Συνταγές

Απολαύστε έναν υγιεινό vegan μουσακά

Απολαύστε έναν υγιεινό vegan μουσακά

«Μουσακάς» με ρεβύθια και μελιτζάνες

Υλικα

• 1 κιλό ρεβύθια

• μελιτζάνες

• Τριμμένο νηστίσιμο κίτρινο τυρί

• μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 500ml σπιτική σάλτσα ντομάτας

• 8 ξερά κρεμμύδια

• αλάτι

• πιπέρι

• κόκκινο γλυκό πιπέρι

• ελαιόλαδο

• 2 δαφνόφυλλα

Εκτελεση

  1. Φουσκώστε από το βραδυ τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό.
  2. Ξεπλύντε τα 2-3 φορές και βάλτε τα με μπόλικο νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσουνε. Καθίστε πάνω από την κατσαρόλα και ξαφρίστε μέχρι να μην βγάζει άλλο αφρό.
  3. Στο μούλτι βάλτε 2 μικρά ξερά κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα στα ρεβύθια μαζί με 2 δαφνόφυλλα και μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
  4. Αφήστε τα σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες μέχρι να βράσουν καλά. Όσο βράζουν, ψήστε τις μελιτζάνες κομμἐνες σε χοντρές φέτες στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο. Επίσης, σε μια κατσαρόλα σωτάρετε τα 6 κρεμμύδια μέτρια, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα σκεπασμένα να ψηθούνε. Μόλις ψηθούνε, ρίξτε σπιτική σάλτσα ντομάτας (400γρ), αλάτι, πιπέρι και αφήστε τα στην άκρη.
  5. Στραγγίστε πάρα πολύ καλά τα ρεβύθια και πολτοποιήστε τα ελαφρώς με ένα πιρούνι. Ξαναστραγγίστε για να φύγουν όσο περισσότερα ζουμιά.
  6. Στο ταψί που θα στρώσετε το φαγητό, αλείψτε με ελαιόλαδο και βάλτε μια στρώση μελιτζάνες με λίγο αλάτι και λαδάκι. Μετά βάλτε τα πολτοποιημένα ρεβύθια χωρίς να έχουν καθόλου ζουμί. Μετἀ βάλτε την δεύτερη στρώση μελιτζάνας πάλι προσθέτοντας λἰγο αλάτι και ελαιόλαδο. Στρώστε από πάνω τον μαϊντανό και απλώστε την σάλτσα ντομἀτας από πάνω. Μετά προσθέστε μια καλή στρώση τριμμένο τυρί. Ψήστε στους 200 στο αέρα μέχρι να πάρει χρώμα και να δέσουν όλα τα υλικά.

Κὀβουμε μόνο αφού έχει κρυώσει λίγο για να μην διαλυθεί! Καλή επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.