοκτέιλ και φαγητού όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει την όλη εμπειρία, αλλά και επιβάλλεται στις μέρες μας.

Η επανάσταση στα κοκτέιλ που έλαβε χώρα κατά την τελευταία δεκαετία έκανε τον μπάρμαν mixologist και τον έφερε στο πλευρό του σεφ, αλλάζοντας από κοινού την ίδια τη γαστριμαργία.

Η δημιουργική και ολοκληρωμένη αίσθηση και αντίληψη της γεύσης καλεί πλέον να δοκιμάζουμε κοκτέιλ με πιάτα, σπάζοντας κάθε σύμβαση.

Και για να το δοκιμάσουμε σωστά, ώστε να πειστούμε τελικά για την αρμονική συνύπαρξή τους, υπάρχουν και μερικοί βασικοί κανόνες.

Το κοκτέιλ οφείλει να αναδεικνύει το πιάτο λειτουργώντας είτε συμπληρωματικά, με παραπλήσιες γεύσεις δηλαδή, είτε αντιπαραβάλλοντας αντίθετους συνδυασμούς, δημιουργώντας κοντράστ.

Να και μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε:

Το Dry Martini πηγαίνει ιδανικά με ψητό ψάρι.

Κοκτέιλ με βάση το ουίσκι (όπως το Old Fashioned) δένει με ψητά κρέατα.

Ένα Whiskey Sour είναι ουδέτερο συνοδευτικό σε μια σαλάτα.

Κοκτέιλ με τζιν και εσπεριδοειδή δουλεύει εξαιρετικά με αλμυρά πράγματα σαν το σούσι.

Ένα Bloody Mary πάει απόλυτα με θαλασσινά και πιάτα που κυριαρχεί η ντομάτα.

Οι μαργαρίτες ταιριάζουν με κάθε πιάτο που βγαίνει από τα κάρβουνα.

Κοκτέιλ σαμπάνιας αναδεικνύει υπέροχα τα τηγανιτά.

Κοκτέιλ στο οποίο κυριαρχεί η μέντα, ο δυόσμος ή οι πικρές γεύσεις παντρεύονται τέλεια με πικάντικα πιάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.