ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Μικρές βιώσιμες αλλαγές στη διατροφή μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα

Διατροφή: Μικρές βιώσιμες αλλαγές στη διατροφή μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα

Διατροφή: Τα ευρήματά μας καταδεικνύουν ότι οι μικρές στοχευμένες υποκαταστάσεις προσφέρουν μια εφικτή και ισχυρή στρατηγική για την επίτευξη σημαντικών οφελών για την υγεία και το περιβάλλον χωρίς να απαιτούνται δραματικές διατροφικές αλλαγές, δήλωσε ο Olivier Jolliet, ανώτερος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής επιστημών περιβαλλοντικής υγείας στο U-M’s School of Public Health.

H κατανάλωση ενός χοτ ντογκ θα μπορούσε να σας κοστίσει 36 λεπτά υγιούς ζωής, ενώ η επιλογή να φάτε μια μερίδα ξηρών καρπών θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κερδίσετε 26 λεπτά επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Food, αξιολόγησε περισσότερα από 5.800 τρόφιμα, κατατάσσοντάς τα με βάση το διατροφική τους αντίκτυπο/επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αντικατάσταση του 10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης από μοσχάρι και επεξεργασμένα κρέατα με ένα μείγμα φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών, οσπρίων και επιλεγμένων θαλασσινών θα μπορούσε να μειώσει το διατροφικό αποτύπωμα άνθρακα κατά το ένα τρίτο και να επιτρέψει στους ανθρώπους να κερδίσουν 48 λεπτά υγιούς ζωής ανά ημέρα.

«Γενικά, οι διατροφικές συστάσεις στερούνται συγκεκριμένης και εύχρηστης κατεύθυνσης για να παρακινήσουν τα άτομα να αλλάξουν συμπεριφορά και σπάνια αναφέρονται στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις», δήλωσε η Κατερίνα Στυλιανού, η οποία έκανε την έρευνα ως υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του U-M. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Διευθύντρια Στρατηγικής Πληροφοριών και Δεδομένων Δημόσιας Υγείας στο Τμήμα Υγείας του Ντιτρόιτ.

Με βάση τα ευρήματά τους, οι ερευνητές προτείνουν:

  • Μείωση των τροφίμων με τις πιο αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του υψηλά επεξεργασμένου κρέατος, του βοείου κρέατος, των γαρίδων, του χοιρινού, του αρνιού και των λαχανικών θερμοκηπίου.
  • Αύξηση των πιο διατροφικά ωφέλιμων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και λαχανικών που καλλιεργούνται στο χωράφι, των οσπρίων, των ξηρών καρπών και των θαλασσινών με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

 

«Ο επείγων χαρακτήρας των διατροφικών αλλαγών για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος είναι σαφής», δήλωσε ο Olivier Jolliet, ανώτερος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας στο U-M’s School of Public Health.

«Τα ευρήματά μας καταδεικνύουν ότι οι μικρές στοχευμένες υποκαταστάσεις προσφέρουν μια εφικτή και ισχυρή στρατηγική για την επίτευξη σημαντικών οφελών για την υγεία και το περιβάλλον χωρίς να απαιτούνται δραματικές διατροφικές αλλαγές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καλαμπόκι: Γλυκό και δροσερό προάγει την εντερική υγεία και μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες

Οι σπόροι chia είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και ισχυρών αντιοξειδωτικών

Η κηπουρική έχει σημαντικά οφέλη στην ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.