Διατροφή

Αμύγδαλα: Ποια τα οφέλη από την κατανάλωση μιας χούφτας με αμύγδαλα καθημερινά;

Αμύγδαλα: Ποια τα οφέλη από την κατανάλωση μιας χούφτας με αμύγδαλα καθημερινά;

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, καλύπτοντας τις καθημερινές μας ανάγκες σε βιταμίνες και βασικά μέταλλα.

Τα αμύγδαλα είναι θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και πρέπει να ενσωματωθούν στην κανονική μας διατροφή για να καλύψουν τις καθημερινές μας ανάγκες σε βιταμίνες και βασικά μέταλλα. Για να εξασφαλίσετε επαρκή διατροφή, συνιστάται να καταναλώνετε μια χούφτα αμύγδαλα που έχουν μουλιάσει όλη τη νύχτα και έχουν καθαριστεί σωστά. Εδώ είναι πέντε σημαντικά οφέλη για την υγεία που προσφέρουν τα αμύγδαλα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Όλοι αναγνωρίζουμε τη σημασία των αντιοξειδωτικών για την προστασία των κυττάρων μας από βλάβες και τα αμύγδαλα είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών. Αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα από το οξειδωτικό στρες, τη φλεγμονή και τη γήρανση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών βρίσκεται στη φλούδα του αμυγδάλου, γι’ αυτό καλό είναι να μην το πετάξετε. Τα αμύγδαλα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη λειτουργία της καρδιάς και με αποδεδειγμένα οφέλη για άτομα με νόσο του Αλτσχάιμερ.

Η κατανάλωση 28 γραμμαρίων αμυγδάλων μπορεί να ικανοποιήσει περίπου το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη Ε. Επιπλέον, τα αμύγδαλα είναι φορτωμένα με μαγνήσιο, ένα θρεπτικό συστατικό που εκτελεί περισσότερες από 200 λειτουργίες στον οργανισμό. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου για ένα υγιές άτομο είναι 420 χιλιοστόγραμμα και 28 γραμμάρια αμύγδαλα μπορούν να παρέχουν ένα σημαντικό μέρος αυτής της απαίτησης.

Τα αμύγδαλα είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, με 28 γραμμάρια να περιέχουν 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Η κατανάλωση μιας χούφτας αμύγδαλα το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας και βοηθώντας στη διαχείριση του βάρους. Τα αμύγδαλα συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο, το οποίο έχει συσχετιστεί με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Τα αντιοξειδωτικά στα αμύγδαλα βελτιώνουν επίσης την υγεία της καρδιάς και βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, τα αμύγδαλα πιστεύεται ότι βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, καθώς τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να έχουν επιζήμιες συνέπειες. Η συμπερίληψη των αμυγδάλων στη διατροφή μας μπορεί να προσφέρει αυτά τα πολύτιμα οφέλη για την υγεία, καθιστώντας τα μια σημαντική προσθήκη στην καθημερινή μας διατροφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια σνακ είναι κατάλληλα για την υγεία;

Ποιες τροφές βελτιώνουν την όρασή μας;

Γιατί τα αμύγδαλα είναι κατάλληλα για απώλεια βάρους;

Γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό; Ποιο είναι καλύτερο για το έντερό μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

Γυναίκες αβοκάντο: Γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών C, E, K και B6 και ριβοφλαβίνης, νιασίνης, φυλλικού οξέος, παντοθενικού οξέος, μαγνησίου και καλίου.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας συνιστά να επιδιώκετε να καταναλώνετε δύο φλιτζάνια φρούτα και δύο έως τρία φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Καλές πηγές περιλαμβάνουν τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, τα σταυρανθή λαχανικά (όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι) και τις πιπεριές.