Διατροφή

Ρολό μοσχάρι με δική μας γέμιση: Μία εύκολη συνταγή για ολόκληρη την οικογένεια

Ρολό μοσχάρι με δική μας γέμιση: Μία εύκολη συνταγή για ολόκληρη την οικογένεια

Ρολό μοσχάρι με δική μας γέμιση: Κάντε τη διαφορά και εξασκηθείτε στη γέμιση με δικά σας υλικά, φτιάχνοντας ρολό μοσχάρι με όσα τραβάει η όρεξή σας!

Θέλεις να εντυπωσιάσεις την οικογένειά σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες; Φτιάξε ένα νοστιμότατο ρολό μοσχάρι με δική σου γέμιση που θα τους ξετρελάνει όλους! Το ρολό μοσχάρι αποτελεί ένα υγιεινό και χορταστικό πιάτο, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο και θρεπτικά συστατικά. Είναι μία εξαίρετη επιλογή πιάτου, ειδικά αν έχετε αρκετούς καλεσμένους στο σπίτι σας. Είναι τόσο χορταστικό που ένα κομμάτι στον καθένα αρκεί! Μπορείς να το συνοδέψεις με ό, τι άλλο υλικό προτιμάς, αν και οι περισσότεροι προτιμούν πατάτες φούρνου, πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή και μακαρόνια. Η διαδικασία
παρασκευής της συνταγής είναι απλή, αφού το μόνο που χρειάζεσαι είναι 5 υλικά που σίγουρα τα έχεις στο ψυγείο σου!

Υλικά συνταγής:

  • 1½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα
  • 200γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ζήτα από τον κρεοπώλη να σας ανοίξει τη μοσχαρίσια σπάλα για ρολό.
2. Σε ένα μπολ κόψε το σκόρδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
3. Κάνε μερικές τρύπες στο μοσχαράκι και γέμισέ τες με τα κομμάτια του σκόρδου.
4. Άλειψε το κρέας και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και ρίξε πάλι αλάτι και πιπέρι.
5. Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C. Τοποθέτησε μια σειρά κομμάτια τυριού και πιπεριές πράσινες και κόκκινες στη μια άκρη του κρέατος. Άρχισε να τυλίγεις το κρέας σαν ρολό κλείνοντας μέσα τα υλικά της γέμισης. Συνέχισε με το υπόλοιπο τυρί και τις πιπεριές. Το ξανατυλίγεις και επανάλαβε μέχρι να φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο ρολό.
6. Το δένεις με σπάγκο ψησίματος και το τυλίγεις με λαδόκολλες, καλύπτοντας το κρέας και στις πλευρές του ρολού. Στη συνέχεια, κάλυψέ το με αλουμινόχαρτο.
7. Βάλε το ρολό σε ένα και το τοποθέτησέ το στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
8. Έπειτα, χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνέχισε το ψήσιμο για 3 ώρες ακόμα. Το ξετυλίγεις και το σερβίρεις μαζί με πατάτες φούρνου.

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμάστε μυρωδάτο μοσχαράκι με σάλτσα μαστίχας

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μοσχαράκι κοκκινιστό και cranberries

Gourmet μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια

Μοσχαρίσια κεφτεδακια με κόκκινη σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το άμυλο και γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής

Άμυλο: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι η κύρια πηγή υδατανθράκων για τους περισσότερους ανθρώπους. Παίζουν καθοριστικό ρόλο σε μια θρεπτική, καλά ισορροπημένη διατροφή, καθώς παρέχουν στον οργανισμό γλυκόζη, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας για κάθε κύτταρο. Παρέχουν επίσης μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Σοκολατόπιτα με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Σοκολατόπιτα μπανάνα: Ποιος δε λατρεύει ένα πλούσιο γλυκό με σοκολάτα και μπανάνα; Με τον συνδυασμό του φυστικοβούτυρου, το γευστικό αποτέλεσμα πραγματικά απογειώνεται.

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Ταξιδεύουμε στο Βέλγιο και δοκιμάζουμε το εμβληματικό μοσχάρι carbonnade, παραδοσιακά μαγειρεμένο με τοπική μπύρα.