Σεξουαλική Υγεία

Αρκετό σεξ: Υπάρχει αντικειμενική συχνότητα που θεωρείται ιδανική;

Αρκετό σεξ: Υπάρχει αντικειμενική συχνότητα που θεωρείται ιδανική;

Αρκετό σεξ: Κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε άνθρωπος ικανοποιείται διαφορετικά. Τι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ως προς την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής;

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν κάνετε αρκετό σεξ ενώ είστε σε μια σχέση, σίγουρα δεν θα ήσασταν οι μόνοι. Συχνά το ερώτημα τίθεται όταν υπάρχει ένα αίσθημα αποσύνδεσης στην σχέση. Η έλλειψη ενθουσιασμού ή «σπίθας» μεταξύ σας συνεπάγεται έλλειψη σεξ. Όμως άλλες φορές, οι άνθρωποι μπορεί να νιώθουν αρκετά ικανοποιημένοι στις σχέσεις τους. Εξωτερικές επιρροές – όπως το να ακούτε άλλους ανθρώπους να μιλούν για το πόσο ή πόσο λίγο σεξ κάνουν στις σχέσεις τους – μπορεί να σας κάνουν να αρχίσετε να αμφισβητείτε τη δική σας.

Πρώτα πρώτα: Αρκετά για ποιον;

Δεν υπάρχει φυσιολογικό. Δεν υπάρχει “σωστή” ποσότητα σεξ. Δεν υπάρχει κανένας μαγικός αριθμός που να λειτουργεί για κάθε ζευγάρι ατόμων. Πόσο συχνά τα ζευγάρια πρέπει να κάνουν σεξ θα ποικίλλει πάντα ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες των συγκεκριμένων ατόμων που εμπλέκονται. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι με το σεξ μία φορά κάθε λίγους μήνες, ενώ άλλοι θα το θεωρούσαν βασικά μια σχέση χωρίς σεξ. Και φυσικά, σε κάποιους αρέσει να έχουν μια σχέση χωρίς φύλο, είτε επειδή ανήκουν στο ασεξουαλικό φάσμα είτε επειδή το προτιμούν έτσι. Όλα εξαρτώνται από το άτομο και όλες οι προτιμήσεις ισχύουν.

Μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι δεν κάνουν αρκετό σεξ επειδή συγκρίνουν τη σχέση τους με το πώς ήταν στο παρελθόν. Αλλά ακόμη και η μείωση της συχνότητας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα. Είναι φυσιολογικό το σεξουαλικό μας ενδιαφέρον να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και να νιώθουμε λιγότερο έντονη επιθυμία. Μερικές φορές βρίσκεστε απλώς σε μια χρονική περίοδο που δεν θέλετε να κάνετε σεξ, και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Το πραγματικό ερώτημα, σημειώνει, είναι αν ο κάθε σύντροφος χωριστά νιώθει ότι κάνει ένα ικανοποιητικό σεξ – όπως κι αν του φαίνεται αυτό προσωπικά. Νιώθετε ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή όπως είναι τώρα; Ο σύντροφός σας;

Τι μετράει ως σεξ ούτως ή άλλως; Εάν εστιάζετε στην “πράξη” (ό,τι κι αν είναι αυτό για εσάς) και στη συχνότητα αυτών, τότε εστιάζετε σε λάθος πράγμα. Δεν πρόκειται μόνο για το” να το κάνεις “ή τον έλεγχο του κουτιού. Το θέμα του σεξ, από τη δική μου άποψη, είναι να μοιράζεσαι την ευχαρίστηση με τον σύντροφό σου και να νιώθεις συνδεδεμένος στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το τι κάνεις με τα μέρη του σώματός σου και ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία αν εσείς και ο σύντροφός σας κάνετε μια συγκεκριμένη πράξη ορισμένες φορές. Έχει να κάνει με το πόσο συνδεδεμένοι νιώθετε οι δυο σας και πόση ευχαρίστηση απολαμβάνετε στη σχέση σας.

Σκεφτείτε αν θέλετε περισσότερη ευχαρίστηση και εάν αισθάνεστε αρκετή σύνδεση στη σχέση σας. Και ρωτήστε τον σύντροφό σας για το αν θα του άρεσε περισσότερα από αυτά τα πράγματα. Αν ναι, δώστε προτεραιότητα σε αυτό. Αυτό μπορεί να σημαίνει πιο συχνά σεξ ή οποιοσδήποτε άλλος τρόπος να γεφυρώσετε δημιουργικά το χάσμα. Το θέμα, όπως πάντα είναι όταν πρόκειται για το σεξ: Απλώς επικεντρωθείτε στο να κάνετε αυτό που πραγματικά κάνει εσάς και τον σύντροφό σας να αισθάνεστε καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς αντιμετωπίζεται ο σεξουαλικός εθισμός;

Ενισχύστε φυσικά την ερωτική σας διάθεση

Πώς να γίνει βιώσιμη μια σχέση στο εργασιακό σας περιβάλλον

Λάθη στο σεξ που σκοτώνουν τη διασκέδαση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι οργασμοί κάνουν καλό στην ψυχική σας υγεία

Οργασμός οφέλη ψυχική υγεία: Καταρχάς, μέσω της διαδικασίας του αυνανισμού μπορείτε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να επικοίνωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας στους ερωτικούς σας συντρόφους. Η σεξουαλική εκπαιδεύτρια Betty Dodson αναφέρεται στον αυνανισμό ως «αυτοπλοήγηση» με ζωτικής σημασίας οφέλη για την συναισθηματική και σωματική σας υγεία.

Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στην αυτοεικόνα των γυναικών

Εικόνα σώματος σεξ: Με τη σταδιακή μείωση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, που οδηγεί στην εμμηνόπαυση, οι γυναίκες βιώνουν επίσης σωματικές, ψυχοκοινωνικές ή σεξουαλικές αλλαγές.

Σεξ tips για καλό σεξ σε κάθε ηλικία

Σεξ: Με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη, η τρίτη ηλικία μπορεί να είναι μια συναρπαστική εποχή για να εξερευνήσετε τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις αισθησιακές πτυχές της σεξουαλικότητας σας.

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.