Διατροφή

Αμύγδαλο κέικ: Μια χειμωνιάτικη συνταγή με αχλάδι για κέικ χωρίς αλεύρι

Αμύγδαλο κέικ: Μια χειμωνιάτικη συνταγή με αχλάδι για κέικ χωρίς αλεύρι

Αμύγδαλο κέικ: Δοκιμάστε ένα κέικ με αλεσμένα αμύγδαλα αντί για συμβατικό αλεύρι, ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Αχλάδι και τζίντζερ απογειώνουν τη γεύση!

Λαχταρήσατε γλυκό; Θέλετε μια υγιεινή συνταγή, η οποία είναι ταυτόχρονα πεντανόστιμη και φτιάχνεται εύκολα; Αυτό το κέικ φτιάχνεται με αλεσμένο αμύγδαλο χωρίς συμβατικό αλεύρι. Η βάση περιέχει αχλάδια και τζίντζερ για μια πικάντικη επίγευση. Είναι κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και δεν θέλουν να στερηθούν τη γεύση ενός χορταστικού χειμωνιάτικου γλυκού.

Τι θα χρειαστούμε για τη συνταγή

  • 220 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 220 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 300 γραμμάρια τζίντζερ
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 550 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αχλάδια

Παρασκευή γέμισης

  • Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το τζίντζερ. Χώρισε τη βανίλια από το ξυλάκι και ξύσε τους σπόρους. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα όλα σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέστε 400 γραμμάρια ζάχαρης και 700 ml νερό. Αφήστε να βράσει και μετά σιγοβράστε για λίγα λεπτά για να αναπτυχθούν οι γεύσεις.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, εμβαπτίστε προσεκτικά τα αχλάδια στο καυτό υγρό και σιγοβράστε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρέστε τα αχλάδια από το υγρό και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.
  • Στρώστε τη βάση μιας φόρμας κέικ 25εκ. με λαδόχαρτο.
  • Συνδυάστε τα υπόλοιπα 150γραμμάρια ζάχαρη και 100ml νερό σε ένα τηγάνι. Τοποθετήστε τα σε δυνατή φωτιά, σιγοβράζοντας για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να καραμελώσει και στην συνέχεια ρίξτε το στη φόρμα του κέικ.
  • Κόψτε τα δροσισμένα αχλάδια σε φέτες και τοποθετήστε τα προσεκτικά στη ζεστή καραμέλα.

Παρασκευή ζύμης

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C.
  • Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
  • Προσθέτετε τα αυγά σταδιακά, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια βάλτε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίξτε το μίγμα κέικ πάνω από τα αχλάδια και ψήστε στο φούρνο για 30 έως 35 λεπτά, ή μέχρι να σφίξει.
  • Αφήστε να κρυώσει στο ταψί, μετά βγάλτε και αναποδογυρίστε προσεκτικά για να σερβίρετε.

Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο, το οποίο εναρμονίζεται απόλυτα με τις νότες του φθινοπώρου. Επίσης, αποτελεί μία συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους σε κάθε τραπέζι που οργανώνετε. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φυτέψτε μια αμυγδαλιά στον κήπο σας

Φθινοπωρινά σνακ με αμύγδαλο για αυτό το φθινόπωρο

2 εξωτικές συνταγές με αμύγδαλα που σας ταξιδεύουν

Γιατί τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν αμύγδαλα τακτικά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.