Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αυστρία συνταγή: Πεντανόστιμο ψητό μοσχάρι Esterhazy για τους πιο δύσκολους στην γεύση

Αυστρία συνταγή: Πεντανόστιμο ψητό μοσχάρι Esterhazy για τους πιο δύσκολους στην γεύση

Αυστρία συνταγή: Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές από την Αυστρία η οποία είναι πολύ εύκολη να φτιαχτεί και ονομάζεται Esterhazy.


Εάν λαχταράτε μια γεύση από την Αυστρία, τότε γιατί να μην φορέσετε την ποδιά σας και να αναδημιουργήσετε τις αγαπημένες σας τοπικές σπεσιαλιτέ στο σπίτι; Υπάρχει μία από τις πιο νόστιμες συνταγές από την Αυστρία η οποία είναι πολύ εύκολη να φτιαχτεί και ονομάζεται Esterhazy. Αφεθείτε σε αυτό το πολυτελές ψητό μοσχάρι, που πήρε το όνομά του από μια από τις πιο εξέχουσες οικογένειες της Αυστρίας.

  • 4 φέτες ψητό μοσχάρι ή μοσχαρίσιο φιλέτο, η καθεμία περίπου 180 g 
  • 6 εσκαλόπ ή 2 κρεμμύδια
  • 1 μικρό καρότο
  • 1⁄2 ρίζα μαϊντανός
  • 1 μικρό γογγύλι
  • 1 μικρό κομμάτι καρδιά σέλινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 50 gr κύβους μπέικον
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 1⁄2 κ.σ αλεύρι για τη σάλτσα
  • 300 – 400 ml  ή 1 1/2 φλιτζάνι ζωμός βοείου κρέατος ή νερό
  • Τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • Αλεύρι για επικάλυψη
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Κόβουμε το ψητό μοσχάρι πολλές φορές γύρω από την άκρη και το χτυπάμε απαλά . Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και αλευρώνουμε τη μία πλευρά . Κόβουμε τα εσκαλόπ σε λεπτές λωρίδες.

Βήμα 2:
Ζεσταίνουμε λίγο λίπος σε ένα τηγάνι, τοποθετούμε το κρέας με την αλευρωμένη πλευρά προς τα κάτω και τηγανίζουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά . Γυρίστε το κρέας, αφαιρέστε το ξανά μετά από 2 λεπτά και τοποθετήστε το σε λαδωμένο ταψί με καπάκι ή πυρίμαχη κατσαρόλα.

Βήμα 3:
Ροδίζουμε ελαφρά τα εσκαλόπ στο ίδιο τηγάνι, προσθέτοντας λίγο ακόμα βούτυρο όσο χρειάζεται. Ρίχνουμε λίγο ζωμό βοείου κρέατος ή νερό, αφήνουμε να βράσει και περιχύνουμε τις φέτες του βοείου κρέατος. Βράζετε στον ατμό το κρέας σε χαμηλή φωτιά στη χύτρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 με 90 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, γυρίζοντάς το περιστασιακά και συμπληρώνοντας με υγρό όπως απαιτείται.

Βήμα 4:
Εν τω μεταξύ, κόψτε τα καθαρισμένα λαχανικά ρίζας σε πολύ λεπτές λωρίδες και τηγανίστε με το μπέικον σε λίγο ζεστό λίπος. Προσθέστε λίγο ζωμό βοείου κρέατος και βράστε στον ατμό τα λαχανικά μέχρι να γίνουν al dente .

Βήμα 5:
Βγάζουμε το κρέας από το πιάτο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί, περιχύνουμε τον χυμό και αρωματίζουμε με κάπαρη και τριμμένη φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 6:
Τέλος ξαναβάζετε το κρέας στο πιάτο για λίγο. Τακτοποιούμε και γαρνίρουμε με τα λαχανικά ρίζας σε φέτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή τηγανητές πατάτες και απολαμβάνουμε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη συνταγή με μοσχαράκι και μπρόκολο

Εύκολη goulash για όλη την οικογένεια

Ψητό μοσχαράκι με καρότα έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά!

Στριφογυριστά κομμάτια μπριζόλας με σάλτσα καλαμποκιού και ψητή πιπεριά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon