Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Kondre: Μια εξωτική συνταγή από το Καμερούν

Μοσχάρι Kondre: Μια εξωτική συνταγή από το Καμερούν

Μοσχάρι Kondre: Το Kondre είναι μια συνταγή με καταγωγή από το Καμερούν, ένα μοσχαρίσιο στιφάδο που παρασκευάζεται με μπανάνες.

Το Kondre είναι μια συνταγή με καταγωγή από το Καμερούν. Είναι ένα μοσχαρίσιο στιφάδο που παρασκευάζεται με μπανάνες. Μπαχαρικά όπως το pèbè, το djansang και το presese πωλούνται σε αφρικανικά παντοπωλεία και αν δεν μπορείτε να τα βρείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτά τα μπαχαρικά με αλεσμένο μοσχοκάρυδο για djansang, γαρίφαλο για το pèbè και σκόνη κάρυ για το preese.


Συστατικά

  • Ντομάτες
  • κρεμμύδια
  • Σκελίδες σκόρδο
  • Ήπιο/γλυκό τσίλι
  • Φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • Θρυμματισμένο djansang
  • Pèbè
  • Πράσινες μπανάνες
  • Κομμάτια βοείου κρέατος
  • Αλατοπίπερο
  • Φοινικέλαιο ή ουδέτερο φυτικό έλαιο
  • Ζωμός βοδινού

Οδηγίες παρασκευής

  • Καθαρίζουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το τσίλι. Ανακατεύουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι με το τζίντζερ και τα μπαχαρικά. Αφήστε στην άκρη.
  • Ξεφλουδίστε τις μπανάνες plantain και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός μαχαιριού για να ξύσετε απαλά τη σάρκα για να αφαιρέσετε το λεπτό, πικρό στρώμα. Κόβουμε κάθε μπανάνα στα τρίτα και τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ με νερό.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος κατσαρόλας και ροδίζουμε το κρέας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε το ροδισμένο μοσχαρίσιο κρέας στην άκρη.
  • Ρίξτε τις μπανάνες στην κατσαρόλα και πασπαλίστε με τα τρία τέταρτα του μείγματος ντομάτας. Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  • Μεταφέρετε τα κομμάτια της μπανάνας σε ένα μπολ. Προσθέστε το βόειο κρέας στην κατσαρόλα και ανακατέψτε και στη συνέχεια σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για τρεις ώρες.
  • Ανακατεύουμε το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι στο στιφάδο. Προσθέστε τις μπανάνες και μαγειρέψτε για άλλα 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε το στιφάδο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

10 Τροφές που θα σας κάνουν να κερδίσετε βάρος

Συναρπαστική σύνδεση μεταξύ διατροφής και ονείρων

Τι να μαγειρέψετε απόψε το βράδυ για το οικογενειακό τραπέζι;

Προσθέστε το μοσχαράκι στη διατροφή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon