Διατροφή

Αμύγδαλο καφές: Ανακαλύψτε τη μαγεία του καφέ αμυγδάλου για μοναδικές στιγμές απόλαυσης

Αμύγδαλο καφές: Ανακαλύψτε τη μαγεία του καφέ αμυγδάλου για μοναδικές στιγμές απόλαυσης

Αμύγδαλο καφές: Απολαύστε καφέ αμυγδάλου για μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας, που μετατρέπει την καθημερινή σας συνήθεια σε κάτι ξεχωριστό.

Όταν παραγγέλνετε έναν καφέ διαίτης, τις περισσότερες φορές περιμένετε να είναι πλούσιος, γεμάτος και ίσως ακόμη και μια ολόκληρη γευστική εμπειρία καφέ. Ένα σημαντικό ρόλο για αυτήν την γευστική εμπειρία παίζει και το γάλα αμυγδάλου. Στις μέρες μας το γάλα αμυγδάλου είναι το φυτικό γάλα επιλογής για πολλούς καταναλωτές και πωλείται παντού. Με το γάλα αμυγδάλου πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το γλυκό, κρεμώδες προφίλ του γάλακτος αμυγδάλου. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που το γάλα έστω και αν είναι αμυγδάλου δεν είναι στις αγαπημένες του επιλογές όσον αφορά τον καφέ. Αυτοί λοιπόν που προτιμούν τον καφέ χωρίς γάλα θέλουν να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία καφέ και το καταφέρνουν με τους αρωματικούς καφέδες. Ο δημοφιλέστερος αρωματικός καφές μέχρι και σήμερα είναι ό καφές αμυγδάλου.

Μια εναλλακτική πρόταση καφέ

1 στους 3 Έλληνες προτιμά να πίνει γαλλικό καφέ και εκεί είναι που ο καφές αμυγδάλου κερδίζει με διαφορά. Την επόμενη φορά που θα  επισκεφθείς ένα σουπερ μάρκετ, ρίξε μια ματιά στο ράφι με τους καφέδες. Θα εντυπωσιαστείς από το πόσα διαφορετικά είδη και μάρκες καφέ υπάρχουν. Πάρε έναν καφέ αμυγδάλου και τρέξε σπίτι σου να νιώσεις και εσύ αυτήν την μοναδική εμπειρία. Αν πάλι δεν θέλετε να αγοράσετε αρωματικό καφέ και θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας αυτή τη μαγευτική γεύση, υπάρχει λύση και συνταγή:

  • 2 κ.σ. καφέ στιγμιαίο
  • 2 κ.σ. (30 ml) πολύ ζεστό νερό
  • 170ml γάλα αμυγδάλου
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 κ.γ. (4 gr) αμύγδαλα σε φέτες
  • Γλυκαντικό της επιλογής σας (προαιρετικό)

Ανακατέψτε τον στιγμιαίο καφέ με το ζεστό νερό (το νερό δεν είναι απαραίτητο να έχει βραστεί, απλά να έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία). Έπειτα μπορούμε να ζεστάνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μερικά αμύγδαλα για πολύ λίγα δευτερόλεπτα. Μετά ζεσταίνετε το γάλα αμυγδάλου, προσοχή μην το βράσετε και ρίξτε το μισό κουταλάκι του γλυκού με το εκχύλισμα αμυγδάλου. Χτυπήστε το μείγμα ρίχνοντας ταυτόχρονα το γάλα αμυγδάλου στο φλιτζάνι. Όταν τελειώσουμε και το βάλουμε στο ποτήρι ρίχνουμε από πάνω τις ψητές φέτες αμυγδάλου και σερβίρουμε. Συνήθως σερβίρουμε τον καφέ αμυγδάλου με κουλουράκια κανέλας που ταιριάζουν απόλυτα.

Είτε επιλέξετε έτοιμο καφέ αμυγδάλου, είτε προτιμήσετε να φτιάξετε εσείς ο ίδιος έναν αρωματικό καφέ με αμύγδαλο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Θα μπορέσετε να γευτείτε το αμύγδαλο μέχρι το μεδούλι του. Τα ρουθούνια σας θα γεμίσουν από την εκπληκτική μυρωδιά του και οι γευστικοί σας κάλυκες θα εκστασιαστούν από την συγκλονιστική του γεύση. Δοκιμάστε τον έναν ή τον άλλο τρόπο και δεν θα το μετανιώσετε. Μια εναλλακτική πρόταση για την καθημερινή σας απόλαυση του καφέ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Από τι κινδυνεύουμε εάν καταναλώσουμε πάρα πολλά αμύγδαλα;

Panalletes: Το απόλυτο κέρασμα κατευθείαν από την Καταλονία

Μια χειμωνιάτικη συνταγή με αχλάδι και αμύγδαλο για κέικ χωρίς αλεύρι

Φυτέψτε μια αμυγδαλιά στον κήπο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ανθεκτικό άμυλο είναι απαραίτητο σε μια υγιεινή διατροφή

Ανθεκτικό άμυλο: Η τακτική κατανάλωση τροφών που περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, μαζί με άφθονα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, μπορεί να βελτιώσει την υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας σειράς χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις.

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μοσχάρι στιφάδο

Μοσχάρι στιφάδο: Η εβδομάδα ξεκινάει με μοσχάρι στιφάδο. Ένα φαγητό χορταστικό, θρεπτικό και νόστιμο. Το κρέας σιγοβράζει με τα κρεμμύδια και το γαστρονομικό αποτέλεσμα δεν παίζεται!

Το σημερινό δείπνο έχει νηστίσιμη τάρτα μανιταριών

Νηστίσιμη τάρτα μανιταριών: Τα μανιτάρια είναι το απόλυτο νηστίσιμο φαγητό και πολύ υγιεινό. Για τους αρχαίους Αιγύπτιους θεωρούνταν το ελιξίριο της αθανασίας. Θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών και πρωτεΐνης.

Φτιάχνουμε χαλβά σιμιγδαλένιο με αμύγδαλα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα: Είναι μία από τις πιο κλασικές χειμερινές συνταγές, αν και πολλοί το φτιάχνουν και το καλοκαίρι. Σίγουρα πάντως, είναι μία συνταγή, που είναι και γλυκιά, αλλά και θρεπτική, καθώς περιέχει βασικά συστατικά της ελληνικής κουζίνας, όπως το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα.

Άρωμα ανατολής σε μία συνταγή που θα σας ταξιδέψει

Λιβανέζικα ψωμάκια: Αν συνηθίζετε να φτιάχνετε ψωμί στο σπίτι, αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει. Θα μπορούσατε να τα φάτε είτε σαν συνοδευτικό με το φαγητό σας, είτε να φτιάξετε με αυτά φοβερά σάντουιτς.

Φτιάξτε μοσχάρι κοκκινιστό και διεκδικήστε συγχαρητήρια από όλους

Μοσχάρι κοκκινιστό: Το μοσχάρι αποτελεί βασικό κομμάτι στη διατροφή μικρών και μεγάλων, χάρη στην πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και την πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχει. Όμως ταυτόχρονα πρόκειται για ένα πολύ γευστικό κρέας, το οποίο αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να κλέψει την παράσταση.

Τάρτα μπανάνας με γιαούρτι, εύκολη και υγιεινή

Τάρτα μπανάνας: Η τάρτα μπανάνας είναι ένα υπέροχο γλυκό, που θα το καταναλώσεις σιγά σιγά (αν έχεις εγκράτεια..) χωρίς όμως να σε λιγώσει, ή να σε πιάσει το στομάχι σου, και χωρίς να νιώσεις τύψεις γιατί είναι αρκετά υγιεινό.