Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συνταγή μοσχάρι: Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγή μοσχάρι: Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγή μοσχάρι: Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε μοσχάρι αναδεικνύοντας τη γεύση του μοναδικά, ειδικά όταν έχετε ένα εξαιρετικό κομμάτι ψαρονέφρι να διαχειριστείτε.

Η παρακάτω είναι μια συνταγή για το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι που πραγματικά εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό το κομμάτι βόειου κρέατος! Αυτό το ψαρονέφρι μαγειρεύεται σε μια απλή σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου μέχρι να γίνει υπέροχα τρυφερό
και να εμποτιστεί με απίστευτη γεύση. Τι είναι το ψαρονέφρι; Ένα κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας που πρέπει να μαγειρευτεί αργά για να σπάσουν οι ιστοί του. Το μοναδικό με αυτό το κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος είναι ότι μπορεί να μαγειρευτεί αργά, ώστε να είναι τρυφερό στο πιρούνι, αλλά κόβεται σε φέτες.


Τα συστατικά της συνταγής είναι τα εξής:

  • 1,5 – 2 κιλά μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 3/4 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Για την σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 125 ml μηλόξυδο
  • 375 ml κέτσαπ
  • 110 gr καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαύρο πιπέρι, κρεμμύδι σε σκόνη, μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά και τρίψτε όλο το ψαρονέφρι. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, αφήστε το για 24 ώρες στο ψυγείο. Συνδυάστε τα υλικά της σάλτσας BBQ ανακατέψτε και προσθέστε το ψαρονέφρι. Μαγειρέψτε αργά σε αργή κουζίνα για 8 ώρες έως 10 ώρες, εξαρτάται από τα κιλά του κρέατος που έχετε βάλει. Αφαιρέστε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί. Ρίξτε το υγρό σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χαμηλώστε μέχρι να πήξει σε σύσταση σιροπιού. Έχετε κατά νου ότι πήζει περισσότερο όσο κρυώνει.

Εν τω μεταξύ, περιχύνετε το ψαρονέφρι με λάδι και στη συνέχεια ψήνετε σε φούρνο στους 200C για 15 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν καφέ κηλίδες. Αφαιρέστε και αλείψτε γενναιόδωρα με τη σάλτσα και μετά επιστρέψτε στο φούρνο για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το αλατοπιπερώνουμε ξανά και μετά το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 – 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Κόψτε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες κατά μήκος του κρέατος και σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου. Είναι θαυμάσιο και σερβίρεται ως κυρίως γεύμα. Πολλοί τα συνοδεύουν με μακαρονοσαλάτα ή με πατάτες φούρνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα 3 καλύτερα ροφήματα Detox Water για απώλεια βάρους

Detox Water: Το Detox Water μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη για την απώλεια βάρους και την ενυδάτωση. Να θυμάστε ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι εξίσου σημαντικές για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Μπορεί το τσάι να παραμείνει πόσιμο όλη την ημέρα;

Τσάι :Η θερμοκρασία και η αποθήκευση παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το τσάι που αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ώρες μπορεί να μην είναι ασφαλές, ενώ το τσάι στο ψυγείο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες.

Ποιο ψωμί να επιλέξετε;

Ψωμί: Το ψωμί είναι ένα από τα πιο βασικά και αγαπημένα τρόφιμα στη διατροφή μας, αλλά η επιλογή του σωστού ψωμιού μπορεί να είναι κάπως συγκεχυμένη λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν στην αγορά. Η επιλογή του κατάλληλου ψωμιού

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το πιο νόστιμο αρωματικό ψωμί

Ψωμί με ρίγανη και σκόρδο: Το ψωμί με ρίγανη και σκόρδο είναι μια απολαυστική επιλογή που συνδυάζει την αρωματική γεύση της ρίγανης με την έντονη γεύση του σκόρδου. Ιδανικό συνοδευτικό για σαλάτες ή σούπες,

Μια εύκολη και διασκεδαστική συνταγή για τα παιδιά

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε μαζί τα πιο νόστιμα μπισκότα που έχετε φτιάξει ποτέ! Το πιο σημαντικό, τα παιδιά θα θυμούνται τη διασκεδαστική εμπειρία και θα ζητούν να το κάνουν ξανά και ξανά.

Close Icon