Greek English French German Italian
Pin It

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ έχουν εντοπίσει ένα μόριο που χρησιμεύει ως φυσική προστασία ενάντια σε ένα από τα πιο κοινά παθογόνα του εντέρου.

Το προπιονικό, ένα υποπροϊόν του μεταβολισμού από μια ομάδα βακτηρίων που ονομάζεται Bacteroides, αναστέλλει την ανάπτυξη της σαλμονέλας στην εντερική οδό των ποντικών , σύμφωνα με τους ερευνητές. Το εύρημα μπορεί να βοηθήσει να εξηγηθεί γιατί μερικοί άνθρωποι είναι καλύτερα σε θέση να καταπολεμήσουν τη μόλυνση από Salmonella και άλλα παθογόνα του εντέρου και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καλύτερων στρατηγικών θεραπείας . Ένα έγγραφο που περιγράφει το έργο θα δημοσιευθεί στις 26 Ιουλίου στο Cell Host and Microbe .

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το προπιονικό δεν προκαλεί την ανοσολογική απόκριση για να αποτρέψει τον παθογόνο παράγοντα. Αντ 'αυτού, το μόριο παρατείνει τον χρόνο που χρειάζεται ο παθογόνος παράγοντας για να αρχίσει να διαιρείται αυξάνοντας την εσωτερική του οξύτητα. Οι μολύνσεις από σαλμονέλα προκαλούν συχνά διάρροια, πυρετό και κράμπες στην κοιλιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι ανακάμπτουν μέσα σε τέσσερις έως επτά ημέρες. Ωστόσο, η ασθένεια μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτεί νοσηλεία σε ορισμένους ασθενείς.

Η σαλμονέλα προκαλεί περίπου 1,2 εκατομμύρια ασθένειες, 23,000 νοσηλείες και 450 θανάτους σε εθνικό επίπεδο κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται από μολυσμένα τρόφιμα.

Διαφορετικές απαντήσεις στην έκθεση

"Οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς την ανταπόκρισή τους σε βακτηριακές λοιμώξεις, μερικοί άνθρωποι μολύνονται και κάποιοι όχι, κάποιοι αρρωσταίνουν και άλλοι παραμένουν υγιείς και κάποιοι διαδίδουν τη μόλυνση ενώ άλλοι το καθιστούν σαφές", δήλωσε ο Denise Monack, Ph.D., καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας και ανώτερος συντάκτης της εργασίας. «Είναι ένα πραγματικό μυστήριο για να καταλάβουμε γιατί βλέπουμε αυτές τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. Το εύρημα μας μπορεί να ρίξει φως σε αυτό το φαινόμενο».

Για χρόνια, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν διαφορετικά στελέχη ποντικών για να καθορίσουν πώς τα διάφορα γονίδια θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ευαισθησία σε λοίμωξη από παθογόνα του εντέρου. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές έχουν εξετάσει πώς η μεταβλητότητα των βακτηρίων του εντέρου σε αυτά τα ποντίκια μπορεί να συνεισφέρει στις διαφορετικές αντιδράσεις τους στα παθογόνα.

«Τα μικροβιοτικά του εντέρου είναι ένα απίστευτα περίπλοκο οικοσύστημα. Τα τρισεκατομμύρια βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες σχηματίζουν πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις με τον οικοδεσπότη και ο ένας τον άλλον σε ένα πυκνά γεμάτο, ετερογενές περιβάλλον», δήλωσε η Amanda Jacobson, επικεφαλής συγγραφέας και πτυχιούχος φοιτητής μικροβιολογίας ανοσολογία. "Λόγω αυτού, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν τα μοναδικά μόρια από συγκεκριμένα βακτήρια στο έντερο που είναι υπεύθυνα για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως αντοχή στα παθογόνα."

Pin It

Cook name