Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Πεζοναύτες: Η διστακτικότητα των εμβολίων αποτελεί πρώιμο τεστ για τον Μπάιντεν ως Πρόεδρο

ΗΠΑ Πεζοναύτες: Η διστακτικότητα των εμβολίων αποτελεί πρώιμο τεστ για τον Μπάιντεν ως Πρόεδρο

Τον Μάρτιο, επτά δημοκρατικοί νομοθέτες με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Jimmy Panetta της Καλιφόρνιας έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Μπάιντεν ζητώντας να εκδώσει διάταξη για «παραίτηση από συγκατάθεση εμβολιασμού» που ουσιαστικά θα υποχρεώνει τα μέλη του στρατού να λαμβάνουν εμβολιασμούς, ανέφερε η Navy Times.

ΗΠΑ Πεζοναύτες: Σχεδόν το 40% των πεζοναυτών των ΗΠΑ στους οποίους ήταν να χορηγηθεί το εμβόλιο covid, αρνήθηκε. Η διστακτικότητα πολλών πεζοναυτών των ΗΠΑ να λάβει εμβολιασμούς θα μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστικό σημείο για τον Πρόεδρο Μπάιντεν, καθώς ορισμένοι Δημοκρατικοί τον πιέζουν να δώσει εντολή εμβολιασμού για μέλη της υπηρεσίας. Σχεδόν το 40% των πεζοναυτών των ΗΠΑ στους οποίους πήγε να χορηγηθεί το εμβόλιο μειώθηκε, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 75.500 πεζοναύτες που έχουν λάβει το εμβόλιο και περίπου 48.000 που έχουν απορρίψει το εμβόλιο. Ωστόσο, περισσότεροι από 100.000 πεζοναύτες δεν έχουν ακόμη λάβει το εμβόλιο κορωνοϊού. “Κατανοούμε πλήρως ότι η ευρεία αποδοχή του εμβολίου COVID-19 μας παρέχει τα καλύτερα μέσα για να νικήσουμε αυτήν την πανδημία. Το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης στα εμβόλια. Το εμβόλιο είναι εθελοντικό για όλο το προσωπικό αυτή τη στιγμή επειδή τα εμβόλια έχουν εγκριθεί υπό την Εξουσιοδότηση Έκτακτης Ανάγκης από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων “, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Marine Corps, καπετάνιος Andrew Wood.

Τον Μάρτιο, επτά δημοκρατικοί νομοθέτες με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Jimmy Panetta της Καλιφόρνιας έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Μπάιντεν ζητώντας να εκδώσει διάταξη για «παραίτηση από συγκατάθεση εμβολιασμού» που ουσιαστικά θα υποχρεώνει τα μέλη του στρατού να λαμβάνουν εμβολιασμούς, ανέφερε η Navy Times. “Ο εμβολιασμός κάθε επιλέξιμου μέλους θα βελτιώσει την ετοιμότητα και θα έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες στις οποίες υπηρετούν”, δήλωσε η Panetta σύμφωνα με την Navy Times. «Η απαίτηση της DOD για τη λήψη  εμβολιασμού μετά από συγκατάθεση δεν είναι μόνον επιβλαβής για την εθνική μας ασφάλεια, αλλά αντίθετη προς τα συμφέροντα των μελών της υπηρεσίας, των οικογενειών τους, των κοινοτήτων και των συναδέλφων τους».

Η στρατιωτική ηγεσία ενέκρινε το θέμα. Ο Γενικός Διευθυντής της Πολεμικής Αεροπορίας Τζεφ Ταλιαφέρο, αντιπρόεδρος επιχειρήσεων για το Κοινό Επιτελείο, δήλωσε στο Κογκρέσο τον Φεβρουάριο ότι “πολύ πρώιμα στοιχεία” υποδηλώνουν ότι μόνον τα δύο τρίτα των μελών της υπηρεσίας που τους προσφέρθηκε το εμβόλιο έχουν αποδεχτεί. Αυτό είναι υψηλότερο από το ποσοστό για τον γενικό πληθυσμό, το οποίο έδειξε μια πρόσφατη έρευνα από το Οικογενειακό Ίδρυμα Kaiser περίπου στο 50%.

Οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών κάνουν εκστρατείες υπέρ του εμβολίου. Διανέμουν επιστημονικά δεδομένα, δημοσιεύουν βίντεο, ακόμη και αναρτούν φωτογραφίες ηγετών που εμβολιάστηκαν.Πολλοί Αμερικανοί έχουν εκφράσει τους φόβους τους για το λεγόμενο διαβατήριο εμβολίων που θα υπαγορεύει τι επιτρέπεται στους Αμερικανούς να κάνουν, αν και δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα θεσπιστεί ένα τέτοιο σύστημα.Παρ’ όλα αυτά, ορισμένες ιδιωτικές οντότητες απαιτούν από τους φοιτητές να λάβουν εμβολιασμούς, όπως κολέγια, το Πανεπιστήμιο Oakland στο Μίσιγκαν, το Πανεπιστήμιο Cornell στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϋ και το Πανεπιστήμιο Brown στο Ρόουντ Άιλαντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μαθητές λυκείου στις ΗΠΑ αισθάνονται την αίσθηση της φυσιολογικότητας μετά το άνοιγμα του εμβολίου COVID στις ηλικίες 16 & 17

Ο ΠΟΥ κατά των διαβατηρίων εμβολίων κορωνοϊού προς το παρόν, λέει η εκπρόσωπος

Διαφημιστική εκστρατεία της αμερικανικής κυβέρνησης για να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό

Μισό εκατομμύριο θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στην Αμερική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».