Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο: Ένα ιδιαίτερο πιάτο με σπαράγγια και μανέστρα

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο: Ένα ιδιαίτερο πιάτο με σπαράγγια και μανέστρα

Μοσχάρι κόντρα φιλέτο: Αυτή η συνταγή αποτελεί ένα πολύ δυναμωτικό πιάτο που μας γεμίζει με ενέργεια και πολύτιμα συστατικά για τον οργανισμό μας και η γεύση του θα σας καταπλήξει!

Έχουμε συνηθίσει στην ελληνική κουζίνα να τρώμε το μοσχαράκι κοκκινιστό ή στιφάδο. Στη πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες ακόμα υπέροχες συνταγές που μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας! Είμαι σίγουρη ότι η συνταγή με το μοσχάρι, τα σπαράγγια και τη μανέστρα θα σε ξετρελάνουν! Αποτελεί μία πολύ υγιεινή συνταγή καθώς το βόειο κρέας θα σου δώσει τον απαραίτητο σίδηρο που χρειάζεται ο οργανισμός σου για το υπόλοιπο της ημέρας. Ακόμη, τα σπαράγγια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες A, C, E, K και B6, καθώς και φυλλικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αν τώρα, συνδυάσεις αυτά τα υλικά με τη μανέστρα, η οποία θα σου δώσει την κατάλληλη ποσότητα αμύλου που χρειάζεται ο οργανισμός, δεν θα
χρειαστείς τίποτα άλλο να φας για βράδυ!

Υλικά συνταγής:

  • 1 μοσχάρι κόντρα φιλέτο, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε πάχος 3 εκατοστών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι ανάλατο ζωμό βοδινού
  • 1/3 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1-1/2 φλιτζάνι τοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κριθαράκι
  • 1/2 κιλό σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 1 ίντσας

Εκτέλεση συνταγής:

  • Πιέζουμε ομοιόμορφα το αλάτι και το πιπέρι στη μοσχαρίσια μπριζόλα.
  • Ζεσταίνουμε το μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Τοποθετούμε τη μπριζόλα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε 15 έως 18 λεπτά στους 60C έως τους 70C, γυρίζοντας περιστασιακά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το
    διατηρούμε ζεστό.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί στο τηγάνι. Αυξάνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν τα καφέ κομμάτια που έχουν προσκολληθεί στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε ντομάτες, κάπαρη και σκόρδο. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 6 με 7 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
  • Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα σπαράγγια τα τελευταία 3 λεπτά του χρόνου
    μαγειρέματος. Ανακατεύουμε με το μισό μείγμα ντομάτας.

Tips:

  • Χαράζουμε τη μπριζόλα σταυρωτά σε φέτες.
  • Σερβίρουμε τη μπριζόλα πάνω από το κριθαράκι.
  • Με κουτάλι προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας πάνω από τη μπριζόλα. Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αγαπημένη μαλτέζικη συνταγή μαγειρεμένη με μοσχάρι

Pizza Burger: Τα δύο αγαπημένα σας φαγητά σε μια γευστική πανδαισία

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοτόσουπα βελουτέ με τραχανά και λαχανικά

Η κοτόσουπα βελουτέ με τραχανά και λαχανικά είναι μια γευστική και υγιεινή επιλογή, ιδανική για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Με την κρεμώδη υφή της και τη γεμάτη γεύση της, αυτή η σούπα σίγουρα θα σας ζεστάνει και θα σας ευχαριστήσει.

Μειώνοντας το αλάτι: Οδηγίες για υγιείς επιλογές τροφίμων

Μειώνοντας το αλάτι: Η μείωση της ποσότητας αλατιού στη διατροφή σας είναι ένα σημαντικό βήμα για την καλή υγεία, καθώς μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην ελάττωση των κινδύνων για καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.

Εγκυμοσύνη: Υγιεινές διατροφικές επιλογές για όταν λείπει η όρεξη

Εγκυμοσύνη: Η εγκυμοσύνη είναι μια καθοριστική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, με πολλές φυσιολογικές και συναισθηματικές αλλαγές. Η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου.

Ελιές: Είναι το μυστικό για αναλλοίωτη μνήμη;

Ελιές: Οι ελιές είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και θρεπτικά τρόφιμα της μεσογειακής διατροφής, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης και της μνήμης. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ελιών και ελαιολάδου

Παντζάρια: Τα εκπληκτικά οφέλη που ίσως δεν γνωρίζατε

Παντζάρια: Τα παντζάρια, συχνά παραμελημένα, είναι μια πηγή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για να προσθέσετε τα παντζάρια

Φακές: Μία εναλλακτική συνταγή

Φακές: Η σούπα φακής είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει ζεστασιά και θρεπτική αξία, αλλά μπορείτε να της δώσετε μια ενδιαφέρουσα πινελιά με λίγα επιπλέον υλικά. Ακολουθεί μια συνταγή για σούπα φακής

Close Icon