Greek English French German Italian

Νέα Υγείας

Μυστικό στη σχέση μεταβολικού συνδρόμου και εφηβείας

Ο ύπνος εμπλέκεται στην εκδήλωση μεταβολικού συνδρόμου, σε κορίτσια που είναι στην εφηβεία, επισημαίνει νέα έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «JAMA Pediatrics». Η νέα έρευνα ανέλυσε δεδομένα που αφορούσαν πάνω από 800…
04 Ιουνίου, 2020
Επιστημονικά Νέα
Pin It

Η νέα μορφή κάνναβης  που έχει γίνει μόδα σε μαθητές και μαθήτριες  13 και 14 χρόνων. Το όνομά της skunk (κάνναβη υψηλής δραστικότητας) που θερίζει στα σχολεία της Αθήνας. Οι dealers αλωνίζουν στα σχολεία ψάχνοντας τα θύματά τους, ενώ τα αλβανικά καρτέλ θησαυρίζουν έχοντας μεταφέρει τις καλλιέργειές τους ακόμη και στις παρυφές της Αθήνας.

Μαθητές, ακόμα και από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, μυούνται από εξωσχολικούς dealers και γίνονται περιστασιακοί χρήστες skunk (κάνναβη υψηλής δραστικότητας), δημιουργώντας μια κατάσταση που κάνει τους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών να ανησυχούν έντονα για την εξέλιξη του φαινομένου, κάνοντας λόγο για μια μόδα που τείνει να γίνει κανονικότητα.

«Κάθε χρόνο βλέπουμε ότι χαμηλώνει ο ηλικιακός δείκτης των μαθητών που μυούνται στην κάνναβη. Φέτος για πρώτη φορά οι πληροφορίες μας λένε ότι μαθητές ακόμη και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού δοκιμάζουν skunk», επισημαίνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., και προσθέτει: «Μάλιστα στις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου καλλιεργείται η κουλτούρα του χρήστη κάνναβης. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα μαθητών σε λύκεια της Αθήνας, οι οποίοι στο πλαίσιο ενημέρωσης των αξιωματικών της Δίωξης για τα ναρκωτικά όχι μόνο είχαν άποψη, αλλά ήταν πεπεισμένοι ότι το skunk δεν βλάπτει. Μάλιστα έδειξαν να είναι και πολύ “διαβασμένοι” για το τι συμβαίνει στην Ολλανδία όπου η χρήση του χόρτου είναι νόμιμη. Η πρόσβαση στο Internet βοηθάει στην εξάπλωση όλης αυτής της κουλτούρας της κάνναβης».

Τι είναι το skunk

Τι είναι όμως το skunk που έχει γίνει η νέα μόδα στις μαθητικές κοινότητες; Πρόκειται στην ουσία για κάνναβη που στην πιάτσα αποκαλείται «skunk, το δυνατό χόρτο», ενώ επιστημονικά ονομάζεται «κάνναβη υψηλής δραστικότητας». Ο καλλιεργητής μέσω μιας συγκεκριμένης διαδικασίας έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει τον κύκλο ζωής ενός δενδρυλλίου σε βαθμό που να ανθοφορεί μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες και παράλληλα να καταλαμβάνει μικρότερο χώρο αφού μειώνεται ο όγκος του. Ετσι, η καλλιέργεια εσωτερικού χώρου, η λεγόμενη υδρoπονική, επιτυγχάνει μεγάλη και γρήγορη παραγωγή «δυνατού χόρτου», αφού δεν απαιτούνται τεράστια δενδρύλλια κάνναβης που κάνουν πολλούς μήνες να ανθίσουν και παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα στα καρτέλ να δημιουργήσουν σε εσωτερικούς χώρους συνθήκες που προσομοιάζουν ή σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερες από το εξωτερικό περιβάλλον. Στην υδροπονική καλλιέργεια τα βασικά θρεπτικά στοιχεία για την ανάπτυξη των φυτών παρέχονται με λιπάσματα, τα οποία φυσικά προστίθενται και στις εξωτερικές καλλιέργειες, ενώ οι απαραίτητες λοιπές συνθήκες ανάπτυξης των δενδρυλλίων εξασφαλίζονται με τεχνικά μέσα. Ο φωτισμός του υδροπονικού φυτωρίου παρέχεται από διαφόρων ειδών λυχνίες (νατρίου, φθορισμού, αλογόνου) που εξομοιώνουν τον τεχνητό φωτισμό με το χρωματικό φάσμα του ηλιακού φωτός κατά τις διάφορες εποχές του έτους. Χρησιμοποιούνται επίσης ανεμιστήρες, συσκευές εξαερισμού, ιονιστές, αφυγραντήρες χώρου, όργανα μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας.

Με τον τρόπο αυτό οι εγκληματικές ομάδες μειώνουν το ρίσκο εντοπισμού τους από τις διωκτικές αρχές, αφού οι «δουλειές» γίνονται σε κλειστούς και άρα ελεγχόμενους χώρους, ενώ αυξάνουν την ταχύτητα ανάπτυξης των φυτών, βελτιώνοντας και την ποιότητα του παράνομου προϊόντος. Βέβαια αυτή η διαδικασία αυξάνει το κόστος παραγωγής και άρα την τιμή διάθεσής του. Στις καλλιέργειες εσωτερικών χώρων αξιοσημείωτη είναι η δράση οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που συγκροτούνται από υπηκόους του Βιετνάμ.

Pin It

Cook name