Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια: Gourmet γευστικοί συνδυασμοί που απογειώνουν το πιάτο

Μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια: Gourmet γευστικοί συνδυασμοί που απογειώνουν το πιάτο

Μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια: Ένα από τα μέρη του μοσχαρίσιου κρέατος που έχει αρχίσει να μπαίνει και στην ζωή των Ελλήνων είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα. Για τους περισσότερους είναι ένας υπέροχος κρασομεζές αλλά μπορεί να γίνει και ένα υπέροχο κυρίως πιάτο.

Αν το μοσχάρι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σας είδη κρέατος και αν πρέπει να το προσθέσετε και στην εβδομαδιαία σας διατροφή, τότε δοκιμάστε συνταγές που το περιέχουν. Υπάρχουν αρκετές συνταγές που το περιέχουν και είναι και πολύ νόστιμες. Ένα από τα μέρη του μοσχαρίσιου κρέατος που έχει αρχίσει να μπαίνει και στην ζωή των Ελλήνων είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα. Για τους περισσότερους είναι ένας υπέροχος κρασομεζές αλλά μπορεί να γίνει και ένα υπέροχο κυρίως πιάτο. Ένα τέτοιο πιάτο είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια. Τα συστατικά για μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια είναι απλά και αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι είναι ένα φαγητό που μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά πάρα πολύ αργά.


Τα συστατικά είναι:

  • 4 κομμάτια των 400gr μοσχαρίσια μάγουλα κομμένα
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 60gr βούτυρο ανάλατο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 μανιτάρια της αρεσκείας σας κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 φλιτζάνια χυμός παντζαριού
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 100gr μανιτάρια αποξηραμένα
  • Κάρδαμο και μαλακά βότανα όπως ο μάραθος για το σερβίρισμα

Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, απλά να ζεστάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλείψτε το μοσχάρι με το λάδι και αλατοπιπερώστε το. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει χρώμα ομοιόμορφα και μετά μεταφέρετε σε ένα πιάτο. ‘Επειτα λιώστε το μισό βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατέψτε κατά διαστήματα για 5 λεπτά. Προσθέστε το χυμό παντζαριού, το κρασί, το ζωμό και το θυμάρι και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 4 ώρες. Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε το ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος τότε κρατήστε 1 φλιτζάνι από αυτό που ψήνετε σε ένα μπολ και προσθέστε το μοσχάρι.

Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη. Βάλτε το υπόλοιπο υγρό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει και να μειωθεί κατά τα τρία τέταρτα. Εν τω μεταξύ, λιώστε τα υπόλοιπα 30gr βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατέψτε με 1/4 του φλιτζανιού το μοσχαρίσιο ζωμό και προσθέστε το κρέας. Μοιράζουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα και τα μανιτάρια στα πιάτα σερβιρίσματος. Περιχύνετε με υγρό που σιγοβράζει και σερβίρετε με κάρδαμο και βότανα. Απολαύστε ένα πιάτο που θα βρίσκατε μόνο σε gourmet εστιατόρια!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχαρίσια κεφτεδακια με κόκκινη σάλτσα

Ετοιμάστε φακές μπολονέζ σε μια πεντανόστιμη vegan παραλλαγή του γνωστού πιάτου

Παραδοσιακό μοσχάρι κλέφτικο με τυριά και λαχανικά

Vegan μπριζόλες από υποκατάστατα κρέατος με γεύση πραγματικού θα σερβίρονται σε 30 εστιατόρια στην Ευρώπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon