Διατροφή

Συνταγή μοσχάρι: Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγή μοσχάρι: Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

Συνταγή μοσχάρι: Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε μοσχάρι αναδεικνύοντας τη γεύση του μοναδικά, ειδικά όταν έχετε ένα εξαιρετικό κομμάτι ψαρονέφρι να διαχειριστείτε.

Η παρακάτω είναι μια συνταγή για το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι που πραγματικά εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό το κομμάτι βόειου κρέατος! Αυτό το ψαρονέφρι μαγειρεύεται σε μια απλή σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου μέχρι να γίνει υπέροχα τρυφερό
και να εμποτιστεί με απίστευτη γεύση. Τι είναι το ψαρονέφρι; Ένα κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας που πρέπει να μαγειρευτεί αργά για να σπάσουν οι ιστοί του. Το μοναδικό με αυτό το κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος είναι ότι μπορεί να μαγειρευτεί αργά, ώστε να είναι τρυφερό στο πιρούνι, αλλά κόβεται σε φέτες.

Τα συστατικά της συνταγής είναι τα εξής:

  • 1,5 – 2 κιλά μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 3/4 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Για την σάλτσα μπάρμπεκιου:

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 125 ml μηλόξυδο
  • 375 ml κέτσαπ
  • 110 gr καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαύρο πιπέρι, κρεμμύδι σε σκόνη, μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά και τρίψτε όλο το ψαρονέφρι. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, αφήστε το για 24 ώρες στο ψυγείο. Συνδυάστε τα υλικά της σάλτσας BBQ ανακατέψτε και προσθέστε το ψαρονέφρι. Μαγειρέψτε αργά σε αργή κουζίνα για 8 ώρες έως 10 ώρες, εξαρτάται από τα κιλά του κρέατος που έχετε βάλει. Αφαιρέστε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί. Ρίξτε το υγρό σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και χαμηλώστε μέχρι να πήξει σε σύσταση σιροπιού. Έχετε κατά νου ότι πήζει περισσότερο όσο κρυώνει.

Εν τω μεταξύ, περιχύνετε το ψαρονέφρι με λάδι και στη συνέχεια ψήνετε σε φούρνο στους 200C για 15 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν καφέ κηλίδες. Αφαιρέστε και αλείψτε γενναιόδωρα με τη σάλτσα και μετά επιστρέψτε στο φούρνο για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το αλατοπιπερώνουμε ξανά και μετά το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 – 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Κόψτε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες κατά μήκος του κρέατος και σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου. Είναι θαυμάσιο και σερβίρεται ως κυρίως γεύμα. Πολλοί τα συνοδεύουν με μακαρονοσαλάτα ή με πατάτες φούρνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο με σπαράγγια και μανέστρα

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπιτικό φαγητό για το αγαπημένο σας κατοικίδιο, τον σκύλο

Διατροφή κατοικίδια: Η σπιτική τροφή για σκύλους προσφέρει μια θρεπτική και προσαρμόσιμη επιλογή για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που θέλουν να παρέχουν στους σκύλους συντρόφους τους γεύματα υψηλής ποιότητας.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο κυριακάτικο πρωινό για την οικογένειά σας;

Κυριακάτικο πρωινό: Η δημιουργία του τέλειου κυριακάτικου πρωινού για την οικογένειά σας είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και να δημιουργήσετε μαζί αγαπημένες αναμνήσεις.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο εορταστικό δείπνο για τον σύντροφό σας;

Εορταστικό δείπνο: Η δημιουργία του τέλειου δείπνου γενεθλίων για το αγαπημένο σας πρόσωπο περιλαμβάνει προσεκτικό σχεδιασμό, προσοχή στη λεπτομέρεια και προσθέστε μια νότα εξατομίκευσης για να κάνετε την περίσταση πραγματικά ξεχωριστή.