Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι τζίντζερ: Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μια πεντανόστιμη συνταγή

Μοσχάρι τζίντζερ: Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μια πεντανόστιμη συνταγή

Μοσχάρι τζίντζερ: Ένα εύκολο, χορταστικό γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σίδηρο που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.


Eνισχύστε τη δύναμη του εγκεφάλου σας και του ανοσοποιητικού σας συστήματος με υγιεινές συνταγές που θα καταφέρουν να προάγουν την καλή συγκέντρωση, την ενέργεια και ακόμη και να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ήσυχοι κατά τη διάρκεια της μελέτης, μιας σημαντικής δουλειάς ή ακόμη και μιας ζωτικής σημασίας παρουσίαση. Ένα εύκολο, χορταστικό γεύμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σίδηρο. Μην ξεχνάτε ότι καλό γεύμα θεωρείται αυτό που θα είναι ικανό να σας ανεβάσει εκείνα τα βράδια που επιστρέφετε μετά από ώρες δουλειάς και δεν έχετε καθόλου ενέργεια. Μια τέτοιου είδους συνταγή με αυτές τις ιδιότητες είναι και η συνταγή με μοσχαρίσιο κρέας, τζίντζερ και τσίλι. Τα συστατικά του δεν είναι τόσα πολλά και σχεδόν όλα τα έχουμε ήδη στο ντουλάπι και στο ψυγείο μας.

Τα συστατικά είναι τα εξής:

  • 1/3 του φλιτζανιού λευκό ξύδι
  • 2 φλιτζάνια περίπου 500 ml ζωμός κοτόπουλου
  • Κομμάτια τζίντζερ των 15 gr κομμένα σε φέτες
  • 2 κομμάτια των 200gr μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ένα μείγμα shichimi togarashi που μπορείτε εύκολα να βρείτε σε καταστήματα με ιαπωνικά προϊόντα
  • 270gr αποξηραμένα noodles (μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου)
  • 1/2 φλιτζάνι περίπου 80gr ξινολάχανο
  • Φύλλα αμάρανθου
  • λάδι τσίλι
  • σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα

Οδηγίες παρασκευής

Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε τίποτα από μαγειρική, είναι πολύ εύκολο να το παρασκευάσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Μέθοδος παρασκευής: Ξεκινήστε με το ξύδι, το ζωμό, το τζίντζερ και 2 φλιτζάνια περίπου 500ml νερό, τα οποία θα τοποθετήσετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη και το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και έπειτα ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μετά αφήστε το να ξεκουραστεί, καλυμμένο χαλαρά με αλουμινόχαρτο, για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με shichimi togarashi και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Συνεχίζοντας, μοιράζουμε τα noodles σε μπολ. Περιχύνουμε με ζωμό και το ρίχνουμε πάνω από την μπριζόλα, το λάχανο τουρσί και τα φύλλα αμάρανθου. Σερβίρετέ το, περιχυμένο με λάδι τσίλι και σάλτσα σόγιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια νέα προσέγγιση στη διατροφή

Precision Nutrition:Παρέχοντας εξατομικευμένες λύσεις, η ποιότητα ζωής μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, να προληφθούν χρόνιες ασθένειες και να προαχθεί η συνολική υγεία.

Υγιεινό κέικ καρύδας - Μια συνταγή χωρίς ενοχές

Υγιεινό κέικ καρύδας: Το να τρως υγιεινά δεν σημαίνει ότι στερείς την ευχαρίστηση. Χρησιμοποιώντας απλά, φυσικά υλικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε γλυκές συνταγές όπως αυτό το κέικ καρύδας.

Τι είναι τα χαλαρωτικά mocktails;

Χαλαρωτικά Mocktails: Ταχαλαρωτικά κοκτέιλ δεν είναι απλώς μια τάση, είναι ένας υγιεινός τρόπος για να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να βρίσκουμε στιγμές ηρεμίας στην καθημερινότητα.

Ένα φυσικό δώρο για την υγεία των οστών

Πορτοκάλια: Η τακτική κατανάλωσή του βοηθά στην ενδυνάμωση της οστικής δομής χάρη στη βιταμίνη C, το κάλιο, το μαγνήσιο και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει.

Πώς να τρως μακαρόνια χωρίς τύψεις και χωρίς να παχαίνεις 

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη πέψη, σε διατήρηση του αισθήματος πληρότητας και στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Γιατί μας έλκει το ανθυγιεινό φαγητό;

Κακές συνήθειες: Η έλξη που νιώθουμε προς τις ανθυγιεινές τροφές είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού βιολογικών, συναισθηματικών και κοινωνικών παραγόντων.

Close Icon