ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φιστικόσουπα: Μία συνταγή που θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε συνέχεια

Φιστικόσουπα: Μία συνταγή που θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε συνέχεια

Φιστικόσουπα: Οι συνταγές όπου κάθε βότανο και μπαχαρικό προσθέτει τις δικές του θρεπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες είναι οι καλύτερες.

Οι συνταγές όπου κάθε βότανο και μπαχαρικό προσθέτει τις δικές του θρεπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες είναι οι καλύτερες. Όταν η ευεξία και η γεύση ενώνονται, τότε το φαγητό δημιουργείται με τρόπους που υποστηρίζουν τη βέλτιστη υγεία και γίνεται πολύ πιο εύκολο. Αυτή η μοναδική σούπα έχει τις ρίζες της στην περσική μαγειρική, χρειάζεται λίγα λεπτά για να παρασκευαστεί και μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα εξαρτάται πώς την προτιμάτε.

Συστατικά

  • φλιτζάνι ωμά ή ψητά φιστίκια με κέλυφος
  • κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • πράσο πρώιμης ωρίμανσης πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • μεγάλο εσκαλότ ψιλοκομμένο
  • σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού ή αλεύρι καρύδας
  • φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • χυμό από 1/2 φρέσκο ​​λάιμ
  • Καγιέν αλεσμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Οδηγίες παρασκευής:
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλέστε τα φιστίκια Αιγίνης. Έπειτα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιάσε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το πράσο, το εσκαλότ και το σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε να πάρει μια απαλή βράση. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάστε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε πορτοκάλι, χυμό λάιμ, αλάτι, καγιέν και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι  τροφές της αγάπης.

Οι ξηροί καρποί βοηθούν την ισορροπημένη διατροφή

Απώλεια βάρους με τα αγαπημένα σου φιστίκια

Πρόγραμμα διατροφής για τους αλλεργικούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα βερίκοκα ως ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

Βερίκοκα: Τα βερίκοκα είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου και βιταμίνης C, καθιστώντας τα ιδανικά για την πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Επιπλέον, παρέχουν μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία.

Ιταλική συνταγή ζυμαρικών με λουκάνικο

Αυτό το ιταλικό ζυμαρικό με λουκάνικο είναι ένα νόστιμο και ανακουφιστικό γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Το γευστικό λουκάνικο σε συνδυασμό με την κρεμώδη σάλτσα και τα τρυφερά ζυμαρικά συνθέτουν ένα χορταστικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε μέρα της εβδομάδας. 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Καρπούζι: Δοκιμάστε να φάτε μερικές φέτες καρπούζι αντί να καταφύγετε σε παυσίπονα. Η αναζωογονητική του γεύση θα σας ενυδατώσει, ενώ τα ευεργετικά συστατικά του θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

Γαρύφαλλο: Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου γαρύφαλλου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, στην εξουδετέρωση της κακοσμίας του στόματος και στην προώθηση της οδοντικής υγείας.

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα