Ασφάλιση Υγείας

Αναστολές Απριλίου: Δόθηκε παράταση στις αιτήσεις

Αναστολές Απριλίου: Δόθηκε παράταση στις αιτήσεις

Αναστολές Απριλίου: Από την 01/04/20, άνοιξε το σύστημα για την δήλωση αναστολών του Απριλίου αλλά και το δελτίο τύπου για το τι ισχύει με τις αναστολές και τις κλειστές ,ανοιχτές και πληττόμενες επιχειρήσεις.

Δόθηκε παράταση στις αναστολές Απριλίου και ταυτόχρονα εκδόθηκε το δελτίο τύπου για το τι ισχύει για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 και ώρα 12:00 άνοιξε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για  να υποβάλουν οι λογιστές τις   δηλώσεις αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Απρίλιο του 2021.

Περιθώρια δήλωσης αναστολών

  • Από 1/4/2021 και μέχρι την Παρασκευή 9/4/2021 έχουν οι λογιστές το περιθώριο να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που που είτε θα αφορούν όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος τού.
  • Από τις 10/4/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων,  χωρίς όμως να έχουν  τη δυνατότητα να μεταβάλλουν τις δηλώσεις για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 9/4/2021.
  • Υπενθυμίζεται  ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις δε περιπτώσεις που πρέπει να υπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Α. Επιχειρήσεις – εργοδότες που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σε όλη την χώρα

  • Όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει διακοπεί λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, είναι υποχρεωμένοι να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που τους  απασχολούν σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες.

Β. Επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει διακοπεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σε περιοχές που είναι κόκκινες

  • Όσες επιχειρήσεις – εργοδότες εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα σε περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο με το κόκκινο χρώμα και υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει διακοπεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής  ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, είναι υποχρεωμένοι να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. \

Ακολουθεί βίντεο για τις αναστολές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν η ζαχαροπλαστική γίνεται παιχνίδι

Πότε η αποτρίχωση στην ηβική περιοχή ενέχει κινδύνους

Ο χυμός ντομάτας θωρακίζει την καρδιά και βοηθά στην πέψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίδομα ειδικού σκοπού 534 ευρώ : ξεκίνησαν οι δηλώσεις ευπαθών ομάδων

Επίδομα ειδικού σκοπού 534 ευρώ : Για τον μήνα Ιούνιο 2021, δίνεται η δυνατότητα  υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που ανήκουν σε ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ και οι οποίοι υπάγονται στην αριθμ.  39363/1537/30-9-2020 (Β’ 4262) ΚΥΑ.

Κορωνοιός : Ενισχύει την εξάπλωση ανθεκτικών στα φάρμακα υπερμυκητών

Κορωνοιός :  Η Βραζιλία ανέφερε τις πρώτες περιπτώσεις μιας πιθανώς θανατηφόρου μυκητιασικής λοίμωξης που  που γίνεται όλο και πιο ανθεκτική στα αντιμυκητιασικά φάρμακα.Η χώρα ήταν σε εγρήγορση για την αναδυόμενη μόλυνση από το 2016, όταν το πρώτο ξέσπασμα στην Αμερική αναφέρθηκε στη Βενεζουέλα.