Διατροφή

Κλέφτικο μοσχάρι: Μια παραδοσιακή συνταγή με ζουμερό κρέας και λαχανικά

Κλέφτικο μοσχάρι: Μια παραδοσιακή συνταγή με ζουμερό κρέας και λαχανικά

Κλέφτικο μοσχάρι: Το κλέφτικο είναι μια αυθεντική παλιά συνταγή που θα σας κλέψει την καρδιά! Είναι ένα πολύ χορταστικό και εορταστικό πιάτο με μοσχάρι, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας, χωρίς καμία αμφιβολία.

Το κλέφτικο είναι μια αυθεντική παλιά συνταγή που θα σας κλέψει την καρδιά! Είναι ένα πολύ χορταστικό και εορταστικό πιάτο με μοσχάρι, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας, χωρίς καμία αμφιβολία. Ανάμεσα στο φύλλο, στο κρέας, στα λαχανικά και στα τυριά, αυτή η πανδαισία γεύσεων θα ξεχωρίσει με τα αρώματα και τα υπέροχα χρώματά της! Τέλος, είναι ένα πιάτο που μπορείτε να το φτιάξετε είτε σε μικρές ατομικές μερίδες, είτε σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι, που αργότερα, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να το σερβίρετε.

Ας δούμε όμως τα υλικά της συνταγής, ένα ένα:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 125 γρ. Βούτυρο
  • 300 γρ. λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδια, πιπεριές, αρακά)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 100 ml. κρασί
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζεστό νερό
  • 350 γρ. τυριά της αρεσκείας σας
  • 1 πακέτο σφολιάτας των 2 φύλλων

Οδηγίες παρασκευής:

  • Κόβουμε το μοσχάρι, τα λαχανικά και τα τυριά σε πολύ μικρά κομματάκια
  • Σοτάρουμε το μοσχαράκι με το βούτυρο
  • Μόλις πάρει λίγο το κρέας, ρίχνουμε και τα λαχανικά στο σκεύος
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το κρασί, το νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας.
  • Όταν ψηθεί το κρέας και τραβήξει σχεδόν όλη τη σάλτσα (θέλουμε να είναι σχετικά στεγνό, γιατί θα μπει σε σφολιάτα), ρίχνουμε τα τυριά και δυο σκελίδες σκόρδο λιωμένες. Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσουν τα τυριά και να πάει παντού το σκόρδο.
  • Αφήνουμε το φαγητό στην άκρη, μέχρι να κρυώσει αρκετά.
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτα, το κόβουμε στα τέσσερα και βάζουμε σε κάθε κομμάτι στη μέση του το κρέας, αφήνοντας τις άκρες του ελεύθερες, έτσι ώστε να κλείσουν μετά.
  • Κλείνουμε την σφολιάτα σαν πουγκί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.
  • Έτοιμη είναι η συνταγή μας. Θα το απολαύσετε το κλέφτικο και πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να φάτε μόνο ένα! Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρόλο κιμά με μοσχαρίσιο κρέας

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Νόστιμη κρεατόπιτα με μοσχάρι και λαχανικά

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μοσχάρι στιφάδο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

Μαζί με μια ισχυρή ρουτίνα προπόνησης, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, υγιείς υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυών και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.

3 στους 5 γονείς παίζουν το μάγειρα για τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό

Ο Woolford ενθαρρύνει επίσης τη συμμετοχή των παιδιών σε εκδρομές με είδη παντοπωλείου, περνώντας χρόνο στο τμήμα προϊόντων και ρωτώντας τους τι μπορεί να τους αρέσει να δοκιμάσουν.

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.