Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Πεζοναύτες: Η διστακτικότητα των εμβολίων αποτελεί πρώιμο τεστ για τον Μπάιντεν ως Πρόεδρο

ΗΠΑ Πεζοναύτες: Η διστακτικότητα των εμβολίων αποτελεί πρώιμο τεστ για τον Μπάιντεν ως Πρόεδρο

Τον Μάρτιο, επτά δημοκρατικοί νομοθέτες με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Jimmy Panetta της Καλιφόρνιας έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Μπάιντεν ζητώντας να εκδώσει διάταξη για «παραίτηση από συγκατάθεση εμβολιασμού» που ουσιαστικά θα υποχρεώνει τα μέλη του στρατού να λαμβάνουν εμβολιασμούς, ανέφερε η Navy Times.

ΗΠΑ Πεζοναύτες: Σχεδόν το 40% των πεζοναυτών των ΗΠΑ στους οποίους ήταν να χορηγηθεί το εμβόλιο covid, αρνήθηκε. Η διστακτικότητα πολλών πεζοναυτών των ΗΠΑ να λάβει εμβολιασμούς θα μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστικό σημείο για τον Πρόεδρο Μπάιντεν, καθώς ορισμένοι Δημοκρατικοί τον πιέζουν να δώσει εντολή εμβολιασμού για μέλη της υπηρεσίας. Σχεδόν το 40% των πεζοναυτών των ΗΠΑ στους οποίους πήγε να χορηγηθεί το εμβόλιο μειώθηκε, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 75.500 πεζοναύτες που έχουν λάβει το εμβόλιο και περίπου 48.000 που έχουν απορρίψει το εμβόλιο. Ωστόσο, περισσότεροι από 100.000 πεζοναύτες δεν έχουν ακόμη λάβει το εμβόλιο κορωνοϊού. “Κατανοούμε πλήρως ότι η ευρεία αποδοχή του εμβολίου COVID-19 μας παρέχει τα καλύτερα μέσα για να νικήσουμε αυτήν την πανδημία. Το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης στα εμβόλια. Το εμβόλιο είναι εθελοντικό για όλο το προσωπικό αυτή τη στιγμή επειδή τα εμβόλια έχουν εγκριθεί υπό την Εξουσιοδότηση Έκτακτης Ανάγκης από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων “, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Marine Corps, καπετάνιος Andrew Wood.

Τον Μάρτιο, επτά δημοκρατικοί νομοθέτες με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Jimmy Panetta της Καλιφόρνιας έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Μπάιντεν ζητώντας να εκδώσει διάταξη για «παραίτηση από συγκατάθεση εμβολιασμού» που ουσιαστικά θα υποχρεώνει τα μέλη του στρατού να λαμβάνουν εμβολιασμούς, ανέφερε η Navy Times. “Ο εμβολιασμός κάθε επιλέξιμου μέλους θα βελτιώσει την ετοιμότητα και θα έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες στις οποίες υπηρετούν”, δήλωσε η Panetta σύμφωνα με την Navy Times. «Η απαίτηση της DOD για τη λήψη  εμβολιασμού μετά από συγκατάθεση δεν είναι μόνον επιβλαβής για την εθνική μας ασφάλεια, αλλά αντίθετη προς τα συμφέροντα των μελών της υπηρεσίας, των οικογενειών τους, των κοινοτήτων και των συναδέλφων τους».

Η στρατιωτική ηγεσία ενέκρινε το θέμα. Ο Γενικός Διευθυντής της Πολεμικής Αεροπορίας Τζεφ Ταλιαφέρο, αντιπρόεδρος επιχειρήσεων για το Κοινό Επιτελείο, δήλωσε στο Κογκρέσο τον Φεβρουάριο ότι “πολύ πρώιμα στοιχεία” υποδηλώνουν ότι μόνον τα δύο τρίτα των μελών της υπηρεσίας που τους προσφέρθηκε το εμβόλιο έχουν αποδεχτεί. Αυτό είναι υψηλότερο από το ποσοστό για τον γενικό πληθυσμό, το οποίο έδειξε μια πρόσφατη έρευνα από το Οικογενειακό Ίδρυμα Kaiser περίπου στο 50%.

Οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών κάνουν εκστρατείες υπέρ του εμβολίου. Διανέμουν επιστημονικά δεδομένα, δημοσιεύουν βίντεο, ακόμη και αναρτούν φωτογραφίες ηγετών που εμβολιάστηκαν.Πολλοί Αμερικανοί έχουν εκφράσει τους φόβους τους για το λεγόμενο διαβατήριο εμβολίων που θα υπαγορεύει τι επιτρέπεται στους Αμερικανούς να κάνουν, αν και δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα θεσπιστεί ένα τέτοιο σύστημα.Παρ’ όλα αυτά, ορισμένες ιδιωτικές οντότητες απαιτούν από τους φοιτητές να λάβουν εμβολιασμούς, όπως κολέγια, το Πανεπιστήμιο Oakland στο Μίσιγκαν, το Πανεπιστήμιο Cornell στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϋ και το Πανεπιστήμιο Brown στο Ρόουντ Άιλαντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μαθητές λυκείου στις ΗΠΑ αισθάνονται την αίσθηση της φυσιολογικότητας μετά το άνοιγμα του εμβολίου COVID στις ηλικίες 16 & 17

Ο ΠΟΥ κατά των διαβατηρίων εμβολίων κορωνοϊού προς το παρόν, λέει η εκπρόσωπος

Διαφημιστική εκστρατεία της αμερικανικής κυβέρνησης για να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό

Μισό εκατομμύριο θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στην Αμερική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.