Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι γιορτινό: Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μοσχαράκι κοκκινιστό και cranberries

Μοσχάρι γιορτινό: Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μοσχαράκι κοκκινιστό και cranberries

Μοσχάρι γιορτινό: Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί ένα από τα κύρια φαγητά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επομένως, δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σας και μάλιστα σε μια τόσο ιδιαίτερη και γιορτινή εκδοχή με cranberries!


Αυτή η συνταγή για ζουμερό κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας είναι τόσο μοναδική και γευστική! Η σάλτσα του θα είναι εμπλουτισμένη με κόκκινο κρασί, μελάσα, cranberries και κρεμμύδια. Είναι ιδανικό για κρύες νύχτες ή για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς! Τα καλύτερα νέα ξέρετε ποια είναι; Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε! Καταλαβαίνετε κι εσείς ότι είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε αυτή την απόλαυση! Το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί ένα από τα κύρια φαγητά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επομένως, δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σας! Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που τολμούν και δημιουργούν διαφορετικές συνταγές κάθε χρόνο. Γίνε ένας από αυτούς και οι καλεσμένοι σου δεν θα σηκώνονται από το τραπέζι σου!!!

Υλικά συνταγής:

  • 3 κιλά μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
  • αλάτι χοντρό και αλεσμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 425 γραμμάρια ζωμό βοείου κρέατος
  • 1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί merlot ή cabernet Sauvignon
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές της σούπας μελάσα ή μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 340 γραμμάρια φρέσκα cranberries
  • 450 γραμμάρια κατεψυγμένα κρεμμύδια

Εκτέλεση συνταγής:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση.
2. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
3. Ζεσταίνουμε μια βαριά κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή.
4. Προσθέτουμε ψαρονέφρι, μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, 8-10 λεπτά, περιστρέφοντας μία φορά.
5. Μεταφέρουμε το βόειο κρέας σε ένα πιάτο.
6. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα.
7. Προσθέτουμε το ζωμό, το κρασί, τη δάφνη, τη μελάσα, τα μισά cranberries και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Επιστρέφουμε το βόειο κρέας
στην κατσαρόλα και καλύπτουμε.
8. Μεταφέρουμε το φαγητό μας στο φούρνο και ψήνουμε για 3 ώρες.
9. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα.
10. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα cranberries.
11. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Μαγειρεύουμε με την κατσαρόλα ακάλυπτη, μέχρι να μαλακώσει το βόειο κρέας, 30 λεπτά ακόμη.
12. Πετάμε το φύλλο δάφνης πριν το σερβίρουμε.

Tips για καλύτερο αποτέλεσμα! 

Εάν σερβίρουμε περισσότερα από έξι, μπορούμε εύκολα να διπλασιάσουμε την ποσότητα του βοείου κρέατος, αλλά η ποσότητα των κράνμπερι, τα κρεμμύδια και οτιδήποτε άλλο μπορεί να παραμείνει ίδιο. Δημιουργείται άφθονη σάλτσα. Καλή απόλαυση και καλή χρονιά!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Gourmet μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια

Μοσχαρίσια κεφτεδακια με κόκκινη σάλτσα

Ποια είναι τα 5 δημοφιλέστερα είδη κρέατος στον πλανήτη;

Παραδοσιακό μοσχάρι κλέφτικο με τυριά και λαχανικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon