Ασφάλιση Υγείας

Δώρο Πάσχα: Όλα όσα θα ισχύσουν

Δώρο Πάσχα: Όλα όσα θα ισχύσουν

Δώρο πάσχα : Tο Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας θα πληρωθεί με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης. Δείτε πως υπολογίζεται και πότε θα καταβληθεί.

 Με μεικτή χρηματοδότηση θα πληρωθεί εφέτος το Δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους που είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ  και που βρίσκονται ή και βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας από τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Το Δώρο Πάσχα φέτος θα καταβληθεί  έως την Μεγάλη Τετάρτη που φέτος  πέφτει στις 28 Απριλίου.

Το Δώρο Πάσχα θα πληρωθεί στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σε δύο δόσεις.  Πιο συγκεκριμένα το κράτος πληρώνει κατευθείαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων  αναλογικά για την περίοδο που βρέθηκαν σε αναστολή τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021, και ως  βάση έχει τα 534 ευρώ που είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Τι θα ισχύσει

  • Ο εργοδότης η  επιχείρηση  καλείται να πληρώσει αναλογικά για την  περίοδο που ο εργαζόμενος εργάστηκε κανονικά και με βάση τον μισθό που παίρνει . Τώρα για όσους  εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή  από τον  Ιανουάριο του 2021 μέχρι και το Πάσχα θα λάβουν από το κράτος το ποσό 267 ευρώ, αφού κάθε μήνας αναστολής εργασίας αντιστοιχεί σε 67 ευρώ.

Παραδείγματα

  1. Εργαζόμενος με αρχικό μισθό 800 ευρώ, που ήταν σε αναστολή από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2021, και  τον Απρίλιο γύρισε στην επιχείρηση που εργάζεται θα πάρει:
  2.  Από το κράτος 200 ευρώ
  3.  Από τον εργοδότη 100 ευρώ
  4. Συνολικά το Δώρο του  Πάσχα θα ανέρχεται στα 300 ευρώ.

  1. Για τους εργάζονται το δώρο του Πάσχα αντιστοιχεί σε μισό μηνιαίο μισθό. Καταβάλλεται ολόκληρο όταν  η σχέση εργασίας εργαζόμενου με τον εργοδότη είχε διαρκέσει όλη την χρονική περίοδο. Δηλαδή από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.
  2. Όσοι δεν έχουν δουλέψει ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται αναλογία στο Δώρο του Πάσχα, το οποίο υπολογίζεται  ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού για κάθε 8 ημέρες που διαρκεί η εργασιακή σχέση.
  3.  Το Δώρο του  Πάσχα αναλογεί και στον χρόνο που διήρκεσε η εργασιακή σχέση,  έτσι δικαιούνται και οι μισθωτοί που έχουν ήδη φύγει από την εργασία τους, Είτε γιατί απολύθηκαν , είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς. Το Δώρο Πάσχα  επιτρέπεται να καταβάλλεται μόνο σε χρήμα.

Ακολουθεί βίντεο για την καταβολή του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Google doodle: Γιορτάζουν τα 151 χρονιά του μουσείου τέχνης

Πάσχα στο χωριό με self test θέλει η κυβέρνηση - Πότε αποφασίζουν οι επιστήμονες

Δημοκρατικοί πιέζουν τον Μπάιντεν να δώσει εντολή εμβολιασμού μελών του στρατού που διστάζουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό, αναμένεται να ανοίξει κάπου στα μέσα Ιουνίου και ο αριθμός των δικαιούχων να σπάει το ρεκόρ προηγούμενων χρόνων.

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

Εστίαση : Τα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση της

Εστίαση : Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.