Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Φαρμακευτική εταιρία CSL Behring Hellas : Στο πλευρό της φοιτητικής ομάδας IGEM 2020

Φαρμακευτική εταιρία CSL Behring Hellas : Στο πλευρό της φοιτητικής ομάδας IGEM 2020

Φαρμακευτική εταιρία CSL Behring Hellas : Με την συμβολή της CSL Behring Hellas η ομάδα φοιτητών iGEM Athens 2020 διακρίθηκε με το Αργυρό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2020

Η φαρμακευτική εταιρεία CSL Behring Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, υποστήριξε τη συμμετοχή της φοιτητικής ομάδας iGEM Αthens 2020 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2020. Η ομάδα των Ελλήνων φοιτητών κατάφερε να αναδείξει την προσπάθεια της να συνεισφέρει σε έναν καλύτερο και υγιή κόσμο.

Με πίστη στην αξία της έρευνας που τοποθετεί στο επίκεντρο τον άνθρωπο η CSL Behring Hellas στάθηκε δίπλα στους προπτυχιακούς φοιτητές της ομάδας iGEM Athens 2020 οι οποίοι  κατέκτησαν το Αργυρό μετάλλιο για το project MORPHÆ, καθώς και το Βραβείο Καλύτερου Βίντεο Προώθησης στον Διαγωνισμό.

Το θέμα της ομάδας

  • Το θέμα που απασχόλησε την ομάδα είναι η τοξικότητα των βαφών που χρησιμοποιούνται σε πολυπληθή προϊόντα καθημερινής χρήσης. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του project MORPHÆ ήταν η παραγωγή ενός καινοτόμου χρωματισμένου και βιοδιασπώμενου υλικού που θα μπορεί να αντικαταστήσει τα υλικά που επικαλύπτονται με τοξικές, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, βαφές.
  • Εμπνευσμένοι από τα χρώματα στη φύση, η ομάδα έκανε χρήση βακτηριακών στελεχών που παρουσιάζουν δομικό χρώμα όταν σχηματίζουν βιοφίλμ. Το υλικό που επιλέχθηκε να παραχθεί είναι η βακτηριακή κυτταρίνη, ένα ανθεκτικό βιοπολυμερές, η παραγωγή του οποίου σχεδιάστηκε να μεταφερθεί από άλλα παράγωγα στελέχη. Στη συνέχεια, η διαδικασία αυτή επικυρώθηκε από προσομοιώσεις και υπολογιστικά μοντέλα, για να προβλεφθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί η διατήρηση του δομικού χρώματος.

Τα άτομα που  αποτελούν την ομάδα

Η ομάδα που διακρίθηκε στον διαγωνισμό απαρτίζεται από δώδεκα φοιτητές, εκ των οποίων έξι φοιτούν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τέσσερις στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και δύο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Όσα δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της CSL Behring στην Ελλάδα

  • H κα Μαριάννα Κωνσταντινίδη, Γενική Διευθύντρια της CSL Behring στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Η CSL Behring δεσμεύεται να προωθεί την επιστημονική γνώση, να προάγει την αριστεία και να προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια σε μελλοντικούς ερευνητές. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διάκριση της Ομάδας iGEM Athens 2020 και ακόμη περισσότερο που μπορέσαμε να στηρίξουμε μία τόσο δημιουργική και ικανή ομάδα Ελλήνων φοιτητών που ακούραστα υλοποίησαν ένα εξαιρετικό και δύσκολο project. Τους συγχαίρουμε για τη διάκριση και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα κοντά σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Face roller : Δείτε πως να το χρησιμοποιήσετε σωστά

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στα γηροκομεία και η υφυπουργός Εργασίας

Φρούτα Διαβήτης :

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλατεία Συντάγματος & Ομόνοια «Ντύθηκαν» στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της, των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι., υλοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

H AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

AstraZeneca: Η AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Δωρεά Pfizer Hellas στο Σωματείο ΕΡΜΗΣ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αναπηρία

Pfizer Hellas: Σημαντική δωρεά προς το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ» ολοκλήρωσε η Pfizer Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, που υλοποιεί.

Lavipharm: Μεγάλος χορηγός στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne

Lavipharm: Η Lavipharm αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της διαδικτυακής εκδήλωσης «Μυϊκή Δυστροφία Duchenne στην Ενήλικη Ζωή» που πραγματοποιείται σήμερα στις 17.00, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne (WDAD).

Η διπλή διάκριση της  AstraZeneca

Διπλή διάκριση απέσπασε η AstraZeneca στην ενότητα «Θεραπείες και Εμβόλια για την COVID-19» για την ανταπόκρισή της ενάντια στην πανδημία καθώς επίσης και ένα βραβείο στην κατηγορία <<Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν>>

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς στηρίζει άμεσα το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας με δωρεά

Η φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim Ελλάς με αίσθημα κατανόησης και ευαισθησίας στις δύσκολες ώρες που ακολουθούν την ανυπολόγιστη καταστροφή σε κάθε επίπεδο που προήλθε απο τις πρόσφατες πυρκαγιές, στέκεται δίπλα στην πολιτεία και ενισχύει τη δύναμη του πυροσβεστικού σώματος σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αντιπυρρικού αγώνα με το ποσό των 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια […]