Διατροφή

Μοσχάρι με σάλτσα μαστίχας: Πρωτότυπος συνδυασμός για έκρηξη γεύσεων

Μοσχάρι με σάλτσα μαστίχας: Πρωτότυπος συνδυασμός για έκρηξη γεύσεων

Μοσχάρι με σάλτσα μαστίχας: Η μαστίχα, εκτός του ότι είναι πολύ θρεπτική και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, θα δώσει και μία γλυκιά γεύση στο φαγητό μας. Σε συνδυασμό με το μοσχάρι, απλά "τα σπάει"!

Ακούμε συχνά ότι το κόκκινο κρέας δεν πρέπει να το τρώμε συχνά. Η αλήθεια είναι ότι η συχνότητα που συστήνουν οι ειδικοί είναι 1 με 2 φορές το μήνα. Όμως, το γεγονός ότι τρώμε λίγες φορές μοσχαράκι, δε σημαίνει ότι πρέπει να το μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά. Οι περισσότεροι στο σπίτι μας το φτιάχνουμε γιουβέτσι, μπιφτέκια, μοσχαράκι στιφάδο, αλλά σπάνια πρωτοτυπούμε. Ας σπάσουμε λοιπόν τις συνήθειές μας κι ας μαγειρέψουμε κάτι διαφορετικό! Μία ιδιαίτερη συνταγή αποτελεί το μοσχαράκι με τη σάλτσα μαστίχας. Η μαστίχα, εκτός του ότι είναι πολύ θρεπτική και κάνει πολύ καλό στην υγεία μας, θα δώσει και μία γλυκιά γεύση στο φαγητό μας! Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρη πως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!!!

Υλικά συνταγής:

  • 1,5 κιλό ελιά μοσχάρι χοντροκομμένο
  • 2 ρίζες φινόκιο σε χοντρές φέτες
  • 2/3 κ. γ. κόκκους μαστίχας τριμμένους και αναμείξτε τους με 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ⅔ φλιτζανιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • άνηθο ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση συνταγής:

1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
2. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Όταν ροδίσει, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Έπειτα, στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
4. Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να εξαφανιστεί το λάδι.
5. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και νερό μέχρι το κρέας να καλυφθεί.
6. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα (μέχρι να μαλακώσει το κρέας).
7. Σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το φινόκιο μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
8. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και τη μαστίχα και στη συνέχεια προσθέτουμε το φινόκιο.
9. Τα βάζουμε όλα μαζί στο κρέας και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
10. Σερβίρουμε το μοσχαράκι μας και περιχύνουμε τη σάλτσα της κατσαρόλας.
11. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μοσχαράκι κοκκινιστό και cranberries

Gourmet μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια

Μοσχαρίσια κεφτεδακια με κόκκινη σάλτσα

Ετοιμάστε φακές μπολονέζ σε μια πεντανόστιμη vegan παραλλαγή του γνωστού πιάτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο καλό κάνουν τα ροδάκινα στην υγεία μας;

Ροδάκινα: Τα ροδάκινα είναι ένα είδος πυρηνόκαρπου, μαζί με τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα κεράσια και τα νεκταρίνια. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα πυρηνόκαρπα έχουν ένα κεντρικό κουκούτσι που μοιάζει με κουκούτσι. Τα ροδάκινα έρχονται σε λευκές και κίτρινες ποικιλίες και προσφέρουν αρκετές διατροφικές απολαβές.

Γιατί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην βοηθήσει όλους να χάσουν βάρος;

Διατροφή: Ενώ η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες βοηθά στην απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών, μπορεί να μην βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία που αντιμετωπίζεται δύσκολα να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν

5 οφέλη υγείας για το πεπόνι

Πεπόνι: Έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το πεπόνι έχει μια ήπια υδαρή και ζαχαρώδη γεύση και είναι γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα, διαιτητικές ίνες, υδατάνθρακες, ηλεκτρολύτες και καροτενοειδή.

4 Σνακ για απώλεια βάρους

Διατροφή: Τα υγιεινά σνακ για απώλεια βάρους είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ισορροπημένα.