Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο και παρμεζάνα

Διατροφή: Δημιουργήστε την πιο νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο και παρμεζάνα

Διατροφή: Δημιουργήστε αυτό το τόσο νόστιμο και γευστικό κοτόπουλο που θα τρελάνει τους πάντες!

Όταν πρόκειται για το οικογενειακό δείπνο της εβδομάδας, αυτό είναι που ονειρευόμαστε! Είναι απλό φαγητό, κρεμώδες και τόσο ικανοποιητικό! Δημιουργήστε αυτό το τόσο νόστιμο και γευστικό κοτόπουλο που θα τρελάνει τους πάντες!


Κρεμώδες κοτόπουλο με παρμεζάνα

Συστατικά συνταγής:

1/2 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη
1 κουτ. σκόνη σκόρδου
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 γ. baby σπανάκι
1 γ. κρέμα γάλακτος
2/3 γ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες και κομμένο στη μέση
1/4 γ. φρέσκο ​​βασιλικό σε λεπτές φέτες

 

Παρασκευή συνταγής

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο πιάτο, συνδυάστε το αλεύρι με 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, σκόνη σκόρδου και ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Περιχύνετε κάθε στήθος κοτόπουλου από όλες τις πλευρές με το μείγμα αλευριού. Αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, για 6 λεπτά. Αναποδογυρίζετε και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει η αντίθετη πλευρά, περίπου 6 λεπτά ακόμα. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.


Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτετε το βούτυρο στο τηγάνι. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε περισσότερο. Ανακατεύετε να ενωθούν. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού και αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει ελαφρά, 3 με 4 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, 5 με 6 λεπτά ακόμα.
Βήμα 4
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να φάτε πριν τον ύπνο για να χάσετε βάρος & να κοιμηθείτε τέλεια

Δημιουργήστε μία πεντανόστιμη συνταγή με κουσκούς και κοτόπουλο

Το στρες μπορεί να μειωθεί με τη σωστή διατροφή

Φάτε αυτές τις τροφές για να βελτιώσετε την όρασή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon