Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι γιορτινό: Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μοσχαράκι κοκκινιστό και cranberries

Μοσχάρι γιορτινό: Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μοσχαράκι κοκκινιστό και cranberries

Μοσχάρι γιορτινό: Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί ένα από τα κύρια φαγητά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επομένως, δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σας και μάλιστα σε μια τόσο ιδιαίτερη και γιορτινή εκδοχή με cranberries!

Αυτή η συνταγή για ζουμερό κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας είναι τόσο μοναδική και γευστική! Η σάλτσα του θα είναι εμπλουτισμένη με κόκκινο κρασί, μελάσα, cranberries και κρεμμύδια. Είναι ιδανικό για κρύες νύχτες ή για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς! Τα καλύτερα νέα ξέρετε ποια είναι; Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε! Καταλαβαίνετε κι εσείς ότι είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε αυτή την απόλαυση! Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί ένα από τα κύρια φαγητά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επομένως, δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σας! Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που τολμούν και δημιουργούν διαφορετικές συνταγές κάθε χρόνο. Γίνε ένας από αυτούς και οι καλεσμένοι σου δεν θα σηκώνονται από το τραπέζι σου!!!


Υλικά συνταγής:

  • 3 κιλά μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
  • αλάτι χοντρό και αλεσμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 425 γραμμάρια ζωμό βοείου κρέατος
  • 1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί merlot ή cabernet Sauvignon
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές της σούπας μελάσα ή μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 340 γραμμάρια φρέσκα cranberries
  • 450 γραμμάρια κατεψυγμένα κρεμμύδια

Εκτέλεση συνταγής:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση.
2. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
3. Ζεσταίνουμε μια βαριά κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή.
4. Προσθέτουμε ψαρονέφρι, μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, 8-10 λεπτά, περιστρέφοντας μία φορά.
5. Μεταφέρουμε το βόειο κρέας σε ένα πιάτο.
6. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα.
7. Προσθέτουμε το ζωμό, το κρασί, τη δάφνη, τη μελάσα, τα μισά cranberries και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Επιστρέφουμε το βόειο κρέας
στην κατσαρόλα και καλύπτουμε.
8. Μεταφέρουμε το φαγητό μας στο φούρνο και ψήνουμε για 3 ώρες.
9. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα.
10. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα cranberries.
11. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Μαγειρεύουμε με την κατσαρόλα ακάλυπτη, μέχρι να μαλακώσει το βόειο κρέας, 30 λεπτά ακόμη.
12. Πετάμε το φύλλο δάφνης πριν το σερβίρουμε.

Tips για καλύτερο αποτέλεσμα! 

Εάν σερβίρουμε περισσότερα από έξι, μπορούμε εύκολα να διπλασιάσουμε την ποσότητα του βοείου κρέατος, αλλά η ποσότητα των κράνμπερι, τα κρεμμύδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να παραμείνει ίδιο. Δημιουργείται άφθονη σάλτσα. Καλή απόλαυση και καλή χρονιά!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Gourmet μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια

Μοσχαρίσια κεφτεδακια με κόκκινη σάλτσα

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα είδη κρέατος στον πλανήτη;

Παραδοσιακό μοσχάρι κλέφτικο με τυριά και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon