• Το Mace είναι η καλύτερη επιλογή αν ψάχνετε για αντικατάσταση μοσχοκάρυδου, καθώς και τα δύο μπαχαρικά προέρχονται από το δέντρο Myristica fragrans .
  • Ενώ το μοσχοκάρυδο προέρχεται από τους σπόρους του φυτού, η ράβδος είναι το εξωτερικό κάλυμμα του σπόρου γνωστό ως aril .
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχοκάρυδο για ράβδους σε αναλογία.
Garam masala
  • Το Garam masala είναι ένα δημοφιλές μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην ινδική και τη νότια ασιατική κουζίνα.
  • Αν και τα συστατικά του ποικίλλουν ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, το μείγμα συνήθως περιέχει μοσχοκάρυδο, ράβδος, γαρίφαλο, κανέλα, κάρδαμο και μαύρο πιπέρι . Μπορεί επίσης να περιέχει κύμινο, κουρκούμη, σαφράν, fenugreek, γλυκάνισο ή άλλα τοπικά μπαχαρικά .
  • Καθώς τα περισσότερα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στο garam masala έχουν παρόμοια γεύση με το μοσχοκάρυδο, αυτό το μείγμα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.
  • Αυτό το μπαχαρικό μπορεί επίσης να αντικατασταθεί.

  • Το μπαχάρι προέρχεται από τα μούρα του αειθαλούς δέντρου Pimenta dioica . Είναι επίσης γνωστό ως πιμέντο ή πιπεριά της Τζαμάικας .
  • Η γεύση του περιγράφεται συχνά ως συνδυασμός μοσχοκάρυδου, πιπεριού, μούρων αρκεύθου και κανέλας. Ωστόσο, το αυθεντικό μπαχάρι παρασκευάζεται μόνο από τα μούρα και όχι από μείγμα άλλων μπαχαρικών.
  • Το μπαχάρι απαντάται συνήθως στα ντουλάπια κουζίνας, καθιστώντας το μια βολική εναλλακτική λύση αντί του μοσχοκάρυδου.
Μπαχαρικό μηλόπιτα
  • Το μπαχαρικό μηλόπιτα χρησιμοποιείται συνήθως σε επιδόρπια με βάση το μήλο.
  • Περιέχει κυρίως κανέλα και μικρές ποσότητες μοσχοκάρυδου, μπαχάρι, κάρδαμο και τζίντζερ. Ως εκ τούτου, παίρνει μια ισχυρή γεύση κανέλας.

Ακολουθεί βίντεο για το μοσχοκάρυδο