Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψητές ελιές: Πώς να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό;

Ψητές ελιές: Πώς να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό;

Ψητές ελιές :Μπορείτε να πειραματιστείτε με βότανα και αρωματικά και να δημιουργήσετε τη δική σας εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ!

Οι ελιές είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα συστατικά της ελληνικής διατροφής. Αν και συνήθως τις απολαμβάνουμε ωμές, μαριναρισμένες ή σε σαλάτες, υπάρχει ένας πρωτότυπος και νόστιμος τρόπος να τις αναδείξουμε ακόμη περισσότερο: ψητές ελιές. Αυτή η λιχουδιά είναι ιδανική για μεζέ, συνοδευτικό σε τυριά ή ακόμα και για σαλάτες. Ας δούμε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα στο σπίτι!

Επιλογή και Προετοιμασία των Ελιών

Επιλογή και Προετοιμασία των Ελιών

  • Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή της σωστής ποικιλίας. Οι Καλαμών, οι πράσινες Χαλκιδικής ή οι μαύρες θρούμπες είναι εξαιρετικές επιλογές για ψήσιμο. Αν οι ελιές σας έχουν κουκούτσι, μπορείτε να τις αφήσετε έτσι ή να τις ξεκουκουτσίσετε, αν το προτιμάτε. Ξεπλύνετε τις ελιές καλά για να φύγει η περίσσεια αλατιού ή άλμης και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.
  • Στη συνέχεια, ανακατέψτε τις ελιές με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι, ρίγανη, σκόρδο σε φέτες και (αν θέλετε) λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα. Αφήστε τις να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

 

Ψήσιμο: Στο Φούρνο ή στο Γκριλ

  • Μπορείτε να ψήσετε τις ελιές είτε στον φούρνο είτε στο τηγάνι-γκριλ. Αν χρησιμοποιήσετε φούρνο, προθερμάνετέ τον στους 180°C. Απλώστε τις ελιές σε αντικολλητικό ταψάκι ή λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά και να αρχίσουν να “σκάνε” ελαφρώς.
  • Αν προτιμάτε τηγάνι-γκριλ ή σχάρα, βάλτε τις ελιές σε καλά προθερμασμένο τηγάνι και ψήστε για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να απελευθερώσουν το άρωμά τους.

 

Πώς να τις Σερβίρετε

Οι ψητές ελιές μπορούν να σερβιριστούν ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου. Ταιριάζουν τέλεια με φέτες ψωμιού, ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο, ή πλατό με ελληνικά τυριά και κρασί. Είναι ιδανικές για μεζεδάκι σε φιλικές συγκεντρώσεις ή σαν συνοδευτικό σε σαλάτες και ορεκτικά.

Πώς να τις Σερβίρετε

 

Οι ψητές ελιές είναι ένας εύκολος αλλά εξαιρετικά γευστικός τρόπος να αναδείξετε έναν κλασικό ελληνικό καρπό με έναν νέο και δημιουργικό τρόπο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με βότανα και αρωματικά και να δημιουργήσετε τη δική σας εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε τις και θα γίνουν σίγουρα ένα αγαπημένο σας σνακ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί πρέπει να προσθέτουμε ελιές στο πρωινό μας;

Οι ελιές και τα οφέλη τους για τις ωοθήκες

Ποια τα εκπληκτικά οφέλη αυτού του συνδυασμού;

Ελιές: Πώς βοηθούν στην ενυδάτωση και την σύσφιξη της επιδερμίδας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μακαρόνια με γιαούρτι - Ένα ανάλαφρο καλοκαιρινό πιάτο

Μακαρόνια με γιαούρτι: Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει υγιεινή διατροφή, ευκολία και υπέροχη γεύση. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, αυτό το καλοκαίρι είναι η τέλεια ευκαιρία να το προσθέσετε στο μενού σας!

DIY μπάρες γιαουρτιού με φρούτα

Μπάρες γιαουρτιού με φρούτα: Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερα φρούτα στη διατροφή σας, αποφεύγοντας παράλληλα τα επεξεργασμένα σνακ που διατίθενται στα καταστήματα. Ακόμα και τα παιδιά το λατρεύουν, ειδικά αν συμμετέχουν στην παρασκευή του.

Υγιεινά σνακ χωρίς αλλεργιογόνα για παιδιά

Παιδική αλλεργία: Χρησιμοποιώντας αυτές τις ιδέες, μπορείτε να κάνετε το φαγητό πιο ευχάριστο και ασφαλές για το παιδί σας, παρέχοντας μια ισορροπημένη διατροφή που υποστηρίζει την ανάπτυξή του.

Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου χωρίς πρόσθετα

Γάλα Αμυγδάλου: Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου είναι μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό γάλα και μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα στο σπίτι με λίγα απλά υλικά. Το γάλα αμυγδάλου είναι ιδανικό για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά

Close Icon