Διατροφή

Διατροφή : 2 + 1 τρόφιμα ολικής άλεσης

Διατροφή : 2 + 1 τρόφιμα ολικής άλεσης

Επειδή το καλοκαίρι είναι εδώ και επειδή όλοι μας αρχίζουμε να προσέχουμε αρκετά την διατροφή μας προκειμένου να μπούμε στα αγαπημένα μας μαγιό αλλά και να κυκλοφορούμε με το τέλειο σώμα στις παραλίες, προσπαθούμε να τρεφόμαστε υγιεινά. Γι αυτό και εμείς σου προτείνουμε προιόντα ολικής άλεσεως.

 

Βρώμη

  • Η βρώμη είναι από τα πιο υγιεινά δημητριακά ολικής αλέσεως που μπορείτε να φάτε.
  • Είναι γεμάτη με βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
  • Ηβρώμη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ειδικά αβενανθραμίδη. Αυτό το αντιοξειδωτικό έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.Η βρώμη είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή β-γλυκανών, ένα είδος διαλυτών ινών που βοηθά στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Μια ανάλυση 28 μελετών ανακάλυψε ότι οι δίαιτες πλούσιες σε β-γλυκάνες μπορούν να μειώσουν την «κακή» LDL χοληστερόλη και την ολική χοληστερόλη .
Ολόκληρος ο σίτος
  •  Ο σίτος είναι ένας δημοφιλής και εξαιρετικά ευέλικτος σπόρος δημητριακών.
  • Είναι βασικό συστατικό σε ψημένα προϊόντα, ζυμαρικά, ζυμαρικά, κουσκούς , πλιγούρι και σιμιγδάλι.
  •  Είναι επίσης εξαιρετικά αμφιλεγόμενο λόγω της περιεκτικότητάς του σε γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που μπορεί να προκαλέσει επιβλαβή ανοσοαπόκριση σε ορισμένα άτομα.

Ολικής αλέσεως σίκαλης

  • Είναι πιο θρεπτικό από το σιτάρι και περιέχει περισσότερα μέταλλα με λιγότερους υδατάνθρακες. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο το ψωμί σίκαλης δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα όσο το σιτάρι .
  •  Το αλεύρι σίκαλης έχει απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες – μια μερίδα 3,5 ουγκιών (100 γραμμάρια) αλεύρι σίκαλης παρέχει 22,6 γραμμάρια ινών , που είναι το 90% της ημερήσιας αξίας των ενηλίκων.
  • Οι φυτικές ίνες μπορούν να επιβραδύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων στο έντερο σας, προκαλώντας μια αργή αλλά σταθερή αύξηση των σακχάρων στο αίμα, αντί των αιχμών .
  • Τόσο οι ελαφριές όσο και οι μεσαίες ποικιλίες είναι συνήθως πιο εκλεπτυσμένες και δεν θεωρούνται ολικής αλέσεως, ενώ το αλεύρι σκούρου σίκαλης, το σιμιγδάλια σίκαλης και το αλεύρι από νότες πιπεριού είναι πιο πιθανό να είναι ολικής αλέσεως.

Ακολουθεί βίντεο για τα προιόντα ολικής άλεσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή : Απογειώστε το συνδέοντας την πράξη με το μυαλό και το σώμα

Αυτοφροντίδα : Τονώστε την αυτοπεποίθηση σας

Τσάκρα : Ενεργοποιήστε την εσωτερική σας ενέργεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσα αμυλούχα λαχανικά πρέπει να τρώμε καθημερινά

Άμυλο λαχανικά: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά συνιστούν επίσης αμυλούχα τρόφιμα, οπότε αν τα καταναλώνετε ως μέρος του κύριου γεύματός σας, μπορεί να είναι σκόπιμο να επιλέξετε λαχανικά που δεν είναι αμυλούχα ως συνοδευτικά.

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Πόσο ωφέλιμο είναι το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη διατροφή μας; Ποια η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση & γιατί;

Πλούσια τα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας - Γιατί να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η ντομάτα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα «χρυσό μήλο», για το κίτρινο ή το πορτοκαλί χρώμα που είχε τότε η ώριμη ντομάτα. Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.