Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο με σως μελιού: Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Κοτόπουλο με σως μελιού: Η συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Κοτόπουλο με σως μελιού: Το κοτόπουλο με μέλι είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του μελιού με την αλμυρή γεύση του κοτόπουλου, δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα γευστικό και απλό στην παρασκευή του.

Το κοτόπουλο με μέλι είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του μελιού με την αλμυρή γεύση του κοτόπουλου, δημιουργώντας ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα γευστικό και απλό στην παρασκευή του. Η γλυκύτητα του μελιού προσφέρει μια υπέροχη ισορροπία στις πικάντικες ή αλμυρές γεύσεις, καθιστώντας το ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή σε ένα τηγάνι με αντικολλητική επιφάνεια.
  3. Ρίχνουμε τη μαρινάδα με το μέλι πάνω από τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15-30 λεπτά (ανάλογα με τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας).
  4. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι καλά ψημένο και χρυσό.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Το κοτόπουλο με μέλι μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα, ενώ η γλυκιά σάλτσα του το καθιστά ιδανικό για όλη την οικογένεια. Είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που προσφέρει υπέροχες γεύσεις με ελάχιστο κόπο.

 


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κοτόπουλο με πέστο: Το πιο νόστιμο ζουμερό κοτόπουλο που δεν είναι καθόλου βαρετό

Κοτόσουπα βελουτέ με τραχανά και λαχανικά

Λεμονάτο κοτόπουλο με φρέσκο θυμάρι

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τραγανές πατάτες με δεντρολίβανο

Τραγανές πατάτες με δεντρολίβανο: Το άρωμα και η γεύση του θα κάνουν κάθε γεύμα ξεχωριστό. Δοκιμάστε το και καταπλήξτε τους καλεσμένους σας με την απλότητα και τη νοστιμιά αυτού του πιάτου!

Η ιδανική συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό

Μάτσα Κρίνκλ Κουκίζ:Τα μάτσα κρίνκλ κουκίζ δεν είναι μόνο μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, αλλά και μια ευκαιρία να πειραματιστείτε με τη γεύση του μάτσα στη ζαχαροπλαστική.

Πώς επηρεάζει τον διαβήτη το ζωικό βούτυρο;

Ζωικό βούτυρο: Όταν καταναλώνεται υπεύθυνα και σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, το ζωικό βούτυρο μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο στην πρόληψη του διαβήτη.

Αφράτα muffins μήλου με λίγα υλικά

Muffins μήλου: Εάν ψάχνετε για μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για κεκάκια, τα μήλα είναι η τέλεια επιλογή για να προσφέρετε γλυκιά και υγιεινή απόλαυση.

Είναι πραγματικά επιβλαβές το πλήρες γάλα;

Πλήρες γάλα: Το πλήρες γάλα δεν φαίνεται να είναι τόσο επιβλαβές όσο παλαιότερα πιστευόταν. Αντίθετα, μπορεί να προσφέρει σημαντικά θρεπτικά οφέλη και να ενταχθεί σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Ποια θρεπτικά συστατικά έχει η σοκολάτα εκτός από μαγνήσιο;

Σοκολάτα: Η σοκολάτα, ειδικά η μαύρη σοκολάτα, είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό τρόφιμο που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Εκτός από το μαγνήσιο, το οποίο είναι γνωστό ότι βοηθά στη χαλάρωση των μυών και την υποστήριξη του νευρικού συστήματος, η σοκολάτα περιέχει

Νόστιμα και θρεπτικά ρεβίθια με μπακαλιάρο 

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλες  τις ημέρες  και προσφέρει μια υγιεινή και χορταστική επιλογή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο.

Είναι επικίνδυνο για την υγεία μας να καταψύχουμε ψωμί;

Ψωμί: Οι ισχυρισμοί που συνδέουν την ψύξη του με τον καρκίνο δεν βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία. Αντιθέτως, η σωστή αποθήκευση και θέρμανση του ψωμιού διασφαλίζει τη φρεσκάδα και την ασφάλεια των τροφίμων.

Close Icon