Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμυγδαλωτά: Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα;

Αμυγδαλωτά: Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα;

Αμυγδαλωτά: Τα ελληνικά αμυγδαλωτά προσφέρουν μια γεύση της Μεσογείου με την απολαυστική γεύση αμυγδάλου και την τρυφερή υφή τους.


Η ελληνική κουζίνα φημίζεται για τις πλούσιες γεύσεις και τα απολαυστικά γλυκά της. Ανάμεσά τους, τα Αμυγδαλωτά ξεχωρίζουν ως ένα παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα που αναδεικνύει την εξαιρετική γεύση των αμυγδάλων. Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα αμυγδάλου, με τη λεπτή υφή και τη διακριτική γλυκύτητά τους, είναι ιδανικά για κάθε περίσταση. Σε αυτή τη συνταγή, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία δημιουργίας της δικής σας παρτίδας ακαταμάχητων ελληνικών Αμυγδαλωτών.

Συστατικά συνταγής

  • 4 φλιτζάνια αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • Λευκά αμύγδαλα ολόκληρα, για διακόσμηση
  • Ζάχαρη σε σκόνη, για το πασπάλισμα

Προετοιμασία παρασκευής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι η ζάχαρη είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη στα αμύγδαλα.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν σκληρές κορυφές. Τα ασπράδια πρέπει να είναι αφρώδη και να διατηρούν το σχήμα τους όταν σηκώνετε το σύρμα.
  • Διπλώστε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα αμυγδάλων-ζάχαρης. Προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε) και συνεχίστε το δίπλωμα μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να συγκρατείται αλλά να είναι ελαφρώς κολλώδης.
  • Πάρτε ένα μικρό μέρος της ζύμης (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και ανοίξτε το σε ένα μικρό οβάλ ή μισοφέγγαρο σχήμα, που να μοιάζει με αμύγδαλο. Τοποθετήστε το σχηματισμένο μπισκότο στο προετοιμασμένο φύλλο ψησίματος. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ κάθε μπισκότου.
  • Πιέστε απαλά ένα ξεφλουδισμένο ολόκληρο αμύγδαλο στην κορυφή κάθε μπισκότου για διακόσμηση.
  • Ψήστε τα αμυγδαλωτά στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε, γιατί μπορεί να στεγνώσουν.
  • Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα αμυγδαλωτά από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  • Μόλις κρυώσουν, πασπαλίστε ελαφρά τα αμυγδαλωτά με ζάχαρη άχνη. Αυτό προσθέτει μια νότα γλυκύτητας και βελτιώνει την παρουσίασή τους.
  • Σερβίρετε και απολαύστε! Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα αμυγδάλου είναι μια απολαυστική προσθήκη στο απογευματινό τσάι ή μια γλυκιά λιχουδιά που μπορείτε να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

Αποθήκευση

Τα αμυγδαλωτά μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν για μεγαλύτερης διάρκειας αποθήκευση, εξασφαλίζοντας ότι θα έχετε μια απολαυστική λιχουδιά στη διάθεσή σας όποτε το επιθυμείτε.

Τα ελληνικά αμυγδαλωτά προσφέρουν μια γεύση της Μεσογείου με την απολαυστική γεύση αμυγδάλου και την τρυφερή υφή τους. Αυτή η απλή αλλά ικανοποιητική συνταγή σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε αυτές τις παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές στην άνεση της κουζίνας σας. Είτε τα απολαμβάνετε ως απογευματινή απόλαυση είτε τα παρουσιάζετε ως δώρο, αυτά τα γλυκά μπισκότα αμυγδάλου είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν. Μαζέψτε λοιπόν τα υλικά σας, απελευθερώστε τον Έλληνα σεφ ζαχαροπλαστικής που κρύβετε μέσα σας και απολαύστε την απολαυστική εμπειρία της παρασκευής και απόλαυσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε ένα υπέροχο γλυκό ταψιού για όλη την οικογένεια

Γιατί πρέπει να εντάξετε το γάλα αμυγδάλου στη διατροφή σας;

Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό ραβανί

4 γευστικές και δροσιστικές καλοκαιρινές σαλάτες από τη Γαλλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon