Συνταγές

Biff à la Lindström: Μπιφτέκια με παντζάρι & φασολάκια με πέστο παντζαριού

Biff à la Lindström: Μπιφτέκια με παντζάρι & φασολάκια με πέστο παντζαριού

Σερβίρετε από δύο μπιφτέκια στο πιάτο, με τα φασολάκια δίπλα και το πέστο πάνω τους και δημιουργείτε ένα πιάτο με ένταση χρωμάτων, γεύσεων και υφών.

Biff à la Lindström: Είναι και ιδανική συνταγή για να μάθετε τα παιδιά να τρώνε παντζάρι, καθώς το έντονο κόκκινο χρώμα δημιουργεί περιέργεια και η γεύση βέβαια μπορεί να τα κατακτήσει!

Υλικά για 8-10 μπιφτέκια

500 γρ. κιμάς από μοσχαρίσια ελιά

200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

70 γρ. φρυγανιά τριμμένη

200 γρ. παντζάρια κατεψυγμένα ψιλοκομμένα

2 κρόκοι αυγών

2 κ.σ. κάπαρη

2 κ.γ. ξύδι Balsamico λευκό

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. Worcestershire sauce

1 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. πιπέρι

Πέστο Παντζαριού

200 γρ. παντζάρια 20 γρ. καρύδια

60 γρ. παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ταχίνι 1 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Συνοδευτικό:

450 γρ. Φασολάκια στρογγυλά

Α. Για τα μπιφτέκια Λίντστρομ

  1. Προετοιμάζετε το παντζάρι

Βάζετε σε κατσαρολάκι νερό να βράσει και ρίχνετε μέσα όλη την συσκευασία με τα παντζάρια (400γρ,) να βράσουν για 7’ λεπτά. Τα αφαιρείτε και τα περνάτε κάτω από κρύο νερό για να είναι εύκολο να τα κόψετε. Όταν κρυώσουν λίγο, τη μισή ποσότητα που θα μπει στα μπιφτέκια, την κόβετε σε μικρά κομματάκια-κυβάκια μικρότερα από 1 εκ. Η υπόλοιπη ποσότητα θα πολτοποιηθεί αργότερα όταν κάνετε το πέστο.

  1. Ζυμώνετε τα μπιφτέκια

Σε μεγάλο μπολ συνδυάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση των μπιφτεκιών και τα ζυμώνετε. Στη συνέχεια τα πλάθετε και τα τοποθετείτε για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο και στον χρόνο αυτό ετοιμάζετε το πέστο παντζαριού.

  1. Ψήνετε τα μπιφτέκια

Τα ψήνετε σε σχαροτήγανο που έχει κάψει σε εστία με δυνατή ένταση αφού το έχετε περάσει με ελάχιστο λάδι με το πινέλο. Γυρνάτε τα μπιφτέκια με λαβίδα ανά δίλεπτο μέχρι να κάνουν μαύρες γραμμώσεις κάθετες μεταξύ τους (περίπου 8 λεπτά). Μετά τα δύο πρώτα γυρίσματα μπορείτε να χαμηλώσετε την ένταση. Τα αφαιρείτε και τα διατηρείτε ζεστά αν χρειάζεται σε ξύλο κοπής με αλουμινόχαρτο από πάνω.

Β. Φτιάχνετε το πέστο

Όσο τα μπιφτέκια σφίγγουν στο ψυγείο, συνδυάζετε τα υλικά του πέστο σε πολυκόφτη και φτιάχνετε το πέστο. Το δοκιμάζετε και κάνετε ενδεχομένως διορθώσεις σε οξύτητα με το ξύδι ή στο αλάτι.

Γ. Ετοιμάζετε τα φασολάκια

Όσο ψήνετε τα μπιφτέκια σε κατσαρολάκι βάλτε νερό να βράσει και αφού κοχλάσει, ρίξτε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά. Σουρώστε και είναι έτοιμα!

Σερβίρισμα

Σερβίρετε από δύο μπιφτέκια στο πιάτο, με τα φασολάκια δίπλα και το πέστο πάνω τους και δημιουργείτε ένα πιάτο με ένταση χρωμάτων, γεύσεων και υφών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παντζάρι για καρδιά που σφύζει από υγεία

Έξυπνες ιδέες για υγιεινά παιδικά μενού

Πέντε μυστικά για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.