Διατροφή

Αμύγδαλα ωμά: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αμύγδαλα που σας έχουν περισσέψει;

Αμύγδαλα ωμά: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αμύγδαλα που σας έχουν περισσέψει;

Αμύγδαλα ωμά: Τα αμύγδαλα αποτελούν μία από τις δημοφιλέστερες πηγές ενέργειας διατροφικά, με μεγάλη ευελιξία ως προς τις χρήσεις τους.

Έχετε ξεμείνει με μεγάλη ποσότητα από ωμά αμύγδαλα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Νιώθετε πως στερεύετε από ιδέες σιγά σιγά; Κανένα πρόβλημα. Τα αμύγδαλα αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη, θρεπτική διατροφική επιλογή. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στην κουζίνα. Επομένως, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και απολαύστε αμύγδαλα σε ποικιλία παρασκευών. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες ιδέες, τις οποίες ελπίζουμε να βρείτε αρκετά ενδιαφέρουσες και γιατί όχι να τις δοκιμάσετε!

Αμύγδαλα: Πού μπορώ να τα χρησιμοποιήσω;

  • Χρησιμοποιήστε τα για την παρασκευή φρέσκου γάλακτος αμυγδάλου.
  • Αλέστε τα σε αλεύρι και χρησιμοποιήστε τα ως προσθήκη για αρτοσκευάσματα και ψωμί.
  • Προσθέστε μερικά σε ένα τηγάνι για stir fry (όχι αργότερα, αλλά κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος!)
  •  Πασπαλίστε με ό,τι εσείς θέλετε (γάλα, αυγά, αλεύρι, μέλι) και προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Ψήστε τα στο φούρνο για ένα νόστιμο σνακ.
  • Φάτε τα όπως είναι για ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ κάθε στιγμή της ημέρας.
  • Ψήστε τα για μικρό χρονικό διάστημα και προσθέστε στα αγαπημένα σας δημητριακά.
  • Κόψτε τα και προσθέστε τα στο αγαπημένο σας σπιτικό μείγμα granola και ψήστε.
  • Εάν υπάρχουν πραγματικά πολλά ακατέργαστα αμύγδαλα, τοποθετήστε το ένα δίπλα στο άλλο στα όρια του γκαζόν σας για να δημιουργήσετε μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι του παραδοσιακού φράχτη ή/και των συνόρων με βράχους και πέτρες που οριοθετούν τα σύνορα της ιδιοκτησίας του σπιτιού σας.
  • Διακοσμήστε τούρτες, τάρτες, πίτες, κέικ και μπισκότα με σπασμένο αμύγδαλο ή σε φιλέ.
  • Φτιάξτε μπάρες δημητριακών με αμύγδαλο.
  • Εάν σας αρέσει, μπορείτε να πειραματιστείτε με βούτυρο αμυγδάλου αντί για ταχίνι στο πρωινό.
  • Το αμύγδαλο είναι πάρα πολύ ωραίο σε καλλυντικές κρέμες. Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, προσθέσετε έλαιο αμυγδάλου σε προϊόντα ομορφιάς.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται στη γαστρονομία όχι μόνο ως ξηροί καρποί. Μπορούν να γίνουν γάλα, βούτυρο, να χρησιμοποιηθούν ως πρωινό, ως σνακ ή ως επιδόρπιο.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καφές αμυγδάλου: Μια εναλλακτική πρόταση για την καθημερινή σας απόλαυση

Από τι κινδυνεύουμε εάν καταναλώσουμε πάρα πολλά αμύγδαλα;

Ιδέες για γευστικά ταπεράκια με αρκετή πρωτεΐνη για το γραφείο

Panalletes: Το απόλυτο κέρασμα κατευθείαν από την Καταλονία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι η μπανάνα το ιδανικό φρούτο για τη βελτίωση της υγείας μας;

Μπανάνες υγεία: Εκτός από σούπερ νόστιμη, η μπανάνα είναι και σούπερ θρεπτική. Βοηθά τον οργανισμό μας σε πολλά, όπως στην όραση και τις δερματικές παθήσεις, στην καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς.

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

Πρωτεΐνη πηγές: Θέλετε να ενισχύσετε την ποσότητα πρωτεϊνών που καταναλώνετε, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Εδώ θα βρείτε 11 πηγές πρωτεΐνης που θα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της διατροφής σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αμυλούχες τροφές και τη συμβολή τους στην υγεία

Άμυλο διατροφή: Τα άμυλα περιέχουν συμπυκνωμένους υδατάνθρακες, καθιστώντας τα ιδανικά για στιγμές που χρειάζεστε πολλή ενέργεια. Εκτός από τους υδατάνθρακες, είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες Β και φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου, μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και βοήθεια στην απώλεια βάρους.