Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Αμύγδαλα: Ποια τα οφέλη από την κατανάλωση μιας χούφτας με αμύγδαλα καθημερινά;

Αμύγδαλα: Ποια τα οφέλη από την κατανάλωση μιας χούφτας με αμύγδαλα καθημερινά;

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, καλύπτοντας τις καθημερινές μας ανάγκες σε βιταμίνες και βασικά μέταλλα.


Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και πρέπει να ενσωματωθούν στην κανονική μας διατροφή για να καλύψουν τις καθημερινές μας ανάγκες σε βιταμίνες και βασικά μέταλλα. Για να εξασφαλίσετε επαρκή διατροφή, συνιστάται να καταναλώνετε μια χούφτα αμύγδαλα που έχουν μουλιάσει όλη τη νύχτα και έχουν καθαριστεί σωστά. Εδώ είναι πέντε σημαντικά οφέλη για την υγεία που προσφέρουν τα αμύγδαλα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Όλοι αναγνωρίζουμε τη σημασία των αντιοξειδωτικών για την προστασία των κυττάρων μας από βλάβες και τα αμύγδαλα είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών. Αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα από το οξειδωτικό στρες, τη φλεγμονή και τη γήρανση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών βρίσκεται στη φλούδα του αμυγδάλου, γι’ αυτό καλό είναι να μην το πετάξετε. Τα αμύγδαλα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη λειτουργία της καρδιάς και με αποδεδειγμένα οφέλη για άτομα με νόσο του Αλτσχάιμερ.

Η κατανάλωση 28 γραμμαρίων αμυγδάλων μπορεί να ικανοποιήσει περίπου το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη Ε. Επιπλέον, τα αμύγδαλα είναι φορτωμένα με μαγνήσιο, ένα θρεπτικό συστατικό που εκτελεί περισσότερες από 200 λειτουργίες στον οργανισμό. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου για ένα υγιές άτομο είναι 420 χιλιοστόγραμμα και 28 γραμμάρια αμύγδαλα μπορούν να παρέχουν ένα σημαντικό μέρος αυτής της απαίτησης.

Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, με 28 γραμμάρια να περιέχουν 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Η κατανάλωση μιας χούφτας αμύγδαλα το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας και βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους. Τα αμύγδαλα συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο, το οποίο έχει συσχετιστεί με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Τα αντιοξειδωτικά στα αμύγδαλα βελτιώνουν επίσης την υγεία της καρδιάς και βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, τα αμύγδαλα πιστεύεται ότι βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, καθώς τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να έχουν επιζήμιες συνέπειες. Η συμπερίληψη των αμυγδάλων στη διατροφή μας μπορεί να προσφέρει αυτά τα πολύτιμα οφέλη για την υγεία, καθιστώντας τα μια σημαντική προσθήκη στην καθημερινή μας διατροφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια σνακ είναι κατάλληλα για την υγεία;

Ποιες τροφές βελτιώνουν την όρασή μας;

Γιατί τα αμύγδαλα είναι κατάλληλα για απώλεια βάρους;

Γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό; Ποιο είναι καλύτερο για το έντερό μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon