Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Μπεκρή μεζέ: Αν σκοπεύετε να καλέσετε την παρέα σας σύντομα στο σπίτι σας για φαγητό, ίσως θα μπορούσατε να ετοιμάσετε κάτι που οι περισσότεροι το έχουν φάει μόνο βγαίνοντας έξω σε κάποια ταβέρνα.

Αν σκοπεύετε να καλέσετε την παρέα σας σύντομα στο σπίτι σας για καφέ και φαγητό, ίσως θα μπορούσατε να ετοιμάσετε και ένα πιάτο που οι περισσότεροι θα το έχουν φάει μόνο βγαίνοντας έξω σε κάποια ταβέρνα. Ο λόγος για το Μπεκρή Μεζέ με μοσχάρι, την υπέροχη αυτή λιχουδιά που μπορείτε είτε να την σερβίρετε σαν κάτι έξτρα με το κυρίως πιάτο σας, είτε αν βρεθείτε με την παρέα από νωρίς, να το
σερβίρετε μαζί με κρασάκι, σαν μεζέ, για να κάνετε κέφι και φυσικά να σας ανοίξει και η όρεξη για το
κυρίως.


Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι χτένι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 4 πιπεριές κέρατο (όποιο χρώμα θέλετε)
  • 1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1/4 κιλού γκούντα
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/4 κιλού ζαμπόν για τοστ
  • 1/4 κιλού τυρί για τοστ
  • 4 ντομάτες φρέσκες

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, κάνουμε κύβους το γκούντα, ροδέλες τα λουκάνικα
    και κόβουμε στα 4 την κάθε φέτα τυρί και ζαμπόν.
  • Βράζουμε το κρέας με 7 ποτήρια νερό για 45 λεπτά στη χύτρα. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει αρκετά ώστε να τσιγαρίσουμε
    το κρεμμύδι. Μόλις τσιγαριστεί ελαφριά το κρεμμύδι, ρίχνουμε το κρέας (χωρίς το ζουμί, το οποίο μπορούμε να κρατήσουμε για να φτιάξουμε πιλάφι.)
  • Αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε λιγάκι.
  • Αφού τσιγαριστεί το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
  • Προσθέτουμε στο πυρέξ όλες τις πιπεριές, τα λουκάνικα, το ζαμπόν, το γκούντα, τη ντομάτα και
    ανακατεύουμε καλά. Από πάνω βάζουμε σκόρπια το τυρί του τοστ και λίγο από το ζουμί του κρέατος (περίπου 1 ποτήρι του κρασιού).
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Έτοιμη η λιχουδιά μας! Είναι ένα πιάτο, που τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου, μπορείτε να το
συνοδεύσετε με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή ακόμα και μακαρόνια, αν και εμείς σας συνιστούμε να το
συνοδέψετε με ψωμάκι κι ένα ποτηράκι κρασί. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Και για τους παραδοσιακούς, η συνταγή εδώ με χοιρινό κρέας αντί για βόειο:

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νόστιμη κρεατόπιτα με μοσχάρι και λαχανικά

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μοσχάρι στιφάδο

Φτιάξτε μοσχάρι κοκκινιστό και διεκδικήστε συγχαρητήρια από όλους

Ένα κλασικό φαγητό που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon