Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Συνταγή από το Βέλγιο με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Συνταγή από το Βέλγιο με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Ταξιδεύουμε στο Βέλγιο και δοκιμάζουμε το εμβληματικό μοσχάρι carbonnade, παραδοσιακά μαγειρεμένο με τοπική μπύρα.


Όταν οι μέρες είναι κρύες και υγρές, το μόνο που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε οι περισσότεροι, είναι να κουλουριάζουμε με μια ωραία μεγάλη κατσαρόλα στιφάδο. Ένα τέτοιο στιφάδο είναι και το βέλγικο Carbonnade a la Flamande. Αυτό το βελγικό μοσχαρίσιο στιφάδο παρασκευάζεται με βελγική μπύρα και πολλά κρεμμύδια. Η γεύση είναι λίγο γλυκόξινη, το γλυκό από τα κρεμμύδια, την προσθήκη ζάχαρης, του πελτέ ντομάτας και το ξινό από μια πινελιά μουστάρδας και ξύδι.

Πρέπει να δοκιμάσετε να το φτιάξετε με βέλγικη μπύρα αν θέλετε να σας βγει όπως το αυθεντικό. Είναι επίσης πολύ καλό μέσα στο στιφάδο να συμπεριλάβουμε λίγο μοσχαρίσιο συκώτι για μια υπέροχα χορταστική και γευστική πανδαισία. Έχετε κατά νου ότι πρέπει να πετύχετε μια γλυκόξινη και μπορείτε να ροδίσετε το κρέας σε φυτικό λάδι αντί για βούτυρο, αν και θα είναι πιο γευστικό με το βούτυρο.

Τα συστατικά είναι τα εξής:

  • 3 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 μέτρια κίτρινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή μοσχαρίσιου κρέατος
  • 1 1/2 φλιτζάνι βελγική μπύρα
  • 4 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής

Στεγνώστε το μοσχαρίσιο κρέας με χαρτί κουζίνας και μετά αλατοπιπερώστε καλά. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού λιώσει ροδίζετε το κρέας τμηματικά, χωρίς να το ανακατεύετε, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν τελειώσετε με το κρέας λιώστε πάλι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μειώνοντας τη θερμότητα σε μέτρια. Προσθέστε τα κρεμμύδια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια, περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε αλεύρι και ανακατεύστε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και το αλεύρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέστε ζωμό, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να χαλαρώσουν τα ροδισμένα κομμάτια και ανακατέψτε με τη μπύρα, το θυμάρι, τη δάφνη, το μοσχάρι με οποιονδήποτε από τους χυμούς που έχουν συσσωρευτεί και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και αφήστε να σιγοβράσει πλήρως. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάστε μερικώς, αφήστε το να μαγειρευτεί για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το μοσχαρίσιο κρέας. Ανακατεύετε κατά διαστήματα, ξύνοντας οτιδήποτε έχει κολλήσει στον πάτο του τηγανιού και περίπου μισή ώρα πριν τελειώσει το μαγείρεμα, προσθέστε τη μουστάρδα και την καστανή ζάχαρη, προσαρμόζοντας τα καρυκεύματα που προτιμάτε στη γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Cheeseburger Roll-ups: Ένα χορταστικό σνακ με πλούσια γεύση που γίνεται πανεύκολα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Ρολό μοσχάρι με δική μας γέμιση: Μία εύκολη συνταγή για ολόκληρη την οικογένεια!

Ετοιμάστε μυρωδάτο μοσχαράκι με σάλτσα μαστίχας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon