Ασφάλιση Υγείας

Αναστολές Απριλίου: Σε αυτούς τους κλάδους θα δοθούν

Αναστολές Απριλίου: Σε αυτούς τους κλάδους θα δοθούν

Αναστολές Απριλίου: Από την μία έχουμε τις οικονομικές πιέσεις, από την άλλη ότι κάποιοι κλάδοι πρέπει να παραμείνουν κλειστά για το καλό της δημόσιας υγείας δημιουργεί μεγάλες πιέσεις για το τι θα ισχύσει με τις αναστολές.

Πιο συγκεκριμένα πολλές από τις επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται κλειστές υπό κρατική εντολή και όλο τον μήνα Απρίλιο προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία και να μην υπάρξει εξάπλωση των κρουσμάτων που θα αποβεί μοιραία.

Υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν αλλά με συγκεκριμένους κανόνες έχοντας ως αποτέλεσμα να μην σημειώσουν τον απαιτούμενο τζίρο και έτσι να χρειάζονται οικονομικές ενισχύσεις που όμως θα πιέσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία της χώρας.

Για όλους τους παραπάνους λόγους έχει αποφασιστεί ότι σίγουρα  θα παραμείνουν σε αναστολή οι ακόλουθοι κλάδοι αλλά και οι προϋποθέσεις για όσους θα ανοίξουν μέσα στον Απρίλιο. Παρακάτω τα αναλύουμε αναλυτικά

Τι θα ισχύσει με τις επιχειρήσεις

  1. Όλες, όσες θα είναι κλειστές όλο τον μήνα Απρίλιο δικαιούται επιστρεπτέες προκαταβολές, αλλά και να θέσουν το ποσοστό των εργαζομένων τους σε αναστολή από 1-30 Απριλίου.
  2. Όλες όσες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι μία ημερομηνία του Απριλίου, π.χ. από 1-10, τότε σίγουρα θα μπορούν να θέσουν σε αναστολές όλο το προσωπικό τους μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία. Μένει να ξεκαθαριστεί αν θα μπορούν και για το επόμενο η μεθεπόμενο μήνα από την λειτουργία τους.

Σκέψεις για τις ανοιχτές επιχειρήσεις

  • Επικρατέστερο ακούγετε το σενάριο , ότι οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις θα μπορούν να θέσουν σε αναστολές το προσωπικό τους ολόκληρο τον μήνα. Διότι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι έχουν πληγή αρκετά και γιατί θέλει να μειώσει και το ποσοστό των ανέργων.

Σκέψεις για τις ανοιχτούς πληττόμενους κλαδους

 

Οι επιχειρήσεις που μεν είναι ανοικτές αλλά θεωρούνται πληττόμενες έχουν σκεφτεί τρεις πιθανές εκδοχές για το μέλλον τους

  1. Να παραμείνουν στην κρατική ενίσχυση και για όλο τον μήνα Απρίλιο
  2. Να περιοριστεί η λίστα των πλητόμενων επιχειρήσεων βάση ΚΑΔ και έτσι να μείνουν οι επιχειρήσεις που το έχουν πραγματικά ανάγκη
  3. Να καταργηθεί (αν και απίθανο), εντελώς η λίστα ΚΑΔ, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και να ισχύει μόνο αυτή για τις κλειστές με κρατική εντολή.

Ακολουθεί βίντεο σχετικό με τις αναστολές


 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

534 επίδομα: Τι θα ισχύσει για τις ανοιχτές επιχειρήσεις

Αναστολές Μαίου Ανακοίνωση: Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται;;

Αναστολές Απριλίου ΚΑΔ: Ποιοι μένουν εκτός ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός : Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό, αναμένεται να ανοίξει κάπου στα μέσα Ιουνίου και ο αριθμός των δικαιούχων να σπάει το ρεκόρ προηγούμενων χρόνων.

Γυμναστήρια Παιδότοποι : Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

Γυμναστήρια Παιδότοποι : ΤΟ υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι από 28-30 Μαίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

Εστίαση : Τα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση της

Εστίαση : Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.